• 20 Απριλίου, 2022

Ρεπορτάζ και εικόνες από τον αγώνα βόλεϊ, ΓΣΑ-Ολυμπιακός Βόλου

Ρεπορτάζ και εικόνες από τον αγώνα βόλεϊ, ΓΣΑ-Ολυμπιακός Βόλου

Μεγάλο παιχνίδι το βράδυ της Μεγ. Τρίτης στο κλειστό του Αλμυρού που κράτησε δύο ώρες! Ο ΓΣΑ δεν τα κατάφερε και ηττήθηκε 2-3 σετ από τον Ολυμπιακό Βόλου σε αγώνα της 1ης αγωνιστικής του τοπικού Κυπέλλου Γυναικών σε μια πραγματικά δυνατή μονομαχία διαφορετική από τις άλλες καθώς γέμισε ασφυκτικά η κερκίδα του γηπέδου από τη μία άκρη έως την άλλη (!) και οι νεαροί φίλαθλοι δεν σταμάτησαν να υποστηρίζουν τις παίκτριες του Χρήστου Μακρή, τα αγόρια με συνθήματα, φωνές, τα κορίτσια με κόρνες, χειροκροτήματα. Ήταν μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα που τα τελευταία χρόνια δεν είχαμε ξαναζήσει σε αγώνα βόλεϊ!

Το 1ο σετ το πήρε ο ΓΣΑ με 25-18. Με άσσο της Παπακωνσταντίνου το 5-3, προηγήθηκε η φιλοξενούμενη ομάδα με 8-10, ισοφάρισε με καρφί πίσω από τα τρία μέτρα η Μπουκουβάλα. Ο ΓΣΑ βρέθηκε δύο πόντους πίσω στο σκορ αλλά έκανε σερί 7-0: καρφί της Μπουκουβάλα, πόντος σε σερβίς της Κωνσταντίνου, καρφί της Τσιγάνη από την πίσω ζώνη, άσσος της Κωνσταντίνου, πλασέ της Μπουκοβάλα και καρφί της στην ευθεία, μετά νέα πετυχημένη επίθεση από την Βίβιαν Τσιγάνη (η οποία παίζει με απαράμιλλο πάθος, μακάρι όλοι οι ερασιτέχνες αθλητές να είχαν την ίδια αποφασιστικότητα με αυτή!!!) για το 19-14. Οι δύο τελευταίο πόντοι με σερβίς της Ιωάννας Μπουκοβάλα που δεν μπόρεσαν να βγάλουν άμυνα οι παίκτριες του Ολυμπιακού.

Στο 2ο σετ, οι «ερυθρόλευκες» ξεκίνησαν καλύτερα και προηγήθηκαν 1-4, ακολούθησαν δύο πόντοι με ανάποδη μανσέτα της Παπακωνσταντίνου και μπλοκ της Κυρίτση στην Πανταζή, η Κυρίτση σε πρώτο χρόνο το 7-7. Στο σημείο εκείνο του αγώνα, ο ΓΣΑ πήρε κεφάλι στο σκορ, 11-8 με άσσο της Κυρίτση, 12-10 με την Καραγιάννη, 14-13 με καρφί της Παπακωνσταντίνου σε κακή υποδοχή σε σερβίς της Τσιγάνη. Η Παπαθανασίου με τρεις συνεχόμενους άσσους «γύρισε» το ματς, σερί 0-6 για τον Ολυμπιακό και το σκορ έγινε 14-19 από 14-13. Με ένα άστοχο σερβίς και ένα άστοχο καρφί τελείωσε το σετ 18-25 υπέρ του Ολυμπιακού.

Στο 3ο σετ, η Μπουκουβάλα ήταν εντυπωσιακή στο ξεκίνημα τελειώνοντας όλες τις φάσεις: 1-1 με κερδισμένο μπλοκ-άουτ, 2-4 με πλασέ, 3-5 με καρφί, 4-5 με άσσο, 5-5 ξανά με άσσο, 7-5 με νέο άσσο σε σερβίς με φάλτσο προς τα αριστερά. Ενδιάμεσα είχε πάρει έναν πόντο και η Κυρίτση. Η Τσιγάνη με πλασεδάκι έδωσε αέρα τριών πόντων στον ΓΣΑ, η Κωνσταντίνου με καρφί ενώ είχε μπροστά της τριπλό μπλοκ το 13-8! Με πόντους που πήραν η Τσιγάνη, η Καραγιάννη με άσο, η Τσιγάνη ξανά, η Κωνσταντίνου, οι γηπεδούχες έκαναν σερί 7-0 και πήραν προβάδισμα 17-8. Με μπλοκ της Μπουκουβάλα στην Κούτε το 20-12, με μπλοκ των Κυρίτση-Μπουκουβάλα στην Πανταζή το 22-14 και το σετ έκλεισε 25-20 με τρεις πόντους στο φινάλε από τις Καραγιάννη, Τσιγάνη και Καραγιάννη (άσσος).

Στο 4ο σετ, ο Ολυμπιακός Βόλου έβγαλε πολύ καλές άμυνες. Πήρε μικρή διαφορά 5-9, 9-11, 12-14 και το 14-16 έγινε 14-23, με τις γηπεδούχες να δείχνουν ότι δεν πίστευαν στην ανατροπή. Έτσι, με 16-25 το ματς οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ.

Στο 5ο σετ, ιδανική αρχή με άσσο της Τσιγάνη, αλλά μια κακή υποδοχή σε ένα εύκολο σερβίς, ένα «φθηνό» λάθος ασυνεννοησίας, ένα μπλοκ της Χ. Μανικάκη (κορυφαίας του Ολυμπιακού) στην Μπουκουβάλα και καρφί της Πανταζή διαμόρφωσαν το 1-6. Από εκεί και πέρα, η ομάδα του ΓΣΑ δεν μπόρεσε να πλησιάσει αφού η φιλοξενούμενη ομάδα ήταν καλύτερη. Μείωσε δύο φορές στους τέσσερις, 5-9 με καρφί της Τσιγάνη, 6-10 με πόντο της ίδιας παίκτριας αλλά Αν. Μανικάκη και Παπαθανασίου «καθάρισαν» στο φινάλε εύκολα με 7-15 το τάι μπρέικ για τον Ολυμπιακό.

Σετ: 25-18, 18-25, 25-20, 16-25, 7-15.
ΓΣΑ: Παπακωνσταντίνου, Καραγιάννη, Κωνσταντίνου, Καουνά, Τσομπάνογλου, Τσιγάνη, Μαυρογέννη, Αραμπατζή (λ), Κωτούλα, Μπουκουβάλα, Κυρίτση, Τσανή (λ), Τσιάτσιου, Μποτού.
Ολυμπιακός Βόλου: Ξύδη, Αν. Μανικάκη, Παπαθανασίου, Πανταζή, Μάντσιου, Κούτε, Χ. Μανικάκη, Γκόντα (λ), Στεργιοπούλου, Γκισγκίνη, Μαργαρίτη.


Σχετικά Άρθρα

Σημαντική ενίσχυση για την ομάδα βόλεϊ του ΓΣΑ!

Σημαντική ενίσχυση για την ομάδα βόλεϊ του ΓΣΑ!

Σημαντική ενίσχυση για την ομάδα βόλεϊ του ΓΣΑ καθώς επιστρέφουν στον σύλλογο όλες οι αξιόλογες αθλήτριες…
Συνεχίζουν μαζί ΓΣΑ και Λευτέρης Τιρτιράκης

Συνεχίζουν μαζί ΓΣΑ και Λευτέρης Τιρτιράκης

Η δουλειά του Λευτέρη Τιρτιράκη εκτιμήθηκε από τον έφορο του τμήματος βόλεϊ του ΓΣΑ Θανάση Χατζηκυριάκο…
Πήρε τη διοργάνωση του Φάιναλ Φορ Παγκορασίδων ο Αλμυρός! Ημέρες κι ώρες αγώνων

Πήρε τη διοργάνωση του Φάιναλ Φορ Παγκορασίδων ο Αλμυρός! Ημέρες κι ώρες αγώνων

Η ΕΣΠΕΚΕΛ, η τοπική Ένωση σωματείων πετοσφαίρισης, έκανε δεκτό το αίτημα που κατέθεσε ο ΓΣΑ προκειμένου…