• 26 Φεβρουαρίου, 2022

Διπλό τίτλου για τον Πύρασο σε ντέρμπι με 8 γκολ, τέσσερα πέναλτι-δύο αποβολές!

Διπλό τίτλου για τον Πύρασο σε ντέρμπι με 8 γκολ, τέσσερα πέναλτι-δύο αποβολές!

Πρεμιέρα στα πλέι οφ με ντέρμπι κορυφής στο γήπεδο του Σαρακηνού όπου παρουσία δεκάδων φιλάθλων, αναμετρήθηκαν Σαρακηνός και Πύρασος. Η ομάδα της Νέας Αγχιάλου κέρδισε 3-5 (!!!) και σε συνδυασμό με το 1-1 στο Αγία Άννα-Ρήγας Φεραίος, έκανε πολύ σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του τίτλου καθώς αύξησε τη διαφορά από τους διώκτες τους στους επτά βαθμούς!

Έξι γκολ είχε το πρώτο ημίχρονο! Στο 4ο λεπτό, σουτ του Καλλιακούδα έβγαλε κόρνερ ο Κεφαλάς και μετά, κέρδισε κόρνερ ο Πύρασος σε σουτ του Αραπίτσα που κόντραρε. Μετά την εκτέλεση, η μπάλα έφθασε στον Ζάχο ο οποίος ελίχθηκε κι ανατράπηκε από τον Βαλωτή. Κοντά στη φάση ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα, με τον Οικονόμου στο 6′ να κάνει το 0-1.

Στο 14′ ο Αντωνίου σε καλή θέση να απειλήσει, το σουτ του έφυγε ψηλά άουτ και λίγο μετά, έγινε το 0-2, στο 20ό λεπτό.

Ο Αγιασιώτης το φάουλ, ο Ρακής το γκολ με κεφαλιά, αμαρκάριστος πήδηξε στην καρδιά της άμυνας.

Φοβερό φαλτσαριστό σουτ του Αραπίτσα από πλάγια αριστερά, εξουδετέρωσε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Γράντας. Μετά την εκτέλεση, ο Οικονόμου σκόραρε με κεφαλιά, το γκολ όμως ακυρώθηκε καθώς ο βοηθός διαιτητή υπέδειξε πως η μπάλα βγήκε έξω  στην εκτέλεση.

Στο 25′ ο Σαρακηνός μείωσε με πέναλτι που έκανε ο Οικονόμου, χέρι. Εύστοχος από τα έντεκα μέτρα ο Αντωνίου.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν απάντηση και στο 32′ έφθασαν στο 1-3: σε οργανωμένη επίθεση, ο Αραπίτσας σούταρε από πλάγια, απέκρουσε ο Γράντας και σκόραρε από κοντά ο Ζάχος στο ριμπάουντ.

Στο 37ο λεπτό το 1-4. Από προσπάθεια του Αραπίτσα, η μπάλα έφθασε στον Ζάχο που σκόραρε με δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, στο κέντρο της εστίας.

Ο Σαρακηνός κέρδισε δεύτερο πέναλτι με τον Βαλωτή και στο 40′ ο Αραμπατζής έκανε το 2-4.

Μεγάλη ευκαιρία μετά σε αντεπίθεση του Πυράσου. Ο Ζάχος σε τετ-α-τετ μπλοκαρίστηκε από τάκλιν του Αγγελή, μετά σούταρε άουτ από καλή θέση.

Στο 53′ ο Σαρακηνός μείωσε σε 3-4 με νέο πέναλτι που κέρδισε ο Αγγελής από τον Ζάχο και το εκτέλεσε εύστοχα ο Αντωνίου.

Με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα οι ομάδες έμειναν με δέκα παίκτες. Απευθείας κόκκινη κάρτα ο Χάνος για χτύπημα εκτός φάσης στον Μιχόπουλο, δεύτερη κίτρινη στον Φτελιανό αμυντικό του Πυράσου. Κι ενώ οι δυο τους πήγαιναν στα αποδυτήρια, έγινε γενική σύρραξη μεταξύ των ποδοσφαιριστών κι ακολούθησε διακοπή 6-7 λεπτών.

Στο 73′ ο Αραπίτσας έδωσε ασίστ στον Βλάχο ο οποίος σούταρε και ο Αγγελής έκανε σωτήριο τάκλιν, στο 78′ ο Αραμπατζής δοκίμασε το πόδι του από μακριά, άουτ.

Έξυπνο σουτ του Νιαώτη μπλόκαρε στη δεξιά του γωνία ο Κεφαλάς στο 88′. Ο γκολκίπερ του Πυράσου έβγαλε ενστικτωδώς φάουλ του Μαυρίδη που πέρασε απ’ όλους και πήγαινε γκολ, μετά ο Αραμπατζής στη φάση δεν μπόρεσε να απειλήσει με κάποιο σουτ.

Στο 90’+4′ το 3-5 με καταπληκτικό γκολ του Αραπίτσα. Ο Αγιασιώτης έκλεψε στο κέντρο κι έβγαλε μπροστινή πάσα, ο Αραπίτσας υποδέχθηκε την μπάλα και σκόραρε με λόμπα πέντε μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή και πλάγια δεξιά. Ο Γράντας έκανε προσπάθεια, βρήκε την μπάλα αλλά δεν αποσόβησε το γκολ. Ήταν άλλο ένα ωραίο τέρμα από τον επιθετικό του Πυράσου στο φετινό πρωτάθλημα!

Σουτ του Αραμπατζή απέκρουσε εντυπωσιακά ο Κεφαλάς στην τελευταία φάση αφού ο ρέφερι Τασιόπουλος αμέσως μετά σφύριξε τη λήξη σε αυτό το ντέρμπι  με φοβερή, ανέλπιστη εξέλιξη και 8 γκολ.

Σαρακηνός: Γράντας, Γιοβάνης, Αγγελής, Γιαμαλής, Ράπτης (71′ Μαυρίδης), Χάνος, Καλλιακούδας (76′ Θεοχάρης), Καλαμάτας (86′ Δημόπουλος), Βαλωτής, Αραμπατζής, Αντωνίου (86′ Νιαώτης).
Πύρασος: Κεφαλάς, Δημητριάδης, Παπαδόπουλος, Ρακής, Μιχόπουλος, Ζενούνης, Αγιασιώτης, Αραπίτσας, Βλάχος (90’+3′ Κατής), Οικονόμου (83′ Μπούτλας), Ζάχος (66′ Νίνος).


Σχετικά Άρθρα

Ακόμη μία νίκη για τον Αίαντα!

Ακόμη μία νίκη για τον Αίαντα!

Με καλύτερη απόδοση στο δεύτερο ημίχρονο, ο Αίας πέρασε με 1-2 από την έδρα του Σαρακηνού,…
Τέταρτο “διπλό” για τον Αστέρα!

Τέταρτο “διπλό” για τον Αστέρα!

Η ευχάριστη έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος, η ομάδα του Ριζομύλου πέρασε με σκορ 0-2 από την…
Τρίποντο βαθμολογικής ανάσας και ψυχολογίας για τον Αίαντα

Τρίποντο βαθμολογικής ανάσας και ψυχολογίας για τον Αίαντα

Ο Αίας έψαχνε μια μεγάλη νίκη για να ρεφάρει την απώλεια από τον Πανιώνιο και την…