• 27 Απριλίου, 2022

O αρχηγός Σιαμανίκος έκανε …του κεφαλιού του και ο Πρωτεσίλαος πήρε νέο τρίποντο!

O αρχηγός Σιαμανίκος έκανε …του κεφαλιού του και ο Πρωτεσίλαος πήρε νέο τρίποντο!

Στο 49’ ο Πρωτεσίλαος σκόραρε, στο επόμενο λεπτό έμεινε με δέκα παίκτες, ωστόσο τίποτα δεν άλλαξε μέχρι τέλους και οι Φτελιανοί κράτησαν εύκολα το προβάδισμα. Τελικό σκορ Πρωτεσίλαος-Σκιάθος 1-0 στο σημερινό εξ αναβολής παιχνίδι που έγινε στο γήπεδο Πτελεού.

 

Ήταν η έκτη νίκη σε επτά αγωνιστικές των πλέι άουτ (ισοπαλία το άλλο αποτέλεσμα) για το σύνολο του Θανάση Μπίλλη που μπήκε στη δεύτερη φάση με τον χαρακτηρισμό της καλύτερης ομάδας και φροντίζει να το επιβεβαιώνει σε κάθε ματς, παρά το γεγονός ότι οι λύσεις για τον έμπειρο τεχνικό είναι περιορισμένες με το μικρό ρόστερ που έχει στη διάθεσή του.

Γύρισμα του Πρίφτη έδιωξε ο Χολέβας στη μικρή περιοχή στο 3ο λεπτό στην πρώτη επικίνδυνη στιγμή στα καρέ των δύο ομάδων. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία σημειώθηκε στο 28’ και ήταν για τον Πρωτεσίλαο: από αράουτ του Σούδη και προσπάθεια του Παπαδόπουλου, η μπάλα πήρε ύψος, ο Αλαμάνης έκανε κεφαλιά από ευνοϊκό σημείο που έβγαλε σε κόρνερ με εκτίναξη ο τερματοφύλακας της φιλοξενούμενης ομάδας. Κεφαλιά του Νικογιάννη στο 37’ πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, κεφαλιά του Αλαμάνη λίγο πιο μετά μπλόκαρε ο Τσάκος. Η αρχική ορμή που είχαν οι νησιώτες στο ξεκίνημα του αγώνα γρήγορα σταμάτησε, με τους γηπεδούχους να έχουν την εδαφική υπεροχή προσπαθώντας να παίξουν πιο επιθετικά.  

Ο Πρωτεσίλαος προηγήθηκε στο 49’: ο Αλαμάνης είχε καλοεκτελεσμένο φάουλ από πλάγια αριστερά, με φάλτσο και ο αρχηγός Βασίλης Σιαμανίκος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με καρφωτή κεφαλιά. Ένα λεπτό αργότερα όμως άλλαξε η αριθμητική ισορροπία στον αγωνιστικό χώρο καθώς ο Κλίντον δέχθηκε δεύτερη κάρτα κι άφησε την ομάδα του Θανάση Μπίλλη με παίκτη λιγότερο.

Ο Τουρναβίτης σε καλό σημείο σούταρε στην κίνηση, τελείως άστοχα ψηλά άουτ (54’), ενώ οι γηπεδούχοι ζήτησαν κόκκινη κάρτα (και όχι κίτρινη όπως έδειξε ο ρέφερι της συνάντησης) σε αμυντικό που ανέτρεψε τον Παπαδόπουλο ενώ αυτός έφευγε μόνος προς τη μεγάλη περιοχή (64’).

Είκοσι λεπτά πριν τη λήξη, ο Πρίφτι σούταρε από πλάγια θέση μέσα στη μεγάλη περιοχή, άστοχα, δίχως να ανησυχήσει τον Σκούρα, καλύτερη φάση για τον Πρωτεσίλαο στο 72’ όταν ο προαναφερθείς έδωσε την μπάλα με τα χέρια στον Τσαούση, αυτός έκανε μπροστινή μπαλιά και ο Παπαδόπουλος σούταρε από καλό σημείο, λίγο δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι.

Με αυτό το αποτέλεσμα, ο Πρωτεσίλαος «καπάρωσε» και μαθηματικά την πρώτη θέση στα πλέι άουτ, έχει 9 βαθμούς διαφορά από τη δεύτερη Αγχίαλο και μάλιστα δεν ξαναφεύγει από το γήπεδό του: παίζει την Κυριακή 1η Μαΐου με την Δάφνη, μετά έχει τρίποντο στα χαρτιά με Μακρινίτσα και φινάλε εντός έδρας με την ΑΕ 2002.

Αντιθέτως, η Σκιάθος έχει μπλέξει για τα καλά όσον αφορά στην παραμονή διότι παρέμεινε στην 5η θέση στο -1 από τον Αστέρα, στο -2 από την τρίτη ΑΕ 2002, στο -6 από τη δεύτερη Αγχίαλο, ενώ τα επόμενα δύο ματς είναι αυτά που θα καθορίσουν την τύχη των νησιωτών: Κυριακή πρωί παίζουν στην Αγχίαλο, μετά υποδέχονται τον Αστέρα και τελευταία αγωνιστική παίζουν στον Πλάτανο.

Πρωτεσίλαος: Σκούρας, Τσαούσης, Κλίντον, Χολέβας, Λεϊμονής, Σούδης, Νικογιάννης, Σιαμανίκος, Παπαδόπουλος, Αλαμάνης επιθ. (67’ Αλντίν), Κ. Κόρκος.
Σκιάθος: Τσάκος, Μπομπάι (80′ Τσότσος), Τσάκα (86’ Σανιδάς), Τουρναβίτης, Ντάμτσιος, Θ. Σταμέλος, Τάσσος, Βεργίνης, Μπάμπα, Πρίφτι, Ελμαζάι (65′ Χρ. Τζελάι).

TO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 1ΗΣ ΜΑΪΟΥ


Σχετικά Άρθρα

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

Δεν έλειψαν και φέτος οι παραβιάσεις σε σπίτια στον Αλμυρό τις ημέρες του παζαριού. Σε μία…
32 φιάλες συγκεντρώθηκαν στην αιμοδοσία της Σούρπης!

32 φιάλες συγκεντρώθηκαν στην αιμοδοσία της Σούρπης!

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η 4 εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 5 Σεπτεμβρίου…
Οι ημερομηνίες των αγωνιστικών στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ

Οι ημερομηνίες των αγωνιστικών στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ

Η Α’ Τοπική αρχίζει στις 21-22 Σεπτεμβρίου, η Β’ στις 28-29 Σεπτεμβρίου και η Γ’ στις…