• 9 Μαρτίου, 2022

Βελτίωση πρόσβασης σε αγροτικές μονάδες

Βελτίωση πρόσβασης σε αγροτικές μονάδες

Δυο μελέτες για πρόσβαση σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αλμυρού, η μία αφορά σε περιοχή της Σούρπης και η άλλη της Ευξεινούπολης.  Συγκεκριμένα, 1) εγκρίθηκε η μελέτη έργου συνολικού προϋπολογισμού δαπάνης 350.000 ευρώ που αφορά επέμβαση-βελτίωση σε συνεχόμενο αγροτικό δρόμο που το ένα τμήμα του είναι σε περιοχή αναδασμού και το υπόλοιπο εκτός αναδασμού και εξυπηρετεί γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις. Οι εκτάσεις βρίσκονται στην Τ.Κ. Σούρπης, στη θέση «Γρεβενί».

2) εγκρίθηκε η μελέτη του έργου συνολικού προϋπολογισμού δαπάνης 450.000 ευρώ, που αφορά επέμβαση-βελτίωση σε συνεχόμενο αγροτικό δρόμο που είναι σε περιοχή αναδασμού και εξυπηρετεί γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις στην Τ.Κ. Ευξεινούπολης στη θέση «Νταγιάς».

Η πρώτη μελέτη συντάχθηκε μετά την προκήρυξη της Ειδικής Υπηρεσίας Εφαρμογής Προγράμματος Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014-2020. Συγκεκριμένα με την παρούσα μελέτη προτείνονται εργασίες βελτίωσης πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις. Ο αγροτικός δρόμος στον οποίο θα γίνει παρέμβαση είναι στις Τ.Κ. Σούρπης-Αγ. Τριάδας (θέση Γρεβενί): Η αρχή του υπό κατασκευή του αγροτικού δρόμου θα γίνει από τον ασφαλτοστρωμένο δρόμο της Επαρχιακής Οδού Αγ. Τριάδας-Σούρπης και τελειώνει επίσης στον ασφαλτοστρωμένο δρόμο της παλιάς Εθνικής Οδού Αλμυρού- Σούρπης της Π.Ε. Μαγνησίας. Ένα τμήμα του είναι σε περιοχή αναδασμού και το υπόλοιπο εκτός αναδασμού και εξυπηρετεί γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις ( ο αγροτικός δρόμος στον οποίο θα γίνει παρέμβαση συνοδεύεται από έγγραφο της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, το οποίο βεβαιώνει το είδος των εκμεταλλεύσεων που εξυπηρετεί η προτεινόμενη πράξη) . Οι εργασίες που προβλέπεται να γίνουν στον αγροτικό δρόμο είναι οι εξής: γενικές εκσκαφές σε έδαφος γαιώδες-ημιβραχώδες και μεταφορά αυτών σε απόσταση έως 5 χιλ., προμήθεια και μεταφορά επί τόπου των έργων από οποιαδήποτε απόσταση δάνεια θραυστών επίλεκτων υλικών λατομείου, κατασκευή επιχώματος οδού, κατασκευή κιβωτοειδούς οχετού από σκυρόδεμα, κατασκευή στρώσης βάσης οδοστρωσίας, προεπάλειψη ανασφάλτωτης επιφάνειας, προμήθεια και τοποθέτηση ρυθμιστικών πινακίδων μεσαίου μεγέθους, προμήθεια και τοποθέτηση στύλων στήριξης πινακίδων από σιδηροσωλήνα, διαγράμμιση οδοστρώματος.

Με τη δεύτερη μελέτη προτείνονται εργασίες βελτίωσης πρόσβασης σε γεωργικές και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις στον αγροτικό δρόμο στην Τ.Κ. Ευξεινούπολης (θέση Νταγιάς). Η αρχή του υπό κατασκευή αγροτικού δρόμου θα γίνει από τον ασφαλτοστρωμένο Επαρχιακό δρόμο Αλμυρού-Ανάβρας και τελειώνει επίσης στον ασφαλτοστρωμένο Επαρχιακό δρόμο Αλμυρού-Φυλάκη.


Σχετικά Άρθρα

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξαναχτύπησε το απόγευμα του Σαββάτου 24-08-2024 το κουδούνι του επιστάτη, του συγχωρεμένου κυρ’ Γιώργη Ξιφάρη, στο…
Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Από σήμερα, αγαπητοί μου αδελφοί, αρχίζει μια νέα περίοδος της Εκκλησίας μας. Από σήμερα αρχίζει το…