• 12 Ιανουαρίου, 2022

Οι ….πληγές του «Διομήδη» στον Δήμο Ρήγα Φεραίου

Οι ….πληγές του «Διομήδη» στον Δήμο Ρήγα Φεραίου

Έντονα πλημμυρικά φαινόμενα σε όλη την επικράτεια του Δήμου Ρήγα Φεραίου σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες, κυρίως την Τρίτη 11 Ιανουαρίου όταν η επέλαση του «Διομήδη» έπληξε την περιοχή. Οι υπηρεσίες του Δήμου ήταν σε εγρήγορση, στους δρόμους για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που προέκυψαν στο οδικό δίκτυο και δεν ήταν λίγα.

Ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, κ. Δημήτρης Νασίκας, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Δημήτρης Παλληκάρης και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κος Γιάννης Μπατζιάκας βρέθηκαν σε όλα τα χωριά και τα επικίνδυνα σημεία. Μιλήσαμε με τον Δήμαρχο κ. Νασίκα ο οποίος μας περιέγραψε την κατάσταση από την επέλαση το «Διομήδη» ως ακολούθως:

Τα πλημμυρικά φαινόμενα ήταν κλιμακούμενης έντασης σε όλη την επικράτεια του Δήμου. Στην παραλίμνια περιοχή το έργο της Περιφέρειας στον Κερασιώτη λειτούργησε άψογα και έτσι, προστατεύθηκαν Κερασιά και Κανάλια από τα νερά. Μικρά προβλήματα υπήρξαν σε τμήμα της επαρχιακής οδού Καναλίων-Βελεστίνου.

Ο δρόμος Στεφανοβίκειο-Μεγάλο Μοναστήρι έκλεισε για αρκετή ώρα διότι πλημμύρισε ο Σαλασλαριώτης. Μηχανήματα του Δήμου δημιούργησαν αναχώματα ώστε τα ορμητικά νερά να μην μπουν στο Στεφανοβίκειο και ο μεγάλος όγκος εκτονώθηκε την Τετάρτη, με τη διέλευση οχημάτων να γίνεται κανονικά. Από το σημείο αυτό η παραπάνω φωτογραφία.

Στον δρόμο Αερινό-Περίβλεπτο, στο ύψος του Παλιουρίου, αποκόπηκε η κυκλοφορία σε κομμάτι του κεντρικού δρόμου για χρονικό διάστημα δύο-τριών ωρών, ωστόσο ύστερα από εργασίες συνεργείων της Περιφέρειας και του Δήμου, αποκαταστάθηκε σχετικά γρήγορα το πρόβλημα. Ζημιές και στον δρόμο Χλόη-Μικρό Περιβολάκι.

Χιόνισε και το έστρωσε καλά στο Κεραμίδι και το Βένετο, ωστόσο ο δρόμος από την πρώτη στιγμή παρέμεινε ανοικτός. Όσον αφορά στο παραλιακό μέτωπο, ο «Διομήδης» άφησε τα σημάδια του στο Καμάρι και τις άλλες παραλίες.

Παρατηρήθηκαν αρκετές πτώσεις δέντρων και σπασίματα κλαδιών, που διευθετήθηκαν με συνεχείς παρεμβάσεις των συνεργείων του Δήμου, της Πολιτικής Προστασίας και των υπεύθυνων της Τεχνικής Υπηρεσίας.

Προβλήματα, τέλος, και σε σχολικές κτηριακές εγκαταστάσεις του Βελεστίνου και των Καναλίων. Γύρω στις 11:00 της Τρίτης, οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του 2ου Δημοτικού Βελεστίνου ειδοποιήθηκαν να πάρουν από το σχολείο τα παιδιά διότι πλημμύρισαν οι σκάλες του κτηρίου. Αιτία οι κλειστές από φύλλα υδρορροές, που καθαρίστηκαν και έτσι, την Τετάρτη τα μαθήματα έγιναν απρόσκοπτα. Κλειστό παρέμεινε το Γυμνάσιο-Λύκειο Καναλίων στις 12 Ιανουαρίου, για μία ημέρα, προκειμένου να γίνουν κάποιες απαραίτητες εργασίες. Για το συγκεκριμένο κτήριο, έχει εγκριθεί χρηματοδότηση κι ένταξη σε πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης, οπότε εκτιμάται ότι στο μέλλον, εφόσον ολοκληρωθεί το έργο, δεν θα υπάρχουν προβλήματα σε ανάλογες περιπτώσεις ισχυρών καιρικών φαινομένων.


Σχετικά Άρθρα

Ανοίγει το παζάρι του Βελεστίνου – Δεν θα λειτουργήσει λούνα παρκ

Ανοίγει το παζάρι του Βελεστίνου – Δεν θα λειτουργήσει λούνα παρκ

Το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024 ξεκινά η καθιερωμένη εμποροπανήγυρη του Βελεστίνου, η οποία θα διαρκέσει έως…
Χρ. Τριαντόπουλος: Κρίσιμο έργο η διασύνδεση του Φράγματος Γυρτώνης με την τεχνητή Λίμνη Κάρλα

Χρ. Τριαντόπουλος: Κρίσιμο έργο η διασύνδεση του Φράγματος Γυρτώνης με την τεχνητή Λίμνη Κάρλα

Την Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2024, ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιος για την αποκατάσταση…
Την κατασκευή δημοτικής πισίνας δρομολογεί ο Δήμος Ρήγα Φεραίου!

Την κατασκευή δημοτικής πισίνας δρομολογεί ο Δήμος Ρήγα Φεραίου!

Την κατασκευή δημοτικής πισίνας δρομολογεί ο Δήμος Ρήγα Φεραίου! Όπως αναφέρει ο Δήμαρχος Δημήτρης Νασίκας, «σε…