• 9 Ιανουαρίου, 2022

Η νέα σύνθεση Προεδρείου και Επιτροπών μετά τις Δημαιρεσίες

Η νέα σύνθεση Προεδρείου και Επιτροπών μετά τις Δημαιρεσίες

Σήμερα Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022 διεξήχθησαν σε ειδικ΄ή συνεδρίαση, δια ζώσης και βάσει κανονισμού, Δημαιρεσίες για τον Αλμυρό. Ακολουθεί ο σχηματισμός του Προεδρείου και των Επιτροπών μετά τους ορισμούς των Δημαιρεσιών:

Η Συνεδρίαση ξεκίνησε με προεδρεύοντα τον νυν Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Βούλγαρη με σκοπό να εκλεγεί το νέο Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου.

Για τη σύσταση του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου:

Πρόεδρος εκλέχθηκε ο κ. Δημήτρης Τσούτσας με 20 ψήφους από τους 21 παρόντες. Αντιπρόεδρος εκλέχθηκε ο κ. Νικόλαος Καλλές με 19 ψήφους και 1 λευκό. Γραμματέας εκλέχθηκε ο κ. Αργύρης Νικολαΐδης με 20 ψήφους.

Ο κ. Τσούτσας προτάθηκε από τη Δημοτική Αρχή, η Δημοτική Παράταξη Αλμυρός, Ευθύνη και Δημιουργία με επικεφαλής τον κ. Εσερίδη πρότεινε τον κ. Νικόλαο Καλλέ, η ΔΠ #ζωή_αλλάζουμε, με επικεφαλής την κα Ράππου Ζωή, πρότεινε τον κ. Αργύρη Νικολαΐδη, η ΔΠ Λαϊκή Συσπείρωση με επικεφαλής τον κ. Σάββα Τσόγκα, δεν συμμετείχε στη διαδικασία, καθώς όπως είπε ο κ .Τσόγκας “έχει απαξιωθεί ο ρόλος του Προέδρου και του Δημοτικού Συμβουλίου”. Ο Δ΄ήμαρχος κ. Χατζηκυριάκος συμφώνησε ότι πλέον η Οικονομική Επιτροπή έχει πολύ μεγαλύτερη ισχύ και μάλλον απαξιώνοντας το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο κ. Τσούτσας ανέβηκε στην έδρα και ευχαρίστησε το Σώμα για την εκλογή και την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του, τονίζοντας ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του λήφθηκαν 407 αποφάσεις και οι περισσότερες, συντριπτικά, ήταν ομόφωνες. “Δεν μας χωρίζει τίποτε” είπε προς τους συναδέλφους του και ζήτησε να συνεχίσουν και την υπόλοιπη θητεία σε ένα κοινό στόχο για το καλό του Δήμου.

Για τη σύσταση της Οικονομικής Επιτροπής:

Η οικονομική επιτροπή απαρτίζεται από τον Δήμαρχο Αλμυρο΄ύ, 2 αντιδημάρχους και ένα εκλεγμένο μέλος της Δημοτικής Αρχής, από τον κανονισμό και συμπληρώνεται από δυο μέλη της ΔΠ του κ. Εσερίδη και έναν της ΔΠ της κας Ράππου.

Έτσι, μετά τις αρχαιρεσίες η νέα οικονομική επιτροπή απαρτίζεται από τον Δήμαρχο Αλμυρού κ. Βαγγέλη Χατζηκυριάκο, δυο αντιδημάρχους που θα οριστούν τις επόμενες μέρες με απόφαση Δημάρχου, τον κ. Δεληζήση, πρόεδρο της ΔΕΥΑΑΛ και αναπληρωματικό μέλος τον κ. Γουργιώτη

Από τη ΔΠ Αλμυρός Ευθύνη και Δημιουργία εκλέχθηκαν οι κ. Εσερίδης Δημήτρης και κ. Καραγιώργος Αριστείδης και αναπληρωματικοί οι κ. Δαλακούρας Ηλίας και Νικοβιώτης Κωνσταντίνος

Από τη ΔΠ ζωή_αλλάζουμε, εκλέχθηκαν ο κ. Καρακώστας και αναπληρωματική η κα Ζωή Ράππου.

Η ΔΠ Λαϊκή Συσπείρωση δεν συμμετείχε στις διαδικασίες για την εκλογή των μελών της νέας Οικονομικής Επιτροπής. Ο κ. Σάββας Τσόγκας δήλωσε χαρακτηριστικά “μας ρωτούν τα μέλη μας τι ψηφίστηκε για τα θέματά τους, τα οποία ψηφίστηκαν όχι στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά στην οικονομική επιτροπή και δεν ξέρουμε τι να τους απαντήσουμε. Στην καλύτερη περίπτωση μαθαίνουμε από τις εφημερίδες τι ψηφίστηκε. Έχει απαξιωθεί ο ρόλος του Δημοτικού Συμβουλίου και θα απέχουμε απ΄ο τις διαδικασίες.”

Για τη σύσταση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής:

Η Επιτροπή της Ποιότητας Ζωής απαρτίζεται και αυτή από τον κανονισμό, από τον Δήμαρχο, 2 αντιδημάρχους και ένα εκλεγμένο μέλος της Δημοτικής Αρχής και συμπληρώνεται από δυο μέλη της ΔΠ του κ. Εσερίδη και έναν της ΔΠ της κας Ράππου.

Έτσι μετά τις αρχαιρεσίες η νέα επιτροπή της ποιότητας ζωής απαρτίζεται από τον Δήμαρχο Αλμυρού κ. Βαγγέλη Χατζηκυριάκο, δυο αντιδημάρχους που θα οριστούν τις επόμενες μέρες με απόφαση Δημάρχου, τον κ. Γουργιώτη και αναπληρωματικό μέλος τον κ. Δεληζήση.

Από τη ΔΠ Αλμυρός Ευθύνη και Δημιουργία εκλέχθηκαν οι κ. Γαλατσίδας και Σταυραντώνη Μαρία και αναπληρωματικοί οι κ. Καλλαντζής και Νικοβιώτης.

Από τη ΔΠ ζωή_αλλάζουμε, εκλέχθηκαν ο κ. Παπακωνσταντίνου και αναπληρωματική η κα Μυγιάκη Μανωλία.

Καλή νέα θητεία!


Σχετικά Άρθρα

Ορίστηκαν οι Αντιδήμαρχοι-τακτικά μέλη Επιτροπών – Την Κυριακή οι Δημαιρεσίες –

Ορίστηκαν οι Αντιδήμαρχοι-τακτικά μέλη Επιτροπών – Την Κυριακή οι Δημαιρεσίες –

Δημοσιεύθηκε η πρόσκληση προς τα τακτικά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, για την εκλογή των μελών του…
Ορίστηκε η ημερομηνία ορκωμοσίας της νέας Δημοτικής Αρχής και των τοπικών Συμβούλων Αλμυρού

Ορίστηκε η ημερομηνία ορκωμοσίας της νέας Δημοτικής Αρχής και των τοπικών Συμβούλων Αλμυρού

Μετά την επικύρωση της εκλογής και την ανακήρυξη του επιτυχόντος και των επιλαχόντων συνδυασμών, της νέας…