• 12 Ιανουαρίου, 2022

Η κατάσταση στον Δήμο Αλμυρού μετά το πέρασμα του “Διομήδη”

Η κατάσταση στον Δήμο Αλμυρού μετά το πέρασμα του “Διομήδη”

Μετά το πέρασμα του «Διομήδη» από την περιοχή μας με τη συνεχή βροχόπτωση την Τρίτη 11 Ιανουαρίου και τη χιονόπτωση το βράδυ, σας παρουσιάζουμε την κατάσταση σε διάφορα μέρη του Δήμου Αλμυρού όπου παρατηρήθηκαν κάποια προβλήματα σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας.

Στον δρόμο από την Ιερά Μονή Κάτω Ξενιάς προς Βρύναινα, μία μεγάλη πέτρα έχει πέσει στο οδόστρωμα και έκλεισε η μία πλευρά του δρόμου. Ενημερώθηκαν οι υπεύθυνοι της Περιφέρειας για να την απομακρύνουν.

Κλειστός παραμένει ο δρόμος προς τον Μαυρόλοφο και η διάβαση αυτοκινήτων γίνεται μόνο από τον παράδρομο προς Μαμαλέικα, ο οποίος είναι δύσβατος και χρειάζεται αγροτικό αυτοκίνητο ή τζιπάκι για τη διέλευση. Το πρόβλημα δημιουργήθηκε στη γέφυρα από Ευξεινούπολη προς Μαυρόλοφο λόγω υπερχείλισης του Χολορέματος. Όπως έγιναν κάποιες παρεμβάσεις στην υπό κατασκευή γέφυρα και στον Ξηριά, κρίνεται απαραίτητο να πραγματοποιηθούν έργα στον Μαυρόλοφο και τους Κωφούς ώστε σε παρόμοια έντονα καιρικά φαινόμενα, να μην δημιουργούνται προβλήματα.

Χθες Τρίτη έκλεισε προσωρινά ο δρόμος προς τους Κωφούς, στο ρέμα περίπου 2,5 χιλιόμετρα πριν το χωριό. Άνοιξε αλλά χρειάζεται μεγάλη προσοχή στη διέλευση οχημάτων. Ο συγκεκριμένος δρόμος υπέστη σοβαρές ζημιές τον Σεπτέμβριο του 2020 από τον Ιανό, έγιναν παρεμβάσεις οι οποίες όπως φαίνεται δεν είναι αρκετές… Κρίνεται αναγκαίο ένα τεχνικό έργο με λούκια ώστε να διοχετεύεται το νερό και όπως μας είπε ο κ. Γιάννης Τσαντήλας, μια προστατευτική μπάρα για να μην πέσει κάποιο αυτοκίνητο στο κενό… Μάς ανέφερε ακόμη ότι ζημιές από τη χθεσινή βροχή προκλήθηκαν στην αγροτική οδοποιία.

Στον Ανθότοπο δεν καταγράφησαν ζημιές, μας επισημάνθηκε όμως ότι όταν φυσάει, κόβεται το ρεύμα… Θυμίζουμε ότι το χωριό, όπως και Νεοχωράκι, Φυλάκη, Νεράιδα, , Ζαρκαδοχώρι, παρέμειναν χωρίς ρεύμα από τις 21:00 της Δευτέρας μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης λόγω βλάβης σε κεντρική γραμμή της ΔΕΗ.

Στο Καραγάτσι, πνίγηκαν δεκάδες ζώα, υπολογίζονται 170, στην ιδιοκτησία του κ. Βλαχονάτσιου.

Τέλος, όσον αφορά στη ΔΕΥΑΑΛ, παρατηρήθηκαν ζημιές σε τρία σημεία στο κεντρικό δίκτυο του Αλμυρού, που δεν συνδέονται όμως με την κακοκαιρία. Προτεραιότητα δόθηκε να φτιαχτεί η ζημιά στην Αχιλλέως κι εκτιμάται ότι μέχρι  το μεσημέρι, σήμερα Τετάρτη, θα έχει επιδιορθωθεί το πρόβλημα.

Λευκό τοπίο στην Ανάβρα

Κλήσεις για αντλήσεις υδάτων στο ΠΚ Δρυμώνος – Απομακρύνσεις δέντρων και ένας απεγκλωβισμός

Άντληση υδάτων σε θερμοκήπιο της Σούρπης και κεντρικό δρόμο του Αλμυρού

Πρόσβαση προς τον Μαυρόλοφο μόνο από τον παράδρομο – Ανακοίνωση Λ. Βούλγαρη


Σχετικά Άρθρα

Νέα αιτήματα προς 5η ΥΠΕ – Αυτή τη φορά για ιατρό σε Φυλάκη Αργιλοχώρι και Μαυρόλοφο

Νέα αιτήματα προς 5η ΥΠΕ – Αυτή τη φορά για ιατρό σε Φυλάκη Αργιλοχώρι και Μαυρόλοφο

Εβδομαδιαία επίσκεψη ιατρού στα χωριά Φυλάκη, Αργιλοχώρι και Μαυρόλοφο του Δήμου Αλμυρού ζητούν με επιστολή τους…
Μπαίνει στη φάση της υλοποίησης το έργο στο ιστορικό Δημοτικό Σχολείο των Κωφών

Μπαίνει στη φάση της υλοποίησης το έργο στο ιστορικό Δημοτικό Σχολείο των Κωφών

Ξεκίνησε η διαδικασία για ανάθεση των εργασιών αποπεράτωσης στο Δημοτικό Σχολείο Κωφών και μπαίνει άμεσα στη…
Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Προφήτη Ηλία στο Τσατάλι Όθρυος

Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Προφήτη Ηλία στο Τσατάλι Όθρυος

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΚΑΙ ΑΛΜΥΡΟΥ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ – ΤΣΑΤΑΛΙ ΟΘΡΥΟΣ Εορτασμός Προφήτη Ηλία –…