• 4 Μαΐου, 2022

Τήρησαν την παράδοση στον Πλάτανο

Τήρησαν την παράδοση στον Πλάτανο

Πιστοί την παράδοση που διατηρείται εδώ και δύο δεκαετίες, ίσως και περισσότερο, το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής, παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές των Μυρμιδόνων και αυτοί της φετινής ομάδας μαζεύτηκαν στο γήπεδο του Πλατάνου και αναμετρήθηκαν σε φιλική συνάντηση!

Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία φόρεσαν ξανά τα ρούχα της ομάδος, τα ποδοσφαιρικά τους παπούτσια και θυμήθηκαν τα παλιά όταν συνέδεσαν τα νιάτα τους με τη φανέλα του συλλόγου. Οι νεαρότεροι είχαν την ευκαιρία για ένα ξεχωριστό παιχνίδι που γίνεται τέτοια ημέρα για παραπάνω από είκοσι χρόνια όπως προαναφέραμε. Για την ιστορία αναφέρουμε ότι το σκορ ήταν 3-3, άπαντες ευχαριστήθηκαν τον αγώνα και μετά τη λήξη του, εκτός από τις καθιερωμένες πασχαλινές ευχές, «τίμησαν» τον μπουφέ με τα νηστίσιμα εδέσματα.

Με αλφαβητικά σειρά, στη φετινή αναμέτρηση (στις 22 Απριλίου 2022) συμμετείχαν οι: Αγελάρης Ηλίας, Αράπης Γιώργος, Βούλγαρης Νίκος, Ζαφειρίου Γιώργος, Κατσαβριάς Αθανάσιος, Κατσαβριάς Ευάγγελος, Κλουκουτάρας Αθανάσιος, Κλουκουτάρας Λάμπρος, Κοντοβάς Γιώργος, Κοντοβάς Χρήστος, Κουτσούμπας Ευάγγελος, Κωστόπουλος Δημήτριος, Μακανίκας Δημήτριος, Μάτζαρης Ευστάθιος, Μάτζαρης Κωνσταντίνος, Μάτζαρης Νικόλαος, Μηλιώνης Αχιλλέας, Μπελεγρίνης Αριστοφάνης, Μπούρχας Γεώργιος, Μπούρχας Δημήτριος, Παλάσκας Αθανάσιος, Παλάσκας Ιωάννης, Παλάσκας Χρήστος, Παπανικολάου Ιωάννης, Σχουλής Χρήστος, Τσεκρέζη Μαρσέλ, Τσούτσας Δημήτρης.

Μάλιστα, αξίζει να αναφέρουμε πως πριν λίγες ημέρες, συγκεκριμένα στις 24 Απριλίου, ο Αθλητικός Σύλλογος Πλατάνου «Μυρμιδόνες» συμπλήρωσε 50 χρόνια ζωής, μισό αιώνα από την επίσημη ίδρυσή του, όπως αναφέρεται σε αυτή την ημερομηνία στο καταστατικό του συλλόγου. Και το σημαντικότερο ίσως ότι, εκτός από ένα παραδοσιακό όνομα στον χώρο του τοπικού ποδοσφαίρου της Μαγνησίας, δεν έχει λείψει καμία σεζόν από τις επίσημες διοργανώσεις της ΕΠΣΘ: 11 συμμετοχές στην Α’ Τοπική, 14 στη Β’ και 25 στη Γ’. Για την ιστορία των Μυρμιδόνων, ετοιμάζουμε σχετικό αφιέρωμα στον «Λαό»…


Σχετικά Άρθρα

Φωτιά στον Πλάτανο – Σύλληψη αγρότη

Φωτιά στον Πλάτανο – Σύλληψη αγρότη

Περίπου στις 8:55 σήμερα το πρωί Πέμπτη 20 Ιουνίου, το ΠΚ Δρυμώνος έλαβε ειδοποίηση για πυρκαγιά…
Πότε θα γίνει προγραμματισμένη διακοπή νερού στον Πλάτανο

Πότε θα γίνει προγραμματισμένη διακοπή νερού στον Πλάτανο

Η Δ.Ε.Υ.Α.ΑΛ. ενημερώνει ότι την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024 θα γίνει διακοπή της υδροδότησης στον Πλάτανο…
Το άναμμα της φωτιάς στον Πλάτανο

Το άναμμα της φωτιάς στον Πλάτανο

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλατάνου “η Πρόοδος” σε συνεργασία με την τοπική Κοινότητα και τον Δήμο Αλμυρού…