• 22 Νοεμβρίου, 2021

Μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου επισκέφθηκαν το παλιό Γυμνάσιο Αλμυρού

Μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου επισκέφθηκαν το παλιό Γυμνάσιο Αλμυρού

Συνδύασαν έναν ευχάριστο περίπατο με τα μαθήματα της γλώσσας, της μουσικής και των εικαστικών!

Μαθητές του τμήματος ΣΤ1 του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού επισκέφτηκαν το Παλαιό Γυμνάσιο Αλμυρού ή αλλιώς το σημερινό Ωδείο του Δήμου. Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο του μαθήματος της Γλώσσας στην ενότητα Κατοικία.

Σκοπός της ήταν να γνωρίσουν οι μαθητές τα νεοκλασικά κτήρια και την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική τους και οι στόχοι αυτής της δράσης ήταν η άμεση επαφή των μαθητών με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του κτηρίου, η γνωριμία με την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου τους, τα παιδιά να μάθουν την ιδιαίτερη ιστορία του κτηρίου, να ασκήσουν την  παρατηρητικότητά τους και τη δομημένη καταγραφή των επιμέρους στοιχείων του κτιρίου, να καλλιεργήσουν τόσο τον προφορικό λόγο όσο και τον γραπτό μέσω των περιγραφών.

Είχε προηγηθεί μελέτη της ιστορικής εξέλιξης των κτηρίων στην τάξη, ενώ στον περίβολο του παλαιού Γυμνασίου συζητήθηκε, με φόντο το οικοδόμημα, η διαχρονική πολιτισμική και συναισθηματική για την πόλη του Αλμυρού αξία του. Στο παλαιό Γυμνάσιο τα παιδιά ξεναγήθηκαν στο εσωτερικό του από την καθηγήτρια μουσικής του Δήμου κ. Ελευθερία Χικάρου. Περιηγήθηκαν και στους δύο ορόφους, εντόπισαν και συνέκριναν τις πιο σημαντικές διαφορές ενός νεοκλασικού κτηρίου από τα σημερινά. Εντυπωσιάστηκαν τόσο από την εξωτερική αρχιτεκτονική όσο και από την εσωτερική δομή του. Στο τέλος της ξενάγησης η κ. Χικάρου αποχαιρέτησε τα παιδιά με ένα μουσικό κομμάτι στο πιάνο.

Μετά την εσωτερική περιήγηση, οι μαθητές προσπάθησαν, παρατηρώντας εξωτερικά το κτήριο, να το σχεδιάσουν ελεύθερα στο χαρτί. Στη συνέχεια επέστρεψαν στο σχολείο, όπου με τη βοήθεια του διαδραστικού πίνακα ολοκλήρωσαν τη μελέτη. Αφού τους δόθηκαν όλες οι απαραίτητες πληροφορίες, τους ζητήθηκε να γράψουν ένα κείμενο περιγραφής του παλαιού Γυμνασίου στο πλαίσιο της ανάπτυξης της γραπτής έκφρασης. Συνδύασαν έτσι έναν μικρό ευχάριστο περίπατο με τα μαθήματα της γλώσσας, της μουσικής και των εικαστικών! Υπεύθυνη εκπαιδευτικός της δράσης ήταν η κ. Ευαγγελία Κρίκη.


Σχετικά Άρθρα

Η μεγάλη επιτυχία …ανεβάζει ξανά τους ΣκηνοΠαίκτες στη σκηνή

Η μεγάλη επιτυχία …ανεβάζει ξανά τους ΣκηνοΠαίκτες στη σκηνή

Έπειτα από την επιτυχία των τελευταίων παραστάσεων, η Θεατρική Ομάδα Αλμυρού ΣκηνοΠαίκτες παρουσιάζει για ακόμα δύο…
Στις 4μ.μ. αύριο Τετάρτη ο μεγάλος αγώνας του ΓΣΑ με τον Ολυμπιακό Βόλου

Στις 4μ.μ. αύριο Τετάρτη ο μεγάλος αγώνας του ΓΣΑ με τον Ολυμπιακό Βόλου

Ο ΓΣΑ προετοιμάζεται για τον ημιτελικό Κυπέλλου με αντίπαλο τον Ολυμπιακό Βόλου που θα γίνει στον…
Πανελλήνια ορειβασία στις 3 ψηλότερες κορυφές της Όθρυος

Πανελλήνια ορειβασία στις 3 ψηλότερες κορυφές της Όθρυος

Ο ΕΟΣ Αλμυρού διοργανώνει πανελλήνια ορειβασία με μια κυκλική διαδρομή στις τρεις ψηλότερες κορυφές της Όθρυος,…