• 20 Δεκεμβρίου, 2021

Μιχάλης Πολίτης: «Στον Αλμυρό βρήκα το λιμάνι μου»

Μιχάλης Πολίτης: «Στον Αλμυρό βρήκα το λιμάνι μου»

Διαβάστε τη συνέντευξη του Μιχάλη Πολίτη που δημοσιεύθηκε στον “Λαό” της 18ης Δεκεμβρίου.

Ο Βολιώτης σούπερ σκόρερ, μετά από καριέρα σε πολλές ομάδες και σταθερά σε εθνικές κατηγορίες (Ανάληψη Βόλου 2002-2006, Ολυμπιακό Βόλου 2006-2009, ΑΟ Λιβαδειάς 2009-10, ΑΓΟ Ρεθύμνου 2010-11 Α2 Εθνική, Νίκη Βόλου 2011-13 Β’ και Α2 Εθνική, ΑΟ Βόνιτσας 2013-14, ΑΕΛ 2014-17 Β’, Γ’ και Α2 Εθνική), Χαρίλαος Τρικούπης Μεσολογγίου 2017-19 Β’ και Α2 Εθνική, Ν.Ε.Ο. Ληξουρίου 2019-20) βρίσκεται από πέρυσι στο ρόστερ του ΓΣΑ ως η ηχηρή μεταγραφή του καλοκαιριού 2020. Πρωτάθλημα πέρυσι δεν έγινε παρά μόνο παίχθηκαν τρεις αγωνιστικές, οπότε φέτος στην ουσία θα λέγαμε ότι είναι η πρώτη του σεζόν με τα κυανόλευκα. Σε 7 αγώνες έχει 155 πόντους (κατά μέσο όρο 22,1) με 24 τρίποντα. Είναι φυσικά αρχισκόρερ στον 4ο όμιλο και δεύτερος σκόρερ συνολικά στους έξι ομίλους της Γ’ Εθνικής, τρίτος σε αριθμό εύστοχων σουτ έξω από τα 6,75 σ’ όλη την κατηγορία (τα στοιχεία πριν τη διεξαγωγή της 8ης αγωνιστικής).

Συνομιλήσαμε μαζί του για την έως τώρα καταπληκτική πορεία της ομάδας του Αλμυρού, τη δική του παρουσία, τους στόχους, το μπάσκετ γενικότερα στην πόλη μας.

-Μιχάλη, ο ΓΣΑ έχει πετύχει έξι σερί νίκες και είναι σταθερά δεύτερος. Περιμένατε αυτά τα αποτελέσματα;

-Γνωρίζαμε ότι διαθέτουμε ένα δυνατό και προπονημένο σύνολο αλλά θα έλεγα ότι δεν περιμέναμε τέτοια εποχή να είμαστε δεύτεροι. Ο στόχος μας δεν αλλάζει, θέλουμε να εξασφαλίσουμε όσο πιο γρήγορα την παραμονή. Δουλεύουμε πολύ κι αυτό βγαίνει σε κάθε αγώνα στο παρκέ, υπάρχουν παίκτες που δούλεψαν πολύ το καλοκαίρι, έχουμε πολύ καλό κλίμα, υπάρχει ομοιογένεια.

-Θεωρείς ότι το στυλ παιχνιδιού του ΓΣΑ, ταιριάζει σε σένα; Οι περιφερειακοί έχουν σημαντική συνεισφορά στο σκοράρισμα. Έχετε βρει χημεία οι γκαρντ;

-Σίγουρα ταιριάζει το στυλ μπάσκετ που θέλει ο κόουτς Παναγιώτης Νάνης να έχουμε ως ομάδα, προσπαθώ κι εγώ να ανταποκρίνομαι σε αυτά που θέλει ο προπονητής μας. Οι συμπαίκτες μου έχουν αποδεχθεί τον ρόλο μου κι εγώ τον δικό τους. Έχω την καλύτερη δυνατή συνεργασία με τον Παναγιώτη Παπούλια που είναι εξαιρετικός χαρακτήρας και εξαιρετικός παίκτης. Με όλους τους παίκτες έχουμε βάλει ένα στόχο, έχουμε αφομοιώσει έναν συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού και θεωρώ ότι συνδυάζουμε αποτελέσματα κι ωραίο θέαμα. Όλα τα παιδιά στην ομάδα είναι φανταστικά.

-Μπορεί ο ΓΣΑ να αλλάξει στόχο και να κυνηγήσει την άνοδο με αξιώσεις;

-Δική μας δουλειά είναι να κάνουμε προπόνηση και να κερδίζουμε! Σίγουρα εάν συνεχίσουμε να παίρνουμε ροζ φύλλα και το πετύχουμε στα τρία επόμενα παιχνίδια, αλλάζουν κάποια πράγματα, θα βάλουμε ακόμη περισσότερη προπόνηση, θα έχουμε μεγαλύτερο κίνητρο. Υγεία και ηρεμία να έχουμε και πιστεύω ότι στο φινάλε της σεζόν θα έχουμε καταφέρει κάτι πολύ καλό αντάξιο της προσπάθειάς όλων στην ομάδα και τον Αλμυρό.

-Είσαι δεύτερος σκόρερ στους έξι ομίλους. Είναι ένα κίνητρο κι αυτό για σένα ώστε να έχεις περισσότερους πόντους;

-Δεν είναι φιλοδοξία μου να βγω πρώτος σκόρερ στην κατηγορία. Παλιότερα με ενδιέφεραν οι αριθμοί, ήθελα να φανώ, να πάρω μεταγραφή σε παραπάνω επίπεδο. Θέλω να σκοράρω αλλά με νοιάζει να κερδίζει η ομάδα. Είναι τέτοιος ο ρόλος μου που παίρνω πολλά σουτ, πολλές προσπάθειες.

-Βλέπουμε ότι κόσμος γεμίζει το κλειστό. Πώς το εισπράττεις αυτό;

-Τον κόσμο τον φέρνουμε εμείς και η διοίκηση το γήπεδο με την προσπάθεια και τα αποτελέσματα. Κακά τα ψέματα, στην χώρα μας τα αποτελέσματα είναι αυτά που γεμίζουν τα γήπεδα. Είμαστε υποχρεωμένοι να παίζουμε καλά και να κερδίζουμε. Έρχεται αρκετός κόσμος και συνεχώς μεγαλώνει ο ΓΣΑ στον μπασκετικό κόσμο. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ και μου αρέσει ο τρόπος που χτίστηκε αυτή η ομάδα. Υπάρχουν τρεις παίκτες από τον Αλμυρό νεαροί αλλά με εμπειρία αρκετών ετών, ο αρχηγός Γώγουλας με μεγάλη θητεία στον σύλλογο, ο Παπούλιας που είναι τέσσερα χρόνια και κάποιοι αθλητές από τον Βόλο εγνωσμένης αξίας. Το θετικό είναι ότι βλέπω πώς έρχονται από την ακαδημία ταλαντούχοι νεαροί που τα επόμενα χρόνια θα πάρουν τη σκυτάλη. Είμαι υπέρ του να στηρίζεται ο ΓΣΑ στα δικά του παιδιά.

-Όπως είπες, ο ΓΣΑ μεγαλώνει συνεχώς… Μπορεί να καθιερωθεί στη Γ’ Εθνική και να παίξει παραπάνω;

-Εκτιμώ ότι θα υπάρξει συνέχεια διότι η βάση όσον αφορά στο έμψυχο δυναμικό είναι εξαιρετική, η διοικούσα επιτροπή έχει οργάνωση και προσπαθεί να καλύψει κάθε απαίτηση μιας ομάδας που λειτουργεί σε επαγγελματικά πλαίσια, δουλεύουμε πολύ καλά με τον προπονητή μας, υπάρχει ένα γήπεδο μικρό μεν σε χωρητικότητα, αποτελεί όμως δυνατή έδρα για εμάς και ο ΓΣΑ μπορεί να χτίσει κάτι καλό. Υπάρχουν οι βάσεις σε όλους τους τομείς αλλά πρέπει να προχωράμε βήμα-βήμα.

-Οπότε δηλώνεις ευχαριστημένος από την επιλογή που έκανες το καλοκαίρι του 2020 να ενταχθείς στον σύλλογο παρά τις προτάσεις που είχες από μεγαλύτερες κατηγορίες;

-Ναι, εδώ βρήκα το λιμάνι μου και δεν το κουνάω από τον Αλμυρό! Πρώτα θα γκρεμιστεί το κλειστό και μετά θα φύγει ο Πολίτης από την ομάδα! Υπάρχουν ιδανικές συνθήκες για προπόνηση, είμαι πολύ χαρούμενος που αποτελώ μέλος αυτού του γκρουπ διοίκησης, προπονητών, αθλητών και πιστεύω ότι η δουλειά μας θα ανταμειφθεί με ωραία αποτελέσματα.


Σχετικά Άρθρα

Επενδύει στους μικρούς ο Γιάννης Στεργιόπουλος

Επενδύει στους μικρούς ο Γιάννης Στεργιόπουλος

Σημαντική η παραμονή του Νίκου Κανατούλα στον ΓΣΑ, επτά αθλητές από το εφηβικό τμήμα ακολουθούν την…
Στις 5 Οκτωβρίου η έναρξη της Α1 ΕΣΚΑΘ – Οι 14 αντίπαλοι του ΓΣΑ τη νέα σεζόν 2024-25

Στις 5 Οκτωβρίου η έναρξη της Α1 ΕΣΚΑΘ – Οι 14 αντίπαλοι του ΓΣΑ τη νέα…

Με 15 ομάδες θα γίνει το πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑΘ, εφόσον όλες δηλώσουν συμμετοχή μετά την…
Γιάννης Μελέτης: Το επίτευγμα αυτής της ομάδας ήταν ανεπανάληπτο

Γιάννης Μελέτης: Το επίτευγμα αυτής της ομάδας ήταν ανεπανάληπτο

Την αποχώρησή του από τα διοικητικά του ΓΣΑ ανακοίνωσε ο Γιάννης Μελέτης με την ακόλουθη δήλωση…