- 4 Μαΐου, 2022
Στις 4 Μαΐου η εκδήλωση της “Πρότασης Ζωής” για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα RiskReal
Την Τετάρτη 4 Μαΐου 2022 και ώρα 06.00μ.μ στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου Park, το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Μαγνησίας «Πρόταση Ζωής» – Ο.ΚΑ.ΝΑ., με πρόεδρο τον κ. Ευθύμιο Ζιγγιρίδη, διοργανώνει ημερίδα για την παρουσίαση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος RISKREAL.
Η κοινοπραξία RISKREAL βασίζεται σε 7 εταίρους από 4 χώρες, University of Burgos (Spain), Adventis (Spain), Kveloce (Spain), Ippo (Italy), Mecb (Malta), Instituto di Gestalt (Spain), ProtasiZois (Greece).
Ο στόχος του προγράμματος RISKREAL είναι να παρέχει ειδικά εργαλεία για την αξιολόγηση και την απόκτηση ψυχοκοινωνικών δεξιοτήτων και ικανοτήτων που απαιτούνται σε θέσεις εργασίας στο χώρο της βιομηχανίας, αναφορικά με τη διαχείριση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης είναι το εξής:
5:30-6:00 Προσέλευση
6:00-6:30 Χαιρετισμός του Προέδρου του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Μαγνησίας «Πρόταση Ζωή» και Αντιπροέδρου του Πανελληνίου Δικτύου Κέντρων Πρόληψη (ΔΙΚΕΠΡΕ), κ. Ευθύµιου Ζιγγιρίδη. Χαιρετισμοί Τοπικών Αρχών
6:30-6:45 «Η ανάγκη της βελτίωσης των Ψυχοκοινωνικών Δεξιοτήτων στον Εργασιακό Τοµέα», κ. Αριστείδη Μπασδάνη, Πρόεδρος του Επιµελητηρίου Μαγνησίας
6:45-7:00 «Το Κ.Π. «Πρόταση Ζωής» και η σύνδεσή του µε το ευρωπαϊκό πρόγραµµα RISKREAL», κ. Μαίρη Μπακατσέλου, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, Αναπληρώτρια Επιστηµονικά Υπεύθυνη του Κ.Π. «Πρόταση Ζωής»
7:00-7:15 «Το ευρωπαϊκό πρόγραµµα RISKREAL: στόχοι και άξονες», κ. Γιούλη Πετροπούλου, Κοινωνιολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, Επιστηµονικό Στέλεχος του Κ.Π. «Πρόταση Ζωή»
7:15-7:30 «Περιγραφή των Ψυχοκοινωνικών Δεξιοτήτων του RISKREAL», κ. Δήµητρα Σωτηροπούλου, Κοινωνική Λειτουργός, Επιστηµονικό Στέλεχος του Κ.Π. «Πρόταση Ζωής»
7:30-8:00 Διάλειµµα
8:00-8:30 Παρουσίαση της Εφαρµογής (application) RISKREAL κ. Μαίρη Μπακατσέλου και κ. Θεόδωρος Καραγιάννης
8:30-9:30 Βιωµατική Δοκιµή της εφαρµογής και προτάσεις από τους συµµετέχοντες κ. Μαίρη Μπακατσέλου και κ. Θεόδωρο Καραγιάννη
9:30-10:00 Κλείσιµο της εκδήλωσης
Το εν λόγω πρόγραμμα συνίσταται σε 3 άξονες επιστημονικών εργασιών, τη διαμόρφωση ηλεκτρονικής εφαρμογής (Application) που θα ανιχνεύει τις ψυχολογικές δεξιότητες των εργαζομένων, την κατασκευή ηλεκτρονικής εργαλειοθήκης (Toolkit) εκπαίδευσης εργαζομένων σε ψυχολογικές δεξιότητες όπως η διαχείριση προστριβών, η διαχείριση στρεσογόνων καταστάσεων ή καταστάσεων έκτακτης ανάγκης στο πλαίσιο της εργασίας τους, η ικανότητα ανάπτυξης εσωτερικών κινήτρων και την κατασκευή ενός εξομοιωτή εικονικής πραγματικότητας (VirtualRealitySimulator) που θα εκπαιδεύει εργαζόμενους προκειμένου να αποκτήσουν ειδικές δεξιότητες.
Η ημερίδα απευθύνεται στους διαχειριστές ανθρωπίνου δυναμικού εταιριών και βιομηχανιών που απασχολούν εργατικό δυναμικό σε θέσεις εργασίας υψηλού κινδύνου.
Επίσης, θα ωφεληθούν από την συμμετοχή τους στην ημερίδα οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής και υγειονομικής περίθαλψης στους χώρους εργασίας, οι εκπαιδευτές ΜΚΟ και οι ψυχολόγοι εργασίας.