• 25 Ιανουαρίου, 2022

Να γίνει εξεταστικό κέντρο πανελληνίων το 1ο ΕΠΑΛ ζητούν γονείς και κηδεμόνες

Να γίνει εξεταστικό κέντρο πανελληνίων το 1ο ΕΠΑΛ ζητούν γονείς και κηδεμόνες

Ένα δίκαιο αίτημα απηύθυναν τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των Μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού Μαγνησίας, προς το 1ο ΕΠΑΛ και κατ’ επέκταση προς τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, δηλαδή να γίνει το σχολείο τους εξεταστικό κέντρο πανελληνίων εξετάσεων.
Τη σχετική επιστολή τους, την οποία δημοσιεύουμε αυτούσια, υπογράφουν η κυρία Πονηρού Πασχαλιά και η κυρία Αθηνά Μαχά, πρόεδρος και αντιπρόεδρος –αντίστοιχα- του Συλλόγου Γονέων και από την επικοινωνία μας με την πρόεδρο προκύπτει ότι το αίτημα «βρήκε ευήκοα ώτα». Αναμένουμε λοιπόν επίσημες απαντήσεις και την ικανοποίηση του αιτήματος της σχολικής κοινότητας του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού.
Ακολουθεί η επιστολή που κατατέθηκε, όπου αναλύονται και οι λόγοι έκφρασής του:
Δια της παρούσης αιτούμεθα το 1ο ΕΠΑΛ Αλμυρού να γίνει εξεταστικό Κέντρο για τις Πανελλαδικές εξετάσεις, ώστε οι μαθητές που φοιτούν σε αυτό να μην απαιτείται να μετακινούνται στον Βόλο, καθότι έως σήμερα έχει ορισθεί ως εξεταστικό κέντρο για τους μαθητές του ΕΠΑΛ Αλμυρού σε ΠΑΛ της Νέας Ιωνίας του Δήμου Βόλου.
Στο σχολείο μας φοιτούν μαθητές και από άλλες περιοχές (ενδεικτικά αναφέρονται οι τοπικές κοινότητες Αχιλλείου Μαγνησίας, Γλύφας, Φθιώτιδας, Ανάβρας, Άγιοι Θεόδωροι, Πτελεός, Βρύναινα κλπ), εκτός αυτών του Αλμυρού, οι οποίοι καθημερινώς μετακινούνται με ΚΤΕΛ. Συνεπώς, η μετακίνηση αυτών των μαθητών, η οποία είναι καθημερινή και ήδη κουραστική για αυτούς καθίσταται και ιδιαίτερα δυσχερής με την προσθήκη δύο έως και τριών ακόμη δρομολογίων (ανάλογα με τον τόπο αναχώρησης έκαστου μαθητή), προκειμένου να μεταβούν στο εξεταστικό κέντρο του Βόλου, καθότι υποχρεώνονται σε πολύωρη μετακίνηση και ταλαιπωρία με αποτέλεσμα την πνευματική και σωματική τους κόπωση, τα οποία φυσικά έχουν αντίκτυπο μεταξύ άλλων και στην απόδοσή τους. Ενδεικτικό είναι ότι οι μαθητές αυτοί, περί ώρα 8:00 π.μ. δαπανούν τρεις και πλέον ώρες σε πλείστα μεταφορικά μέσα ήτοι θα πρέπει να βρίσκονται σε διαδικασία μετακίνησης από τις 5:00 π.μ.
Υποχρεώνοντάς τους λοιπόν να μετακινούνται έως τον Βόλο κατά τις ημέρες των εξετάσεων, θα βρίσκονται τουλάχιστον 6 ώρες ημερησίως στο δρόμο, γεγονός επικίνδυνο και για τη σωματική τους ακεραιότητα.
Λόγω της ανωτέρω διαδικασίας πολλοί είναι οι μαθητές οι οποίοι επιβαρύνουν την οικογένειά τους για τη μετακίνησή τους, το οποίο ωστόσο αποτελεί μία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση και διαδικασία στην οποία οποιαδήποτε οικογένεια δε θα προέβαινε εάν απαιτούνταν τα παιδιά να μετακινηθούν έως τον Βόλο.
Συγκεκριμένα, για το έτος 2021-2022, οι υποψήφιοι του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού για το διαγωνισμό των Πανελλαδικών Εξετάσεων ανέρχονται σε 112 μαθητές!!! Αριθμός ικανός, εύλογος που δικαιολογεί αναντίρρητα την ανάγκη δημιουργίας εξεταστικού κέντρου στο 1ο ΕΠΑΛ Αλμυρού.
Επιπρόσθετα, εν μέσω της πανδημίας COVID-19, η συνεχής μετακίνηση με μέσα μαζικής μεταφοράς, ελλοχεύει πολλούς κινδύνους για τους μαθητές, οι οποίοι έρχονται σε επαφή με πολλά άτομα ημερησίως σε πολύ περιορισμένο χώρο, γεγονός που θα πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψιν, δεδομένης και της μεγάλης εξάπλωσης της νόσους και των κρουσμάτων στη χώρα μας.
Κατόπιν των ανωτέρω, καθίσταται επιτακτική η ανάγκη δημιουργίας εξεταστικού κέντρου στο 1ο ΕΠΑΛ Αλμυρού, προς αποτροπή επιζήμιων συνεπειών στους μαθητές του. Κρίνεται απαραίτητο δε, λαμβανομένων υπόψιν όσων εναργώς και σαφώς αναλύθηκαν παραπάνω, με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον των μαθητών και τη διασφάλιση της ασφάλειας και της υγείας τους.
Επειδή η παρούσα αίτησή μας είναι βάσιμη και αληθής.
Επειδή η δημιουργία εξεταστικού κέντρου στο 1ο ΕΠΑΛ Αλμυρού είναι απαραίτητη και αναγκαία.
Επειδή τη δημιουργία του επιτάσσει το συμφέρον των μαθητών αλλά και η αντικειμενική ανάγκη εξυπηρέτησης των αναγκών τους, που θα πρέπει να είναι ο βασικός γνώμονας κατά τη λήψη τέτοιων αποφάσεων, δια ταύτα, ζητούμε το 1ο ΕΠΑΛ Αλμυρού να γίνει εξεταστικό κέντρο για τις Πανελλαδικές εξετάσεις.


Σχετικά Άρθρα

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξαναχτύπησε το απόγευμα του Σαββάτου 24-08-2024 το κουδούνι του επιστάτη, του συγχωρεμένου κυρ’ Γιώργη Ξιφάρη, στο…
Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Από σήμερα, αγαπητοί μου αδελφοί, αρχίζει μια νέα περίοδος της Εκκλησίας μας. Από σήμερα αρχίζει το…