• 4 Δεκεμβρίου, 2021

Στο φινάλε ο Άνθιμος Γαζής πήρε βαθμό στις Μικροθήβες (ρεπορτάζ)

Στο φινάλε ο Άνθιμος Γαζής πήρε βαθμό στις Μικροθήβες (ρεπορτάζ)

Για την 8η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Β’ Τοπικής, ο ΑΣ Μικροθηβών υποδέχθηκε στο γήπεδό του τον Άνθιμο Γαζή Μηλεών (1-1). Με γκολ του Διαμαντένια (στην παραπάνω φωτογραφία η φάση) προηγήθηκαν στο 55ο λεπτό οι γηπεδούχοι, στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Κίτσας χάρισε το βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα του που διατήρησε έτσι το αήττητο στη φετινή σεζόν. Αναλυτικά το ρεπορτάζ του αγώνα έχει ως ακολούθως.

Μόλις στο 3ο λεπτό, ο Νίκος Βέτσικας κέρδισε πέναλτι το οποίο υπέπεσε ο Κυργιάκης. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Αλμπέρτο Λανάι. Απέκρουσε ο Γκούρης πέφτοντας στη δεξιά του γωνία και ο διαιτητής έδωσε επανάληψη ύστερα από υπόδειξη του α’ βοηθού (γιατί όπως είπε τη στιγμή της απόκρουσης, δεν πατούσε στη γραμμή το πόδι του τερματοφύλακα). Ο Λανάι στη δεύτερη εκτέλεση έστειλε την μπάλα ψηλά πάνω από το οριζόντιο.

Μεγάλη ευκαιρία στο 15′ για τη φιλοξενούμενη ομάδα όταν ο Κίτσας έκλεψε από τον γκολκίπερ των Μικροθηβών και σούταρε σε άδεια εστία, ο Αλμπέρτο Λανάι όμως διόρθωσε το λάθος του αδερφού του σώζοντας … σίγουρο γκολ με κεφαλιά-ψαράκι.

Νέα κλασική φάση στο 22′ όταν ο  Βούλγαρης ένα μέτρο μπροστά στην εστία, πήρε κεφαλιά αλλά δεν μπόρεσε να γυρίσει την μπάλα που έφυγε προς τα πλάγια. Ο ίδιος παίκτης είχε καρφωτή κεφαλιά στο 40′ από τη μικρή περιοχή που έβγαλε ενστικτωδώς ο Χρήστος Λανάι.

Το άσχημο για τον ΑΣ Μικροθηβών ήταν δύο σοβαροί τραυματισμοί: στο 1ο λεπτό χτύπησε στο γόνατο ο Μάριος Καλέμι και στο 43ο ο Νίκος Βέτσικας στον αστράγαλο. Αμφότεροι έγιναν αναγκαστική αλλαγή.

Ο Γαζής μπήκε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο, όμως ο ΑΣ Μικροθηβών άνοιξε το σκορ στο 55′: ο Κουτσοκέρας έβγαλε σέντρα από τα δεξιά και ο Διαμαντένιας σκόραρε με εναέριο κοντινό βολέ στην κίνηση, ένα ωραίο …σεντερφορίσιο τέρμα αν και ο σκόρερ είναι μέσος. Ο ίδιος παίκτης είχε μια καλή στιγμή στο 63′, σουτ που κατέληξε πάνω στον Γκούρη.

Στο 72′ ο Κουτσοκέρας ταλαιπώρησε τους αμυντικούς και σούταρε από καλή θέση, με την μπάλα να καταλήγει κόρνερ καθώς ο Κυργιάκης έβαλε την κόντρα. Έξι λεπτά μετά, πολύ μακρινό σουτ του Δημόπουλου πέρασε δίπλα από τη συμβολή των δοκών.

Πίεσε στο φινάλε ο Άνθιμος Γαζής και οι προσπάθειες των παικτών του Παναγιώτη Κουρούπη δικαιώθηκαν στο 90’+1′: ο Δημόπουλος είχε καλοεκτελεσμένο φάουλ στην καρδιά της άμυνας, εκεί όπου με ωραίο άλμα ο Άγγελος Κίτσας πήρε κεφαλιά και σκόραρε για το τελικό 1-1.

ΑΣ Μικροθηβών: Χρ. Λανάι, Γκόλιας, Κουφαλιδάκης, Παπανίκος, Γκαραβέλας (79′ Καπέσιος), Παπαγεωργίου (79′ Τοκαλής), Άλμπ. Λανάι (79′ Λαΐνας), Κουτσοκέρας, Μ. Καλέμι (1′ λ.τρ. Διαμαντένιας), Ν. Καλέμι, Ν. Βέτσικας (44′ λ.τρ. Γ. Βέτσικας).
Άνθιμος Γαζής: Γκούρης, Μπιλιτσάκης, Κυργιάκης, Νικολός, Κωστάκης (46′ Πασχαλόπουλος), Καλογιάννης, Κατσαρός (23′ λ.τρ. Δημόπουλος), Γκέκας (46′ Μουστάκας), Κίτσας, Βούλγαρης, Αγγ. Χασιώτης (78′ Μπέης).


Σχετικά Άρθρα

Κοκκωτοί: Τα ονόματα δύο τοπικών Ηρώων του 1821 κοσμούν πλέον το χωριό της Όθρυος!

Κοκκωτοί: Τα ονόματα δύο τοπικών Ηρώων του 1821 κοσμούν πλέον το χωριό της Όθρυος!

Ο Εξωραϊστικός Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Κοκκωτών «Η ΟΘΡΥΣ» προέβη στην ιστορική ονοματοδοσία δύο οδών του χωριού,…
Απονομές και πανηγυρισμοί για τους πρωταθλητές του ΑΣ Μικροθηβών / φωτορεπορτάζ

Απονομές και πανηγυρισμοί για τους πρωταθλητές του ΑΣ Μικροθηβών / φωτορεπορτάζ

Ο επίλογος στη γιορτή του Α.Σ. Μικροθηβών γράφτηκε με την απονομή των μεταλλίων και του κυπέλλου…
Η γιορτή του ΑΣ Μικροθηβών για την κατάκτηση του τίτλου / Εικόνες από τον αγώνα με τους παλαίμαχους

Η γιορτή του ΑΣ Μικροθηβών για την κατάκτηση του τίτλου / Εικόνες από τον αγώνα με…

Το απόγευμα της Παρασκευής 31 Μαΐου, η μεγάλη οικογένεια του Αθλητικού Συλλόγου Μικροθηβών μαζεύτηκε στο γήπεδο…