• 29 Μαρτίου, 2022

Οι μικροί χιονοδρόμοι του ΕΟΣ Αλμυρού σε αγώνα στο Μέτσοβο

Οι μικροί χιονοδρόμοι του ΕΟΣ Αλμυρού σε αγώνα στο Μέτσοβο

Στον πανελλήνιο αγώνα της προαγωνιστικής κατηγορίας συμμετείχαν οι μικρότεροι σε ηλικία αθλητές του ΕΟΣ Αλμυρού το περασμένο Σαββατοκύριακο. Συγκεκριμένα, η διοργάνωση φιλοξενήθηκε στο χιονοδρομικό κέντρο Ανηλίου στο Μέτσοβο το διήμερο 26-27 Μαρτίου και η αλμυριώτικη εκπροσώπηση έγινε με τέσσερις αθλητές, τους Θεμ. Πσαπακυρίλλου, Θεοδ. Ζέρβα, Βύρ. Κεζμετζή και Δημ. Καγιάφα.

Οι συνθήκες ήταν ιδανικές, οι συμμετοχές πολυάριθμες καθώς έδωσαν το «παρών»  χιονοδρόμοι από τα περισσότερα σωματεία της χώρας μας. Για τους μικρούς του ΕΟΣ Αλμυρού είναι η πρώτη τους χρονιά στη συγκεκριμένη κατηγορία, έδειξαν όμως όρεξη και διάθεση για να συνεχίσουν να μαθαίνουν πράγματα στη χιονοδρομία.

Στο δελτίο Τύπου της Ομοσπονδίας αναφέρονται τα εξής: Μία εξαιρετική διοργάνωση, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα των κατηγοριών Παμπαίδων και Παγκορασίδων,  πραγματοποιήθηκε στο χιονοδρομικό κέντρο Ανηλίου (Adventure Park) τις 26 και 27 Μαρτίου. 130 αθλητές και αθλήτριες συμμετείχαν στα αγωνίσματα της γιγαντιαίας τεχνικής κατάβασης και του Combi.  Στην κατηγορία Παμπαίδων, ο μεγάλος νικητής και στα δύο αγωνίσματα, ήταν ο Απόστολος Παύλος Λέτσιος. Ο αθλητής του ΕΟΣ Βόλου είχε τους καλύτερους χρόνους σε όλες τις διαδρομές και δίκαια ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου δύο φορές. Στο αγώνισμα της γιγαντιαίας τεχνικής κατάβασης το ασημένιο μετάλλιο κέρδισε ο Πέτρος Αλευρίδης και ο Γιώργος Πεντεφούντας τον ακολούθησε στην τρίτη θέση. Στο αγώνισμα του Combi αυτή τη φορά τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο Απόστολος Ασβεστάς ενώ ο Γιώργος Πεντεφούντας πέτυχε να διπλασιάσει τα χάλκινα μετάλλια.

Στην κατηγορία Παγορασίδων δύο αθλήτριες κέρδισαν τις εντυπώσεις και τον τίτλο της πρωταθλήτριας σε διαφορετικά αγωνίσματα: Η Ιωάννα Κατσίκα πρωταγωνίστησε στο αγώνισμα της γιγαντιαίας τεχνικής κατάβασης, ενώ η Αλεξάνδρα Παπαδακάκη ήταν η μεγάλη νικήτρια στο αγώνισμα του Combi. Το ασημένιο μετάλλιο επίσης κέρδισαν οι ίδιες αθλήτριες, ενώ στην τρίτη θέση τερμάτισε και στα δύο αγωνίσματα η Άρτεμις Ελαιοπούλου Μουρίκη.


Σχετικά Άρθρα

Διάκριση του Θεμιστοκλή Παπακυρίλλου σε πανελλήνιο αγώνα χιονοδρομίας!

Διάκριση του Θεμιστοκλή Παπακυρίλλου σε πανελλήνιο αγώνα χιονοδρομίας!

Με το καλύτερο αποτέλεσμα έκλεισε η αγωνιστική σεζόν για τον ΕΟΣ Αλμυρού στην αγωνιστική χιονοδρομία καθώς…
Διέπρεψε ο σκιέρ Αθανάσιος Πασχούδης στο πανελλήνιο πρωτάθλημα!

Διέπρεψε ο σκιέρ Αθανάσιος Πασχούδης στο πανελλήνιο πρωτάθλημα!

Ο Αθανάσιος Πασχούδης διακρίθηκε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα των αγωνισμάτων Slope style και Big air της χιονοσανίδας…
Πανελλήνια ορειβασία στις 3 ψηλότερες κορυφές της Όθρυος

Πανελλήνια ορειβασία στις 3 ψηλότερες κορυφές της Όθρυος

Ο ΕΟΣ Αλμυρού διοργανώνει πανελλήνια ορειβασία με μια κυκλική διαδρομή στις τρεις ψηλότερες κορυφές της Όθρυος,…