• 10 Μαρτίου, 2022

Δελτίο Θυέλλης, του Γιώργου Τσιντσίνη (έκδοση 5/3/22)

Δελτίο Θυέλλης, του Γιώργου Τσιντσίνη (έκδοση 5/3/22)

Το Δελτίο Θυέλλης που υπογράφει ο Γιώργος Τσιντσίνης και δημοσιεύθηκε στον “Λαό”, έκδοση 5/3/22

Ένας γενναίος Ουκρανός

που δεν φοβάται Χάρο

ταπείνωσε ατρόμητα

ένα φασίστα «τσάρο».

Ο πόλεμος μάρανε την Άνοιξη πριν καν ανθίσει… Ήταν κάτι ξαφνικό που κανένας δεν μπορούσε να προβλέψει, τουλάχιστον στην Ευρώπη. Ούτε πόσο υπερφίαλος (παρανοϊκός θα έλεγα) θα μας προέκυπτε οι δικτάτορας Πούτιν, που αιματοκύλησε μελετημένα την ηρωική Ουκρανία, με αστείες προφάσεις. Και όπως ορθά του διαμήνυσε το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, αφού θρηνούμε ήδη για το θάνατο 10 τουλάχιστον ομογενών, «Ορθόδοξες βόμβες σκοτώνουν Ορθοδόξους».

 

Ο χασάπης του Κρεμλίνου, με την εισβολή σε μια ανεξάρτητη όμορη χώρα, με το αστείο επιχείρημα ότι θέλησε έτσι να αποτρέψει την ένταξή της στο ΝΑΤΟ. Κατά βάση όμως θέλησε να κάνει μια ανόητη επίδειξη ισχύος σε καιρούς πανδημίας και απίστευτης ενεργειακής – επισιτιστικής κρίσης εναντίον των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και όλης της Ευρώπης.

 

Αν ποτέ σου επιτραπεί, μην ξαναπατήσεις το πόδι σου στο Άγιο Όρος, για να ανάψεις μεγάλα κεριά και να πάρεις ευχή των Γεροντάδων. Καλύτερα μείνε στο Κρεμλίνο (όσο ακόμη σε ανεχθεί ο Ρώσικος λαός) και ζήσε με τις βόμβες σου και τους εφιάλτες που θα ταράζουν τον ύπνο σου οι σκοτωμένοι, τα θύματά σου από τα παιδιά της Ουκρανίας και τους ομογενείς μας.

 

Πέραν όμως από το πατατράκ που υπέστη ο τολμητίας τσάρος στον πόλεμο, που άρχισε αναίτια και εσφαλμένα. Έκανε αθέλητα «δώρα» στους αντιπάλους του.

 

1) Έδωσε ανέλπιστα νέους στόχους και σκοπό στο ΝΑΤΟ, που εδώ και 50 περίπου χρόνια (μετά την κατάρρευση των καθεστώτων του Ανατολικού μπλοκ) ήταν «εγκεφαλικά νεκρό», όπως ειπώθηκε. Τώρα το ΝΑΤΟ αναζωογονείται, ανανεώνεται και διευρύνεται.

 

2) Συσπείρωσε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπέρ της Ουκρανίας και την έβγαλε από τον λήθαργο της χαλαρότητας μέχρι του σημείου να στείλει ακόμη και στρατιωτική βοήθεια στους αμυνόμενους, πέραν της ανθρωπιστικής, οικονομικής κτλ. Με δεδομένη και την κλιμακούμενη παγκόσμια ενεργειακή κρίση, η Ε.Ε. θα συσπειρώσει περισσότερο και πιο διεξοδικά τα μέλη της και η αλληλεγγύη μεταξύ τους θα διευρύνεται διαρκώς. Κρισιμότερη όλων θα είναι και η αμυντική συνεργασία που –λόγω Πούτιν- ήδη άρχισε.

 

3) Κανένας δεν μπορεί να αρνηθεί την Ιστορία του… Έτσι και τώρα ο Ερντογάν -όπως πάντοτε οι Τούρκοι-  το παίζει «επιτήδειος ουδέτερος», δηλαδή «είναι και με τον χωροφύλακα και με τον αστυφύλακα», όπως έλεγε μια παλιά παροιμία. Βέβαια η αμυντική – στρατιωτική αφύπνιση της ΕΕ είναι σαφές και ηχηρό μήνυμα στην Άγκυρα, που κόβει και ράβει το διεθνές δίκαιο και τις συνθήκες, όπως και τα σύνορα που ισχύουν στη «γειτονιά» μας. Ας μείνει φρόνιμος λοιπόν, να μην …πουλάει νέο-οθωμανισμούς, να μην εποφθαλμιά Ελληνικά νησιά κτλ. γιατί κοντά – σιμά είναι ο καιρός που οι σύμμαχοι μας θα θυμηθούν ότι κατέχει επί 50 χρόνια έδαφος της ΕΕ στην Κύπρο.

 

Με το ρούβλι να κατρακυλάει στις διεθνείς αγορές και τους Ρώσους μεγιστάνες να έχουν αρχίσει τις γκρίνιες στον Τσάρο που ήδη επέβαλε κάπιταλ κοντρόλ στις τράπεζες της χώρας του, η κοινή γνώμη στη Ρωσία άρχισε να πληρώνει ακριβά τις ζημιές, πέρα από το να παραλαμβάνει …φέρετρα στρατιωτών της. Ενδεικτικά: Δύο παγκόσμιοι ενεργειακοί κολοσσοί, η ΒΡ και η SHELL εγκαταλείπουν τη Ρωσία και τις μεγάλες συνεργασίες μαζί της, αν και ο Πούτιν ως αντίμετρο απαγόρευσε να εκποιήσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία στη χώρα, μετοχές κτλ.

 

Οι πολεμικές επιχειρήσεις των ισχυρών εναντίον ανίσχυρων λαών, από την εποχή της αποικιοκρατίας έως σήμερα, έχουν μακρά διαδρομή με πολύ αίμα και ανυπολόγιστες καταστροφές. ΟΙ Αμερικάνοι έφτασαν από Βιετνάμ μέχρι Σερβία, από τη μάχη της ερήμου έως το Ιράκ και το Αφγανιστάν. Οι Ρώσοι «κούρεψαν» πολλές όμορες πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες εισέβαλαν κι εκείνοι στο Αφγανιστάν, πολέμησαν στη Συρία για τον Άσαντ κ.ο.κ. Οι αμυνόμενοι -κατά κανόνα- αντιστάθηκαν με ηρωισμό γιατί πολέμησαν προκαλούμενοι να υπερασπιστούν βωμούς και εστίες, γονείς, αδέρφια, γυναίκες παιδιά. ΟΙ εισβολείς μόνιμα αναρωτιούνται «τι ήρθαμε να κάνουμε και να σκοτωθούμε εδώ;»

 

Δεν ανησυχώ προκαταβολικά για την αλληλεγγύη που θα επιδείξει ο φιλόξενος Ελληνικός λαός απέναντι στους Ουκρανούς πρόσφυγες, που ήδη καταφτάνουν. Θα είναι συγκλονιστική.

Ονομάζεται Elena Kovalskaya (στη φωτο). Από την πρώτη μέρα της εισβολής στην Ουκρανία παραιτήθηκε από τη θέση της διευθύντριας του Κρατικού Θεάτρου της Μόσχας “Vsevolod Meyerhold”. Σε ανάρτηση της στο διαδίκτυο έγραψε: «Φίλες και φίλοι, ως διαμαρτυρία κατά της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία παραιτούμαι από τη θέση της διευθύντριας του κρατικού θεάτρου. Είναι αδύνατον να δουλεύεις για έναν δολοφόνο και να πληρώνεσαι απ’ αυτόν;»

 

Αντίο Μαριέττα Γιαννάκη – Κουτσούκου… Ήσουν μια σπουδαία γυναίκα και πολιτικός. Και πολύ βασανισμένη.

 

«Πήγα ένα βράδυ στην ταβέρνα που έπαιζε ο Μάρκος Βαμβακάρης και, όπως κάθε φορά, παράγγειλα ένα πιάτο φαγητό και λίγη ρετσίνα. Ήταν προφανές ότι δεν είχα καμία σχέση με τον χώρο, και αυτό δεν άρεσε σε τρεις μάγκες που μου την ”μπήκαν”. Τότε επενέβη ο Βαμβακάρης, που ήταν και σωματώδης, τους ”μπήκε” με τη σειρά του και τελικά μου είπε: ”Άλλη φορά θα έρχεσαι και θα κάθεσαι κοντά μας.” Τον Ιανουάριο του ’49, όταν έκανα στο Θέατρο Τέχνης τη διάλεξη για το σύγχρονο λαϊκό τραγούδι, όπως το είχα χαρακτηρίσει, είχα καλέσει δύο συναδέλφους μου, πολύ γνωστούς σήμερα, που δίστασαν να παίξουν. Γι’ αυτό κατέφυγα στον Μάρκο Βαμβακάρη, που ήρθε με όλη του την κομπανία κι έπαιξε στη μέση της σκηνής. Ο Μελάς και ο Ψαθάς με κορόιδευαν συνέχεια. Ακόμα και ο θείος μου έλεγε στη μάνα μου: ”Μάζεψέ τον, τον Μάνο, γιατί έχει πάρει τον κακό δρόμο.” Αλλά το κατεστημένο δεν έφτανε μέχρι το σπίτι μας. Ζούσαμε πολύ μακριά από αυτό.» (Μάνος Χατζιδάκις – Πηγή: kathimerini. Gr).

 

Μαθαίνω ότι ανάμεσα στις κυρώσεις της Δύσης κατά της Ρωσίας απαγορεύτηκε στον Πούτιν να πετάξει χαρταετό την Καθαρή Δευτέρα. Ναι…  Για να μην …αμολάει καλούμπα. Φτάνει ως εδώ. Αρκετά…

Επίσης μαθαίνω ότι o Πούτιν θα είναι υποψήφιος για το Νόμπελ Ιατρικής γιατί αρχίζοντας τον πόλεμο κατάφερε να …εξαφανίσει τον κόβιντ σε 48 ώρες.

Θυμάστε που σας το είχα γράψει σε ανύποπτο χρόνο; Είναι μουχρίτσα ο τύπος…

Πόσες βόμβες θα χρειαστείς, χασάπη της Μόσχας, για να σκοτώσεις την Άνοιξη;

 

Κάτι προσωπικό… Θα προσέξατε ότι μειώνεται διαρκώς η ύλη της στήλης μου… Όπως πολύς άλλος κόσμος, επέλεξα να μείνω μακριά από ιατρεία, νοσοκομεία, τσεκ απ και άλλα θέματα υγείας που δεν επείγουν. Μετά από δυο χρόνια λοιπόν ωρίμασε και ο καταρράκτης και στο δεύτερο μάτι, με αποτέλεσμα να μειωθεί πολύ η όραση μου και να δυσκολεύομαι πολύ στο διάβασμα, το γράψιμο και στο κομπιούτερ. Ζητώ την κατανόησή σας. Μπήκα ήδη στην «ουρά» για την απλή επέμβαση που απαιτείται και, με τη βοήθεια του Θεού, θα επανέρθω …δημήτριος.


Σχετικά Άρθρα

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξαναχτύπησε το απόγευμα του Σαββάτου 24-08-2024 το κουδούνι του επιστάτη, του συγχωρεμένου κυρ’ Γιώργη Ξιφάρη, στο…
Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Από σήμερα, αγαπητοί μου αδελφοί, αρχίζει μια νέα περίοδος της Εκκλησίας μας. Από σήμερα αρχίζει το…