• 15 Απριλίου, 2022

Κοπάνας-Πυργάνη: Επιστολή διαμαρτυρίας για το διαφαινόμενο κλείσιμο του Ταχυδρομείου Ν. Αγχιάλου

Κοπάνας-Πυργάνη: Επιστολή διαμαρτυρίας για το διαφαινόμενο κλείσιμο του Ταχυδρομείου Ν. Αγχιάλου

Μετά το δημοσίευμα του “Λαού” το πρωί της Τρίτης για το επικείμενο κλείσιμο του Ταχυδρομείου στη Νέα Αγχίαλο, λάβαμε και δημοσιεύουμε την επιστολή διαμαρτυρίας που υπογράφουν ο Αντιδήμαρχος Ενοτήτων Βόλου κος Αργύρης Κοπάνας και η πρόεδρος του τοπικού συβμουλίου Ν. Αγχιάλου κα Βάσω Πυργάνη-Παρασκευοπούλου. 

Οι προαναφερθέντες απέστειλαν επιστολή διαμαρτυρίας προς τη Διοίκηση των ΕΛΤΑ, αλλά και τους υφυπουργούς και βουλευτές της Μαγνησίας για την συρρίκνωση της λειτουργίας του Ταχυδρομείου της Νέας Αγχιάλου, το οποίο λειτουργεί μόνο δύο ημέρες την εβδομάδα και για λίγες μόνο ώρες.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής: Με την παρούσα επιστολή μας, θα θέλαμε να εκφράσουμε και να μεταφέρουμε την έντονη δυσαρέσκεια των κατοίκων της Νέας Αγχιάλου στο γεγονός της συρρίκνωσης της λειτουργίας του τοπικού Ταχυδρομείου.

Ο περιορισμός των ημερών λειτουργίας σε μόλις δύο την εβδομάδα και για λίγες μόνο ώρες, είναι βέβαιο ότι θα δυσχεράνει την εξυπηρέτηση των κατοίκων της Νέας Αγχιάλου και συνιστά αναμφίβολα υποβάθμιση για την ευρύτερη περιοχή με πληθυσμό πάνω από 6.000.

Πρέπει να σημειωθεί ότι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες ο πληθυσμός αυξάνει ακόμη περισσότερο με την έλευση επισκεπτών και τουριστών και η ελλιπής λειτουργία του Ταχυδρομείου θα είναι μία άκρως αρνητική εξέλιξη.

Σήμερα, το Ταχυδρομείο παρέχει υπηρεσίες διανομής και σημαντικών συναλλαγών (συντάξεις, πληρωμές ΔΕΚΟ, Δημοσίου, εργόσημα αγροτών,  ταχυμεταφορές κλπ) και στεγάζει συνεργαζόμενη τράπεζα, που είναι και η μοναδική με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την συνέχιση των τραπεζικών συναλλαγών ιδιωτών και επιχειρήσεων. Είναι φανερό οτι η εξέλιξη αυτή θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στην καθημερινότητα της Νέας Αγχιάλου, χωρίς μάλιστα να υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι εξυπηρέτησης των κατοίκων.

Για αυτούς τους λόγους, 
Παρακαλούμε 
1) την Διοίκηση των ΕΛΤΑ να ανασκευάσει την απόφαση της.
2) τους εκπροσώπους μας στην Κυβέρνηση και το Κοινοβούλιο να μεριμνήσουν ώστε να συνεχισθεί η λειτουργία του Ταχυδρομείου σε καθημερινή βάση και με πλήρες ωράριο και να αποτρέψουν το διαφαινόμενο ενδεχόμενο παντελούς “κλεισίματος” του Ταχυδρομείου της Νέας Αγχιάλου.

Με εκτίμηση,
Αργύρης Κοπάνας Αντιδήμαρχος Βόλου
Βασιλική Πυργάνη-Παρασκευοπούλου, Πρόεδρος ΔΚ Νέας Αγχιάλου 

Έρχεται …συστημένο το κλείσιμο του Ταχυδρομείου στη Νέα Αγχίαλο


Σχετικά Άρθρα

Ερώτηση Μεϊκόπουλου, ζητά να μην κλείσουν τα υποκαταστήματα ΕΛΤΑ σε Αγριά και Ν. Αγχίαλο

Ερώτηση Μεϊκόπουλου, ζητά να μην κλείσουν τα υποκαταστήματα ΕΛΤΑ σε Αγριά και Ν. Αγχίαλο

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του Βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου στις πληροφορίες ότι την Παρασκευή…
Κλείνει το κατάστημα ΕΛΤΑ στη Νέα Αγχίαλο

Κλείνει το κατάστημα ΕΛΤΑ στη Νέα Αγχίαλο

Μετά από ένα χρόνο που το κατάστημα ΕΛΤΑ στη Νέα Αγχίαλο υπολειτουργούσε, πλέον κλείνει οριστικά. Η…
Ζ. Μακρή: «Πέντε νηπιαγωγεία της Μαγνησίας στην πιλοτική εφαρμογή προηγμένων τεχνολογιών»

Ζ. Μακρή: «Πέντε νηπιαγωγεία της Μαγνησίας στην πιλοτική εφαρμογή προηγμένων τεχνολογιών»

Για την συμμετοχή πέντε νηπιαγωγείων της Μαγνησίας ανάμεσα στα 200 πρώτα που έχουν επιλεγεί από το…