• 22 Δεκεμβρίου, 2021

“Δελτίο Θυέλλης” του Γιώργου Τσιντσίνη – έκδοση “Λαού” 18/12/21

“Δελτίο Θυέλλης” του Γιώργου Τσιντσίνη – έκδοση “Λαού” 18/12/21

Το Δελτίο Θυέλλης με την υπογραφή του Γιώργου Τσιντσίνη, όπως δημοσιεύθηκε στον “Λαό” του Σαββάτου 18 Δεκεμβρίου.

Άρχισε ο Τσίπρας έμαθα
ν’ ασκείται στο …βελάκι.
Και έχει στόχο τώρα πια
τη φώτο του Ανδρουλάκη.

Καλημέρα σας… Με την ευχή για υγεία σε όλους και όλες η στήλη υποδέχεται τα Χριστούγεννα απ’ τα οποία μας χωρίζει πλέον μόνο μια βδομάδα… Κι αν δεν το καταλάβαμε, με τις προφυλάξεις και τους εγκλεισμούς, μας το θυμίζει ο φωταγωγημένος γιορταστικά τόπο μας, η αγορά και οι ελκυστικές βιτρίνες της, το σαλόνι του σπιτιού που ευωδιάζει από τις παραδοσιακές λιχουδιές πάνω στον μπουφέ, το κουράγιο της ψυχής μας να ετοιμαστεί με τις γιορτές, σε πείσμα των δύσκολων καιρών που βιώνουμε. Και ναι… Θα γιορτάσουμε, όσο καλύτερα μπορούμε γιατί αντέχουμε και θα νικήσουμε τελικά την κατάρα που μας βρήκε με την πανδημία.

Μπορεί στη φάτνη της Γέννησης να συντροφεύουν το Θείο Βρέφος άκακα ζώα και αγνοί ποιμένες, αλλά ο ίδιος ο Θεός έπλασε (ή μετάλλαξε έτσι;) τον άνθρωπο ώστε να είναι το μεγαλύτερο «θηρίο» στη φύση.

Βέβαια κι αυτά τα Χριστούγεννα εικάζω ότι θα υποκρύπτουν τη πικρή γεύση της φετινής δύσκολης συγκυρίας… Με τόσες χιλιάδες ανθρώπους να νοσούν κατ’ οίκον ή στα νοσοκομεία, ήπια ή διασωληνωμένοι, μόνοι κι απομονωμένοι σε καραντίνα ή δεκάδες να «σβήνουν» φέρνοντας κάθε μέρα την ορφάνια μέσα σε Ελληνικά νοικοκυριά, δεν λες ότι …γιορτάζεις. Ακόμη και υγιείς κοιμούνται και ξυπνάνε με το φόβο και την αγωνία της πιθανής νόσησης. Αλλά –όπως αναφέρω και πιο πάνω- τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά και τα Φώτα δεν μπορούμε να τα …εμβολιάσουμε. Μόνο με ψυχή, κουράγιο, αισιοδοξία και μέτρα προστασίας μπορούμε να παλέψουμε το κακό.

Το να στηρίξουμε –έστω και με την πιο ελάχιστη βοήθεια- τον άπορο ή μοναχικό της διπλανής πόρτας ίσως είναι πιο αναγκαίο από κάθε άλλη φορά. Στα μάτια ενός φτωχού παιδιού ας δούμε τον ίδιο τον νεογέννητο Χριστό, που κρυώνει και πεινάει μέσα σε μια κρύα φάτνη. Ένα πιάτο ζεστό φαγητό, ένα γλυκό, ένα παιχνίδι, που θα προσφέρουμε άδολα, με αγάπη, πόσο φτωχότερους άραγε θα κάνει εμάς τους ίδιους; Και στο κάτω – κάτω όσους κουραμπιέδες ή μελομακάρονα κι αν φτιάξετε, κυρίες μου με τα χρυσά σας χεράκια, στο τέλος όλα θα φαγωθούν και τελικά θα …λείψουν. Ε, λοιπόν ας λείψει ένα πιάτο κι ας πάει στη φτωχή γειτόνισσα, κρυμμένο κάτω από την ποδιά σας, όπως έκαναν παλιά οι μανάδες και οι γιαγιάδες μας, που ήξεραν να κρύβουν κάτω από την ποδιά τους πολλή αξιοπρέπεια – μια αξιοπρέπεια που πάντοτε παραδοσιακά και κατά το έθιμο …περίσσευε.

Σχέδιο «ασφαλείας» ενόψει των Χριστουγέννων τίθεται σε εφαρμογή, προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της «Καθημερινής». Στόχος η τήρηση των μέτρων για να μείνουν τα σχολεία και τα καταστήματα ανοιχτά, την ώρα που καταγράφεται μικρή αποκλιμάκωση των επιδημιολογικών δεδομένων. Ωστόσο η πορεία των σκληρών δεικτών της πανδημίας δεν αφήνει περιθώρια για εφησυχασμό. Φέτος θα γιορτάσουμε Χριστούγεννα δύο ταχυτήτων. Συγκεκριμένα, οι εμβολιασμένοι θα μπορούν κανονικά να πηγαίνουν για ψώνια και να διασκεδάζουν επιδεικνύοντας απλά το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους. Μάλιστα υπάρχει ισχυρή σύσταση για τεστ πριν το ρεβεγιόν, γι’ αυτό άλλωστε η κυβέρνηση ξεκίνησε ήδη από Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου, τη διανομή self-test προς όλους τους ενήλικες πολίτες της χώρας, εμβολιασμένους και μη.

«Είναι ακόμη νωρίς να το περιγράψει κανείς το αποτύπωμα της Όμικρον. Θέλουμε να δούμε αρκετό αριθμό ατόμων που νόσησαν και πόσο σοβαρά νόσησαν, τι γίνεται στις διάφορες ηλικιακές ομάδες και στους ανθρώπους με χρόνια νοσήματα για να έχουμε εικόνα», είπε, μιλώντας στο MEGA, ο Στέλιος Λουκίδης, πνευμονολόγος και καθηγητής Ιατρικής ΕΚΠΑ. «Τα αρχικά στοιχεία από τη Μεγάλη Βρετανία δείχνουν ότι υπάρχει αρκετή μεταδοτικότητα, αλλά δεν ξέρουμε αν υπάρχει μεγάλη βαρύτητα που είναι το σημαντικό», συμπλήρωσε.

Το «γλυκαντικό» χαρτζιλίκι των γιορτών για τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους ανασφάλιστους υπερήλικες επιβεβαιώνει η συνάδελφος Ρούλα Σαλούρου και ανάμεσα σε άλλα τονίζει ότι «αγώνας δρόμου γίνεται προκειμένου να καταβληθεί το έκτακτο επίδομα των 250 ευρώ σε πάνω από 800.000 χαμηλοσυνταξιούχους πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων, και συγκεκριμένα κατά την εβδομάδα που θα πραγματοποιηθούν –νωρίτερα– οι τακτικές πληρωμές των συντάξεων από τον ΕΦΚΑ. «Τυχεροί» θεωρούνται οι περίπου 140.000 παλαιοί συνταξιούχοι, με πάνω από 30 έτη ασφάλισης, που ήδη τους προηγούμενους μήνες πληρώθηκαν τα αναδρομικά κατά τα 2/5, όπως προβλέπει ο νόμος, και πλέον, με τις συντάξεις Ιανουαρίου 2022, που θα καταβληθούν από τις 20 Δεκεμβρίου, θα λάβουν τα 3/5 του ποσού που δικαιούνται. Το πλήρες ποσό θα καταβληθεί τον Δεκέμβριο του 2023, όταν και θα πληρωθούν οι συντάξεις Ιανουαρίου του 2024 (5/5 του ποσού). Το έκτακτο επίδομα αφορά περίπου 830.000 χαμηλοσυνταξιούχους των 600 ευρώ, ενώ το ύψος της ενίσχυσης ανέρχεται στο ποσό των 250 ευρώ ανά δικαιούχο, προσαυξημένο κατά 50 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο μέλος του φορολογουμένου, σύμφωνα με τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2020. Η ενίσχυση θα είναι αφορολόγητη, ακατάσχετη και δεν συμψηφίζεται με τυχόν χρέη του συνταξιούχου. Στόχος είναι οι πληρωμές να γίνουν πριν από τις γιορτές, ήτοι την εβδομάδα 20 με 23 Δεκεμβρίου. Την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου το απόγευμα θα δουν στους λογαριασμούς τους τα 250 ευρώ που δικαιούνται ως έκτακτη ενίσχυση και οι χιλιάδες ανασφάλιστοι υπερήλικοι δικαιούχοι των επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ. Η καταβολή θα γίνει μαζί με την κανονική τους πληρωμή.»

Αυτό το έκτακτο επίδομα δεν λύνει φυσικά το καθημερινό πρόβλημα της δύσκολης επιβίωσης, αλλά όπως κι αν το δεις είναι μια γιορταστική «ανάσα»…

«Από χέρι» χαμένος μπήκε εξ αρχής στην κούρσα διεκδίκησης της προεδρίας στο ΚΙΝΑΛ ο Γιώργος Παπανδρέου, όπως μου φάνηκε. Και έμεινε ηττοπαθής μέχρι τέλους, ίσως γιατί μπορεί να νόμιζε ότι το ΠΑΣΟΚ του ανήκει από …γονική παροχή. Φανταστείτε ότι ακόμη και το βράδυ της τελικής ήττας του επέλεξε να αποφορτιστεί χορεύοντας ζεϊμπέκικο τη… «Συννεφιασμένη Κυριακή».

«Η επίκληση του Συντάγματος δεν μπορεί να οδηγεί στον ευτελισμό του. Το Σύνταγμα δεν είναι ένα νομικό κέλυφος που καλύπτει τα πάντα: τους φόβους, τις ανασφάλειες και τις προσδοκίες ή, κατά μείζονα λόγο, τις αυταπάτες, τις φαντασιώσεις, τους παραλογισμούς όποιου το επικαλείται», τονίζει σε άρθρο του στην προσωπική του ιστοσελίδα, o καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου στη Νομική Σχολή ΑΠΘ, πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Φαίνεται ότι το μήνυμά σου δεν έφτασε στο Αιγίνιο της Πιερίας και αλλού, Ευάγγελε.

Διαθέσιμες είναι πλέον και για τις 13 Περιφέρειες της χώρας οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες για την ανανέωση της άδειας οδήγησης και τη χορήγηση αντιγράφου άδειας κυκλοφορίας μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Δημοσίου (gov.gr). Πρόκειται για δυο νέες υπηρεσίες που υλοποίησαν τα Υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Υποδομών και Μεταφορών και οι οποίες διευκολύνουν την καθημερινότητα των πολιτών, αναβαθμίζοντας ταυτόχρονα τη διαφάνεια των σχετικών διαδικασιών.

Έτοιμο και για την Ευξεινούπολη το δίκτυο φυσικού αερίου… Ο Πρόεδρος της όμορφης κωμόπολης Αργύρης Τέφογλου, σε σχετική ανάρτησή του αναφέρει: «Ενημερώνω τους αγαπητούς συμπολίτες μου, ότι την Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου και ώρα 6 το απόγευμα στον πεζόδρομο μεταξύ Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου έγιναν τα εγκαίνια και το άναμμα της δάδας του φυσικού αερίου στο χωριό μας. Μετά λοιπόν από πολλές και συντονισμένες προσπάθειες το φυσικό αέριο είναι στο χωριό μας. Θα πρέπει όμως να αντιληφθούμε όλοι μας για μελλοντική επέκτασή του θα χρειασθούν όσο το δυνατόν περισσότερες αιτήσεις γίνεται δεδομένου ότι το χωριό μας είναι αραιοκατοικημένο. Εάν ο κάθε ένας από εμάς πει ότι θα κάνω αίτηση μόλις περάσει ο αγωγός από τον δρόμο μου να γνωρίζετε ότι δεν πρόκειται να πάρει ποτέ φυσικό αέριο. Η Εταιρεία του φυσικού αερίου προγραμματίζει μελλοντική επέκταση σύμφωνα με τις υπάρχουσες αιτήσεις. Ας δείξουμε λοιπόν το ανάλογο ενδιαφέρον για να μπορέσει να έλθει στο σπίτι μας το φυσικό αέριο.»

Βλέποντας την τουρκική λίρα να κατακρημνίζεται καθημερινά εδώ και πολύ καιρό (μόνο το πρωί της περασμένης Δευτέρας έκανε βουτιά έως και κατά 7% μέσα σε μερικά λεπτά και κατέγραψε νέο ιστορικά χαμηλό επίπεδο κοντά στις 15 λίρες έναντι του δολαρίου), αναλογίζομαι τον θλιβερό δικτατορίσκο, τον Ερντογάν. Θυμάμαι πως εν μέσω του καιρού των μνημονίων είχε επισκεφτεί την Αθήνα και τόλμησε να μας δίνει τηλεοπτικά …συμβουλές, για το πώς πρέπει να ξεπεράσουμε την οικονομική κρίση και τη λιτότητα. Τώρα ο λαός της Τουρκίας πεινάει και δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι εξ αιτίας της ανερμάτιστης πολιτικής του (βλέπε φωτο). Κανένας πια δεν εμπιστεύεται το νόμισμα της χώρας του, ο πληθωρισμός καλπάζει και έρχονται διαρκώς στο φως καθημερινά απίστευτες ιστορίες όπως π.χ. για μισό κουλούρι και ατέλειωτες ουρές δυστυχισμένων που ψάχνουν σε δημοτικούς φούρνους για φτηνό ψωμί, μήπως και μπορέσουν να ταΐσουν τα παιδιά τους, πουλάνε τις οικιακές συσκευές τους για να πάρουν λίγα τρόφιμα και να φάνε. Ο ανεκδιήγητος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δικαιολογείται ότι όλα αυτά είναι «θέλημα του Αλλάχ» και απ’ το πρωί ως το βράδυ, αυτός και τα γιουσουφάκια του, «πετάνε την μπάλα στην εξέδρα» και το μόνο που ξέρουν είναι να απειλούν την Ελλάδα και την Κύπρο που εξοπλίζονται, να εργαλειοποιούν το προσφυγικό, να χαρατσώνουν τους δυστυχισμένους μετανάστες κτλ. Μαλωμένος με όλους σχεδόν τους γείτονές του, στρυμωγμένος πανταχόθεν, ο γιαλαντζί πασάς της Άγκυρας συνεχίζει ωστόσο να σερβίρει μπαγιάτικα όνειρα για την αναβίωση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας και άλλες μπούρδες. Ούτε να γελάσεις δεν μπορείς…

«Σε κατ’ αρχήν συμφωνία για την επίσημη παύση των εχθροπραξιών στην Κορεατική Χερσόνησο, οι οποίες ξεκίνησαν το 1950 και οδήγησαν στη δημιουργία δύο διαφορετικών κρατών, κατέληξαν η Βόρεια και η Νότια Κορέα, μαζί με τις ΗΠΑ και την Κίνα. (βλέπε φωτο). Ο κορεατικός πόλεμος, ο οποίος ξεκίνησε λίγο μετά τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, διήρκησε τυπικά τρία χρόνια (έως το 1953) και είχε ως αποτέλεσμα τη διχοτόμηση της χερσονήσου. Ωστόσο, επισήμως ουδέποτε ολοκληρώθηκε, καθώς οι εμπλεκόμενες χώρες αρνούνταν να κηρύξουν το τέλος του. Έτσι, τεχνικά πρόκειται για τον μακροβιότερο πόλεμο της σύγχρονης ιστορίας, με διάρκεια ζωής τουλάχιστον 71 ετών. Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας ήταν αυτός, ο οποίος ανέλαβε προσωπικά την υπόθεση, θεωρώντας ότι η επίσημη παύση των εχθροπραξιών θα συμβάλλει στη βελτίωση των σχέσεων με τους άσπονδους Βορειοκορεάτες. Ωστόσο, παρά τη σημαντική πρόοδο και την κατ’ αρχήν συμφωνία, απαιτείται αρκετή δουλειά ακόμη, όπως σχολιάζουν πολιτικοί αναλυτές της χώρας, οι οποίοι παραπέμπουν στις απαιτήσεις της Πιόνγιανγκ.» («Καθημερινή»).

Διαβάζω στο διαδίκτυο ότι η Μάλτα έγινε πριν από τρεις μέρες η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που νομιμοποιεί την καλλιέργεια και την κατοχή κάνναβης για προσωπική χρήση. Η κατοχή έως 7 γραμμαρίων κάνναβης θα είναι νόμιμη για τους άνω των 18 ετών, ενώ ο καθένας θα μπορεί να καλλιεργεί έως τέσσερα δενδρύλλια στο σπίτι του και να αποθηκεύει έως και 590 γραμμάρια του αποξηραμένου προϊόντος. Η Μάλτα ανοίγει τον δρόμο για την αναμόρφωση της σχετικής νομοθεσίας σε όλη την Ευρώπη το 2022. Η Γερμανία ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα δημιουργήσει μία νόμιμη αγορά, έπειτα από τις ανακοινώσεις των κυβερνήσεων της Ελβετίας, του Λουξεμβούργου και της Ολλανδίας. Στην Ιταλία το θέμα της νομιμοποίησης της κάνναβης θα τεθεί σε δημοψήφισμα, καθώς ο Καναδάς, το Μεξικό και 18 αμερικανικές πολιτείες έχουν θέσει σε ισχύ σχετικούς νόμους. Τον περασμένο Δεκέμβριο, ο ΟΗΕ είχε αφαιρέσει την κάνναβη από τη λίστα των ναρκωτικών που θεωρούνται πιθανώς εθιστικά και επικίνδυνα, χωρίς να έχουν ιδιαίτερη θεραπευτική χρησιμότητα. Το νομικό πλαίσιο της Μάλτας προβλέπει ότι η κατοχή έως και 28 γραμμαρίων θα οδηγεί σε πρόστιμο από 50 έως 100 ευρώ, χωρίς ωστόσο να γράφεται στο ποινικό μητρώο του κατόχου. Οι ανήλικοι που θα έχουν στην κατοχή τους κάνναβη δεν θα συλλαμβάνονται, αλλά θα παραπέμπονται σε ειδική επιτροπή, προκειμένου να καταρτιστεί σχέδιο φροντίδας για αυτούς. Και όσοι κάνουν χρήση κάνναβης μπροστά σε παιδιά θα αντιμετωπίζουν πρόστιμο από 300 έως 500 ευρώ. Αν και η Ολλανδία είναι η ευρωπαϊκή χώρα την οποία οι περισσότεροι συνδέουν με τη χαλαρή αντιμετώπιση της κάνναβης, εντούτοις η χρήση για λόγους αναψυχής, η κατοχή και το εμπόριο κάνναβης είναι παράνομα στη χώρα. Η κυβέρνηση εφαρμόζει μία πολιτική ανοχής, στο πλαίσιο της οποίας αποδέχεται την χρήση μέσα σε συγκεκριμένα όρια. Η ιατρική κάνναβη έχει νομιμοποιηθεί σε Αυστρία, Βρετανία, Κροατία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία. Β. Μακεδονία, Πολωνία, Ρουμανία και Σλοβενία.

Όπως αντιλαμβάνεστε εμείς έχουμε μείνει πολύ πίσω… Η χρήση της κάνναβης είναι ακόμη ποινικά κολάσιμη στη χώρα μας και τα πρόστιμα τα έχουμε μόνο για τους …ανεμβολίαστους ηλικιωμένους. Χάσαμε και την …ευκαιρία, που δεν εκλέχτηκε την Κυριακή πρόεδρος ο Γιωργάκης, που είχε πει κάποτε να φυτεύουμε την κάνναβη στις γλάστρες, αλλά οι άλλοι κοινοβουλευτικοί δεν «τσίμπησαν». Είμαστε ακόμη πίσω απ’ τον …ήλιο.

Ας δω την Ευλαμπία να κάνει χρήση κάνναβης και …τί στον κόσμο.

«Σε άνθρωπο που πονά, μην του λες «κάνε υπομονή». Δεν είναι αυτό που έχει ανάγκη να ακούσει. Σε άνθρωπο που σου εκφράζει παράπονο, μην του λες «μην γκρινιάζεις». Ανοίγουμε το στόμα μας και κάνουμε κακό παρά καλό. Σε άνθρωπο που έχει κουραστεί, μην του λες, «σε καταλαβαίνω». Εκτός αν έχεις μπει μες στα παπούτσια του. Εκτός και αν έχεις περάσει και εσύ τα ίδια. «Και τι να λέω;», θα μου πεις… «Σ’ αγαπώ», να λες. «Είμαι εδώ» να λες. Να σιωπάς και να προσεύχεσαι για αυτόν. «Και η Παναγιά μαζί σου». Μόνο αυτό… «Η Παναγιά μαζί σου». Αυτό να λες…» (Ελένη Βαλάση).

Είναι παλαβοί αυτοί οι Έλληνες… Πάνω από 50 πούλμαν έφυγαν απ’ τη Θεσσαλονίκη για Σαββατοκύριακο στο Μπάνσκο της Βουλγαρίας, της Βαλκανικής «γειτόνισσας» με το χαμηλότερο ποσοστό εμβολιασμού ίσως σε όλη την Ευρώπη. Και διασκέδασαν στα κλαμπ και τα άλλα θέρετρα, παστωμένοι ο ένας δίπλα στον άλλο, χωρίς μάσκες και άλλα μέτρα προστασίας και προφύλαξης. Προφανώς αυτό το «γαϊτανάκι» των ανεγκέφαλων θα συνεχιστεί όλο τον χειμώνα και ο «λογαριασμός» θα έρχεται λίγες μέρες αργότερα κάθε φορά, στις εισόδους των ….Νοσοκομείων (και –χτύπα ξύλο- και …νεκροτομείων).

«Σ’ αυτή τη ζωή ακούγονται πάντοτε αυτοί που κλαίγονται. Αυτούς που κλαίνε δεν τους ακούει κανείς». (Greekrockculture).

«Τα σκυλιά γαβγίζουν, αλλά το καραβάνι προχωράει». (Ανάρτηση από τον Δημήτρη Χορταριά, αφιερωμένο σε όσους παίζουν τα ρέστα τους).

Η νεαρή ναζιάρα εγγονή, θέλοντας να πειράξει λίγο …σόκιν τη γιαγιά της, τη ρωτάει: «Εσύ, γιαγιά με τον παππού «το κάνατε» καθόλου το «69»; Και η αθώα (ή δήθεν αθώα;) γιαγιά απαντάει με παράπονο: «Μπα, παιδάκι μου… Ο παππούς πέθανε το ’66»…

Προσωπικά πάντως πληροφορώ τις …κουτσομπόλες ότι προχθές είχα γενέθλια. Έκλεισα αισίως τα 68 και μπήκα στα …69. Αμ’ πώς;


Σχετικά Άρθρα

Νίκη Βόλου, σημείο αναφοράς όλων των προσφύγων – του Γιώργου Τσιντσίνη – Απόσπασμα από ανέκδοτο βιβλίο

Νίκη Βόλου, σημείο αναφοράς όλων των προσφύγων – του Γιώργου Τσιντσίνη – Απόσπασμα από ανέκδοτο βιβλίο

Το παρακάτω βιωματικό κείμενο προέρχεται από τον πρόλογο του ανέκδοτου βιβλίου «Η αθλητική ιστορία της Νέας…
Σύμπραξη Ειδικού Δημοτικού και 3ου Δημοτικού Αλμυρού

Σύμπραξη Ειδικού Δημοτικού και 3ου Δημοτικού Αλμυρού

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024 στην αίθουσα εκδηλώσεων του 3ου Δημοτικού Σχολείου ένα θεατρικό δρώμενο…
Μεγάλα ύψη βροχής αναμένονται στη Μαγνησία τα ξημερώματα του Σαββάτου

Μεγάλα ύψη βροχής αναμένονται στη Μαγνησία τα ξημερώματα του Σαββάτου

Με δελτίο τύπου της η Περιφέρεια Θεσσαλίας ενημερώνει τους πολίτες για μεγάλα ύψη βροχής που αναμένονται…