• 28 Δεκεμβρίου, 2021

Εγκρίθηκε η μελέτη αγωγού άρδευσης λιμνοδεξαμενής Ξεριά

Εγκρίθηκε η μελέτη αγωγού άρδευσης λιμνοδεξαμενής Ξεριά

Με απόφαση του Δημάρχου Αλμυρού, εγκρίθηκε η εκτέλεση της υπηρεσίας «Μελέτη αγωγού άρδευσης λιμνοδεξαμενής», με απευθείας ανάθεση. Για το έργο «Κατασκευή Λιμνοδεξαμενής Ξεριά Αλμυρού Ν. Μαγνησίας» έχει υπογραφεί για την κατασκευή του εργολαβική σύμβαση στις 5-12- 2014 και βρίσκεται στο στάδιο ολοκλήρωσης.

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή φράγματος υδροληψίας, διώρυγα προσαγωγής για τη μεταφορά του νερού από το φράγμα υδροληψίας μέχρι τη δεξαμενή και την κατασκευή της λιμνοδεξαμενής. Για την ολοκλήρωση και λειτουργικότητα του έργου θα μελετηθεί και ο αγωγός μεταφοράς νερού της λιμνοδεξαμενής.

Ο μελετώμενος αγωγός μεταφοράς νερού θα εκκινεί από το φρεάτιο υδροληψίας της λιμνοδεξαμενής και θα τροφοδοτεί το αρδευτικό δίκτυο που εξυπηρετεί τις καλλιεργούμενες εκτάσεις ΝΔ της Ευξεινούπολης. Δευτερευόντως και επικουρικά ο αγωγός θα τροφοδοτεί και τη δεξαμενή ύδρευσης που βρίσκεται βόρεια από την Ευξεινούπολη.

Ο αγωγός θα χαραχθεί πάνω στο οδικό δίκτυο της περιοχής και ειδικότερα στον ασφαλτοστρωμένο δρόμο που κινείται παράλληλα με τον Ξεριά και λίγο βορειότερα απ’ αυτόν, στο αγροτικό δίκτυο των καλλιεργούμενων εκτάσεων γύρω από τον Ξεριά, στους ασφαλτοστρωμένους δρόμους στο δυτικό περιμετρικό όριο της Ευξεινούπολης και στο χωματόδρομο προς το δάσος βόρεια από την πόλη. Ο αγωγός θα έχει μια θέση διάβασης του ρέματος Ξεριά.

Στα πλαίσια της κατασκευής της σχετικής υποδομής της λιμνοδεξαμενής απαιτείται η κατασκευή του μεταφορικού αγωγού προς τις καλλιεργούμενες εκτάσεις. Συνεπώς απαιτείται η εκπόνηση υδραυλικής μελέτης βάσει της οποίας θα κατασκευαστεί ο αγωγός μεταφοράς και θα ολοκληρωθεί η υποδομή του αρδευτικού δικτύου.

Η κατασκευή της λιμνοδεξαμενής έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και για την αξιοποίησή της είναι απαραίτητο να κατασκευαστεί ο αγωγός μεταφοράς προκειμένου να γίνει μεταφορά του νερού από το φράγμα προς τις αρδευόμενες εκτάσεις. Υπάρχει δεσμευμένη πίστωση για την κατασκευή του έργου από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.


Σχετικά Άρθρα

Ανακοίνωση-απάντηση της “Δημοτικής Πρωτοβουλίας” στο Δελτίο Τύπου της δημοτικής Αρχής

Ανακοίνωση-απάντηση της “Δημοτικής Πρωτοβουλίας” στο Δελτίο Τύπου της δημοτικής Αρχής

Από τον επικεφαλής της “Δημοτικής Πρωτοβουλίας” κο Ευάγγελο Χατζηκυριάκο λάβαμε και δημοσιεύουμε: Λίγες μόνο ημέρες μετά…
Έργο και πρόγραμμα της Δημοτικής Πρωτοβουλίας

Έργο και πρόγραμμα της Δημοτικής Πρωτοβουλίας

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΗΤΑΝ: Αλλαγή του Τρόπου Άσκησης της Διοίκησης Μείναμε Πιστοί στις Αξίες μας, Αξίες και…
Ευάγγελος Χατζηκυριάκος: Ο ψηφιακός μετασχηματισμός του Δήμου Αλμυρού

Ευάγγελος Χατζηκυριάκος: Ο ψηφιακός μετασχηματισμός του Δήμου Αλμυρού

Βιώνοντας εποχές περίεργες και αντιφατικές νομίζω, όλοι, μπορούμε να συμφωνήσουμε στο γεγονός ότι οι καιροί απαιτούν…