• 30 Μαρτίου, 2022

Μεγάλο παιχνίδι στον Βόλο με τον Πύρασο να πανηγυρίζει την πρόκριση στον τελικό Κυπέλλου

Μεγάλο παιχνίδι στον Βόλο με τον Πύρασο να πανηγυρίζει την πρόκριση στον τελικό Κυπέλλου

Πολύ ωραία μονομαχία στο γήπεδο της Νίκης ανάμεσα σε Πύρασο και Ρήγα Φεραίο, με την ομάδα της Νέας Αγχιάλου να πανηγυρίζει την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου ΕΠΣΘ με σκορ 2-1. Προηγήθηκαν με δύο γκολ οι Αγχιαλίτες, μείωσαν νωρίς οι Βελεστινλιώτες και πίεσαν μέχρι τέλους για την ισοφάριση. Σχεδόν γεμάτη η κερκίδα στο γήπεδο “Παντελής Μαγουλάς”!

Με αλλαγές σε σχέση με άλλα ματς οι δύο ομάδες: δεν έπαιξαν οι τραυματίες Οικονόμου, Βλάχος, Δημητριάδης για τον Πύρασο, εκτός βασικού σχήματος οι Ρόκας, Αγροκώστας για τον Ρήγα Φεραίο, μπήκαν στην επανάληψη.

Στο 3ο λεπτό, ο Φουρκιώτης σούταρε από πλάγια θέση μέσα στη μεγάλη περιοχή, η προσπάθειά του κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Πιο μετά, σουτ συρτό του Άλμπα μπλόκαρε εύκολα ο Τάσος.

Μεγάλη ευκαιρία στο 12′ για τον Πύρασο: φάουλ του Αγιασιώτη (κορυφαίος των γηπεδούχων μαζί με τον Αραπίτσα), κεφαλιά-πάσα από τον Μιχόπουλο, σε καλή θέση στη μικρή περιοχή ο Φουρκιώτης απέφυγε τον αντίπαλό του, το σουτ του όμως δεν ήταν καλό, πάνω στον Τσιλίγκο.

Στο 18′ επικίνδυνη φάση για τον Ρήγα, πρόλαβε αμυντικός την τελευταία στιγμή να διώξει προ του Καραγιάννη. Στο ημίωρο φάση για γκολ των φιλοξενουμένων: κόρνερ του Άλμπα, κεφαλιά του Γοδενόπουλου, απέκρουσε δύσκολα ενστικτωδώς ο Τάσος.

Το 1-0 στο 34′: ο Παπαδόπουλος εκτέλεσε φάουλ από πλάγια δεξιά, ο γκολκίπερ του Ρήγα έδειξε να ελέγχει την πορεία της μπάλας αλλά δεν έβαλε σωστά τα χέρια του με αποτέλεσμα να περάσει τη γραμμή του τέρματος. Στις καθυστερήσεις, φάουλ του Παπαδόπουλου από πιο μακρινή απόσταση απέκρουσε ο Τσιλίγκος, μετά κεφαλιά του Φουρκιώτη πέρασε άουτ.

Δυνατό σουτ από πλάγια θέση του Αραπίτσα, έβγαλε σε κόρνερ ο Τσιλίγκος (49′). 2-0 στο 56′: ο Αγιασιώτης με φοβερό άλμα, κέρδισε κεφαλιά λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, ο Αραπίτσας έγινε κάτοχος της μπάλας, έδωσε ασίστ και με προβολή μπροστά στην εστία σκόραρε ο Φουρκιώτης. Σουτ του Αγιασιώτη από το ημικύκλιο πέρασε άουτ.

Στο 22ο της επανάληψης, ο Ρήγας μείωσε. Καλοεκτελεσμένο φάουλ του Ρόκα στην καρδιά της άμυνας, γκολ με καρφωτή κεφαλιά ο Νούλας. Μετά από τρία λεπτά, οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για πέναλτι σε μαρκάρισμα πάνω στον Τσιακίρη, ο ρέφερι Τσίντζας έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Ο Ρήγας πίεσε μέχρι τέλους χωρίς να έχει τη μεγάλη φάση, γέμισε αρκετές φορές την μπάλα στα καρέ του Πυράσου, κεφαλιά του Βουραζέρη στο 5ο των καθυστερήσεων έφυγε άουτ στην τελευταία φάση του αγ ώνα.

Ο Πύρασος περιμένει τον αντίπαλο στον τελικό που θα βγει από τον άλλον ημιτελικό Σαρακηνός-Αγία Άννα που επρόκειτο να διεξαχθεί σήμερα αλλά αναβλήθηκε λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού σε ποδοσφαιριστές. O δε Ρήγας απέδειξε για ακόμη μία φορά γιατί συγκαταλέγεται στις κορυφαίες ομάδες της φετινής σεζόν.

Πύρασος: Τάσος, Μπόλης, Παπαδόπουλος, Μιχόπουλος, Θεοδωρόπουλος (74′ Ροτζέριο), Μπασδάνης, Ζενούνης, Φουρκιώτης (74′ Καραγιώργος) , Ζάχος (90’+2′ Γκαραβέλας), Αγιασιώτης, Αραπίτσας (88′ Ρακής).
Ρήγας Φεραίος: Τσιλίγκος, Βαϊόπουλος, Βουραζέρης, Γοδενόπουλος, Σταματίου (46′ Ρόκας), Σουγκάρης (60′ Χότζα), Γάρος, Καραγιάννης, Άλμπα (53′ Τσιακίρης), Βλιώρας (60′ Νούλας), Δίντσης (46′ Δ. Αγροκώστας).


Σχετικά Άρθρα

ΓΣΑ-Πύρασος, φωτορεπορτάζ

ΓΣΑ-Πύρασος, φωτορεπορτάζ

Το φωτορεπορτάζ από τη σημερινή νίκη του ΓΣΑ με σκορ 1-0 επί του Πυράσου.
Το γκολ του Κλουκουτάρα χάρισε τρίποντο στον ΓΣΑ

Το γκολ του Κλουκουτάρα χάρισε τρίποντο στον ΓΣΑ

Για την 23η αγωνιστική αναμετρήθηκαν σήμερα στο στάδιο Αλμυρού ο ΓΣΑ με τον Πύρασο και οι…
Όρθιος… (και) στο Βελεστίνο ο Αίας

Όρθιος… (και) στο Βελεστίνο ο Αίας

Στο γήπεδο Βελεστίνου, ο Ρήγας Φεραίος προηγήθηκε νωρίς, ο Αίας είχε σχετικά γρήγορη απάντηση και το…