• 19 Απριλίου, 2022

Δεξαμενές πυροπροστασίας σε Κανάλια, Κεραμίδι και Βένετο

Δεξαμενές πυροπροστασίας σε Κανάλια, Κεραμίδι και Βένετο

Ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, πραγματοποιήθηκε η παράδοση και η τοποθέτηση τεσσάρων δεξαμενών νερού χωρητικότητας 40.000 λίτρων η καθεμία, στον ορεινό όγκο Καναλίων-Κεραμιδίου-Βένετου, μετά από προγραμματική σύμβαση που συνήφθη μεταξύ της Μονάδας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Θεσσαλίας του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.) και του Δήμου Ρήγα Φεραίου με μορφή χρησιδανείου.

Η προμήθεια πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης του Υποέργου 4-Π.Ε. 4.7. Προστασία από δασικές πυρκαγιές της Πράξης «Επιχορήγηση του Φορέα Διαχείρισης Κάρλας-Μαυροβουνίου-Κεφαλόβρυσου Βελεστίνου-Δέλτα Πηνειού για δράσεις διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών, ειδών και οικοτόπων» του ΕΠ με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5032679 του ΕΠ “Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη”.

Την ευθύνη διαχείρισης, πλήρωσης με νερό και συντήρησης των δεξαμενών έχει ο Δήμος Ρήγα Φεραίου. Στην παράδοση παρευρέθηκαν οι κ.κ.: Δημ. Μιχαλάκης και Ι. Βέργος, επιστημονικό προσωπικό της Μ.Δ, καθώς και τα μέλη της Επιτροπής Παρακολούθησης και Παραλαβής Έργων της Μ.Δ., ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Δημ. Παλληκάρης, ο Διοικητής της Π.Υ. Βελεστίνου,  Κων. Τσίκας και ο Διευθυντής της Δ/νσης Δασών Μαγνησίας, Πάντος Πινακάς.


Σχετικά Άρθρα

Ανοίγει το παζάρι του Βελεστίνου – Δεν θα λειτουργήσει λούνα παρκ

Ανοίγει το παζάρι του Βελεστίνου – Δεν θα λειτουργήσει λούνα παρκ

Το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024 ξεκινά η καθιερωμένη εμποροπανήγυρη του Βελεστίνου, η οποία θα διαρκέσει έως…
Την κατασκευή δημοτικής πισίνας δρομολογεί ο Δήμος Ρήγα Φεραίου!

Την κατασκευή δημοτικής πισίνας δρομολογεί ο Δήμος Ρήγα Φεραίου!

Την κατασκευή δημοτικής πισίνας δρομολογεί ο Δήμος Ρήγα Φεραίου! Όπως αναφέρει ο Δήμαρχος Δημήτρης Νασίκας, «σε…