• 6 Δεκεμβρίου, 2021

Εναλλακτικές απασχολήσεις για παιδιά και μεγάλους στο Κέντρο μελέτης Διαμορφώνω των αδερφών Μάρως και Ζωής Τσιγκώνη

Εναλλακτικές απασχολήσεις για παιδιά και μεγάλους στο Κέντρο μελέτης Διαμορφώνω των αδερφών Μάρως και Ζωής Τσιγκώνη

Η κάμερα του καναλιού μας Laos Online, βρέθηκε στο Κέντρο Μελέτης και Εναλλακτικών Θεραπειών «Δια… μορφώνω» των Μάρως και Ζωής Τσιγκώνη.

Η Μάρω μας υποδέχθηκε και μας ξενάγησε στους χώρους του Κέντρου. Οι χώροι είναι στολισμένοι με ό,τι θα μπορούσε να τραβήξει το ενδιαφέρον ενός παιδιού. Η αυλή και η σκάλα ακόμη, είναι όλα με περισσή φροντίδα επενδυμένα ειδικά για να δημιουργήσουν ένα ευχάριστο περιβάλλον. Πρώτα συναντάμε την αίθουσα αναμονής, με τη βιβλιοθήκη της και συνεχίζουμε στις αίθουσες «αισθητηριακής ολοκλήρωσης»,  «λογοθεραπείας -εργοθεραπείας», στο αρχείο, τα γραφεία και την «αίθουσα σχολικής μελέτης»

Η Μάρω Τσιγκώνη μας είπε μεταξύ άλλων: Το φτιάξαμε με πολύ αγάπη και μεράκι. Θέλαμε έναν χώρο, γεμάτο, με χρώματα, ζωντάνια και αγάπη… Να μπαίνουν μέσα τα παιδιά και να θέλουν να δημιουργήσουν μαζί μας. Τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες θα έχουν εξειδικευμένη και εξατομικευμένη προσέγγιση-παρέμβαση. Βεβαίως η παιχνιοθεραπεία, βοηθάει καθώς μπορούμε να κάνουμε μια αξιολόγηση για τις δυσκολίες που μπορεί να παρουσιάζει κάποιο παιδί και ανάλογα να παρέμβουμε. Ετοιμάζουμε πολλά πρότζεκτ, μερικά για γονείς και παιδιά. Τελευταία εντάξαμε και τη συμβουλευτική γονέων, για να ολοκληρώσουμε μαζί με τη μουσικοθεραπεία, την ψυχολογική υποστήριξη και τον χορό τις υπηρεσίες του Κέντρου μας. Τολμήσαμε σε μια μικρή κοινωνία, σε κλάδους που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστοί, αλλά είναι απαραίτητες αυτές οι παρεμβάσεις για την ανάπτυξη κάποιων παιδιών.

Δια…μορφώνουμε λοιπόν, μέσα από πολύ ευχάριστες διαδικασίες και με διαφορετικές προσεγγίσεις. Σας περιμένουμε λίγο κάτω από την πλατεία, στην Βασιλέως Κωνσταντίνου και στα τηλέφωνα 2422100342, 6979244059, για να διαμορφώσουμε το δικό σας πρόγραμμα!