• 20 Δεκεμβρίου, 2021

Η Χριστουγεννιάτικη αγορά στον Αλμυρό

Η Χριστουγεννιάτικη αγορά στον Αλμυρό

Επάρκεια αγαθών και ανταγωνιστικές τιμές – Δηλώσεις επαγγελματιών και Προέδρων Ενώσεων – Που θα κινηθούν οι τιμές

Έχουμε μπει για τα καλά στην εορταστική περίοδο καθώς μετράμε αντίστροφα για τα Χριστούγεννα και διανύουμε τις τελευταίες ημέρες του έτους μέσα σε μια διαμορφωθείσα κατάσταση από την πανδημία του κορωνοϊού που δεν φαίνεται να αλλάζει… Ωστόσο, στο πλαίσιο του εορταστικού κλίματος της περιόδου, οι επαγγελματίες της περιοχής του Αλμυρού προσδοκούν να αυξηθεί η κίνηση στην αγορά τις επόμενες ημέρες.

Όπως συμβαίνει κάθε χρόνο τέτοια εποχή, το καταναλωτικό κοινό προμηθεύεται δώρα, γλυκίσματα, καλούδια για το χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν. Σίγουρα ο φόβος του κορωνοϊού δεν έχει φύγει από μεγάλη μερίδα του κόσμου, ωστόσο είναι ημέρες χαράς κι αγάπης, ημέρες που βρισκόμαστε με αγαπημένα μας πρόσωπα, ημέρες που μαζευόμαστε σε σπίτια ή βγαίνουμε έξω για να διασκεδάσουμε. Μιλήσαμε με επαγγελματίες του Αλμυρού σχετικά με την κίνηση στην αγορά.

Αυξημένη κίνηση στα Σφαγεία
Αυξημένη είναι η κίνηση στο Σφαγείο Αλμυρού σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Όπως μας δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Λεωνίδας Βούλγαρης, «η τοπική κοινωνία στηρίζει τα Σφαγεία, οι τοπικοί κρεοπώλες στο έπακρο δείχνουν τη στήριξή τους και για αυτό τους ευχαριστούμε, το ίδιο συμβαίνει και με τους εμπόρους των όμορων Δήμων από τη Νέα Αγχίαλο και το Βελεστίνο».

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Κρεοπωλών Αλμυρού, Τάσος Σκούρας, ανέφερε ότι η κίνηση είναι πεσμένη λόγω της διαμορφωθείσας κατάστασης των τελευταίων μηνών, όχι μόνο στα κρεοπωλεία αλλά και στα μαγαζιά καθώς όλα είναι μία αλυσίδα που έχουν κοινούς κρίκους. Σχολίασε επίσης ότι οι τιμές είναι αυξημένες σε σχέση με πέρυσι αλλά αυτή η αύξηση είναι πολύ μικρή.

Κάλεσμα στήριξης της τοπικής αγοράς
Ο Παναγιώτης Μπούντης, πρόεδρος της Ένωσης Εμπορικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου Επαρχίας Αλμυρού απηύθυνε κάλεσμα στους δημότες Αλμυρού για στήριξη της τοπικής αγοράς. Όπως μας είπε: «Η κίνηση ήταν κάπως υποτονική το προηγούμενο διάστημα, ωστόσο τις τελευταίες ημέρες φαίνεται πως υπάρχει μια κινητικότητα. Ευελπιστούμε ότι με την καταβολή μισθών, επιδομάτων και δώρων Χριστουγέννων, η αγορά θα κινηθεί καλύτερα από τις αρχές της νέας εβδομάδας. Καλούμε τον κόσμο να προτιμήσει τα καταστήματα του Δήμου Αλμυρού για τις αγορές του διότι υπάρχει πολύ μεγάλη επάρκεια αγαθών, τηρείται παντού το υγειονομικό πρωτόκολλο, οι τιμές είναι ανταγωνιστικές και έχουμε αναπτύξει σχέση εμπιστοσύνης πολλών ετών με τους πελάτες μας. Ζητούμε από το καταναλωτικό κοινό τη στήριξη για να κλείσουμε το 2021 με χαμόγελο, να καλύψουμε υποχρεώσεις και εκκρεμότητες».

Δηλώσεις ιδιοκτητών ζαχαροπλαστείων
Η Φωτεινή Καζή, από το ζαχαροπλαστείο «Τάσος» έκανε λόγο για παγωμένη κίνηση προς το παρόν: «Κάτι κινούνταν το προηγούμενο διάστημα, τις τελευταίες ημέρες η κίνηση είναι κάπως παγωμένη. Αυτό εισπράττω κι από τους εμπόρους προϊόντων με τους οποίους συνεργάζομαι, παντού σε όλη τη χώρα είναι κάπως περίεργη η κατάσταση. Ευελπιστούμε ότι τώρα ο κόσμος θα βγει στην αγορά και τα ψώνια του».

Ο Δημήτρης Χρήστου από το ζαχαροπλαστείο «Ελληνικόν» έδωσε το δικό του μήνυμα: «Η κίνηση στην αγορά επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες που δεν έχουν να κάνουν με τον κάθε επαγγελματία αλλά με άλλες παραμέτρους της καθημερινότητάς μας. Πιστεύω ότι θα έχουμε στο τέλος θετική εικόνα από αυτή την εορταστική περίοδο, ο κόσμος πρέπει να βγει με θετική ψυχολογία. Οι προτιμήσεις του καταναλωτικού κοινού δεν έχουν αλλάξει, τα παραδοσιακά γλυκά των Χριστουγέννων είναι αυτά που φεύγουν αυτό το διάστημα».

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Σωτήρη Θεολόγη από το ζαχαροπλαστείο «Νεφέλη»: «Θα χαρακτήριζα κάπως περίεργα τα πράματα, λίγο υποτονικά μέχρι στιγμής, διότι είμαστε σε μια περίοδο που ο κόσμος έχει δει αυξήσεις στην ενέργεια, το ρεύμα, τις πρώτες ύλες και εμφανίζεται κάπως διστακτικός, συν το γεγονός ότι η ψυχολογία του δεν είναι καλή λόγω κορωνοϊού. Ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο το επόμενο διάστημα, μέρες εορταστικές που είναι να δώσουμε ένα αισιόδοξο μήνυμα».

Μειωμένες οι τιμές στα οπωροκηπευτικά
Μειωμένες είναι οι τιμές στα οπωροκηπευτικά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου 2021 σε σχέση την αντίστοιχη περσινή περίοδο, σύμφωνα με το δελτίο πιστοποίησης τιμών της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων. Στη σχετική λίστα εμφανίζονται 37 είδη, εκ των οποίων 28 έχουν μείωση στην τιμή και μόλο 9 αύξηση. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι η μεγαλύτερη μείωση στη λιανική τιμή παρουσιάστηκε στις πατάτες και ήταν της τάξης του 47%, ακολούθησαν τα καρότα με -33,5%, ενώ στον αντίποδα …τα πάνω πήραν οι τιμές στα αγγούρια (22,4%), τα χόρτα (21%) και τα πορτοκάλια (9%).

Εσείς μη ξεχνάτε, να στηρίξετε τον επαγγελματία, τον γνωστό, τον φίλο… Ψωνίζουμε από τον τόπο μας, για μια κυκλική οικονομία, που θα μας επιστρέψει την επένδυση που κάνουμε, με τον πιο άμεσο τρόπο.


Σχετικά Άρθρα

Αυτοψία της Αντιπεριφερειάρχη στον Αλμυρό – Ποια έργα σχεδιάζονται στην πόλη και τις κοινότητες του Δήμου

Αυτοψία της Αντιπεριφερειάρχη στον Αλμυρό – Ποια έργα σχεδιάζονται στην πόλη και τις κοινότητες του Δήμου

Την Δευτέρα 4 Μαρτίου η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας & Σποράδων κα Άννα-Μαρία Παπαδημητρίου, στα πλαίσια περιοδειών σε…
Χρ. Τριαντόπουλος: 2,7 εκατ. ευρώ κρατικής αρωγής για την πυρκαγιά στη Μαγνησία

Χρ. Τριαντόπουλος: 2,7 εκατ. ευρώ κρατικής αρωγής για την πυρκαγιά στη Μαγνησία

Η υλοποίηση του πλαισίου της κρατικής αρωγής συνεχίζεται για τους δικαιούχους, επιχειρήσεις, αγροτικές εκμεταλλεύσεις και κτηνοτροφικές…
Χρ. Τριαντόπουλος: Προχωρά η αποκατάσταση στο λιμάνι του Βόλου ύψους 6,2 εκατ. ευρώ

Χρ. Τριαντόπουλος: Προχωρά η αποκατάσταση στο λιμάνι του Βόλου ύψους 6,2 εκατ. ευρώ

Ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιος για την Αποκατάσταση από Φυσικές Καταστροφές και την…