• 13 Νοεμβρίου, 2021

Πρώτη ήττα για τον Αίαντα, 2-1 στο Βελεστίνο

Πρώτη ήττα για τον Αίαντα, 2-1 στο Βελεστίνο

Κακό τελείωμα στο πρώτο μέρος όταν δέχθηκε δύο γκολ σε διάστημα τριών λεπτών στο 43′ και 45’+2′, καθώς επίσης και νωθρό δεύτερο μισό του δευτέρου ημιχρόνου, έφεραν την πρώτη ήττα στη φετινή σεζόν για τον Αίαντα Σούρπης, 2-1 στο Βελεστίνο από τον Αίαντα.

Στο α’ ημίχρονο, ο Αίας πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιώρου. Μέχρι το σημείο εκείνο, είχε καλές στιγμές, στο 18′ με μακρινό σουτ του Μπιρτσάι που απέκρουσε ο Τσιλίγκος σε κόρνερ και μετά την εκτέλεση, κεφαλιά του Βούλγαρη από ευνοϊκό σημείο πέρασε άουτ. Στο 25′ ο Μακανίκας βγήκε τετ-α-τετ, του έφυγε λίγο το κοντρόλ και όταν σούταρε, ήταν σε δύσκολη θέση, ψηλά άουτ. Μια τελική προσπάθεια μέσα από τη μεγάλη περιοχή του Παπανικολόπουλου ήταν άστοχη.

Μετά το ημίωρο, ο Ρήγας Φεραίος ανέβασε την απόδοσή του και έφθασε να πάει στο ημίχρονο με δύο γκολ υπέρ του. Στο 43′ το 1-0 με εξαιρετικό τελείωμα του Δημήτρη Γάρου, πλασέ με το αριστερό από τα δεξιά στην απέναντι γωνία. Και πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των γηπεδούχων, οι παίκτες του Λάκη Μπακάλη έφθασαν σε δεύτερο τέρμα. Στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Σουγκάρης πέρασε μακρινή μεταβίβαση στα δεξιά για τον Βαϊόπουλο, αυτός κατευθείαν το παράλληλο γύρισμα και σκόραρε ο Καραγιάννης με πλασέ στην κίνηση μπροστά στην εστία.

Η ομάδα της Σούρπης διαμαρτυρήθηκε για δύο υποδείξεις οφσάιντ εις βάρος της, ενώ ζήτησε οφσάιντ στο δεύτερο τέρμα του Ρήγα.

Στην επανάληψη, σουτ του Καραγιάννη άλλαξε πορεία στο κεφάλι του Τσάμη κι έφυγε κόρνερ λίγο δίπλα από το δοκάρι (52′). Μεγάλη ευκαιρία για τον Αίαντα στο 57′ με σουτ του Ράπτη, με δύσκολη θέση σώματος, που σταμάτησε στην οριζόντια δοκό.

Λίγο πιο μετά το 2-1. Ήταν στο 60ό λεπτό όταν σε φάουλ του Βούλγαρη, ο Τσιλίγκος έδιωξε με γροθιές, η μπάλα έμεινε “ζωντανή” στην περιοχή και από κοντά σκόραρε ο Κατσαβριάς!

Σε αντεπίθεση, σουτ του Γάρου μπλόκαρε ο Χαλάτσης (64′), διαγώνιο του Ρόκα πάλι αντέδρασε σωστά ο Αλμυριώτης γκολκίπερ (80′).

Στο 83ο λεπτό ο Παπανικολόπουλος είχε σοβαρό τραυματισμό στον ώμο (εξάρθρωση) κι έγινε αλλαγή. Αν και ο Αίας μείωσε νωρίς, μετά δεν φάνηκε απειλητικός, παρά ένα μακρινό σουτ του Γκιόκα που δεν είχε στόχο (88′). Έτσι το 2-1 έμεινε μέχρι τέλους. Ίσως επηρέασε και η κούραση καθώς η προετοιμασία για το ντέρμπι αυτό μέσα στην εβδομάδα ήταν προβληματική…

Ρήγας Φεραίος: Τσιλίγκος, Βαϊόπουλος,Βλιώρας, Δίντσης, Σταματίου (48′ Κακάνης), Βουραζέρης, Ρόκας, Γάρος (67′ Γοδενόπουλος), Σουγκάρης, Καραγιάννης (90’+2′ Πάσχος), Γ. Αγροκώστας (46′ Δ. Αγροκώστας).
Αίας: Χαλάτσης, Παπανικολόπουλος (83′ Γκιόκα), Τσάμης (70′ Χριστέλος), Πλαβός, Γ. Ξηροκώστας, Βούλγαρης, Μπιρτσάι (46′ Αραπίτσας), Μακανίκας , Τσόγκας (83′ Κωστούλας), Θ. Κατσαβριάς, Ράπτης.


Σχετικά Άρθρα

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξαναχτύπησε το απόγευμα του Σαββάτου 24-08-2024 το κουδούνι του επιστάτη, του συγχωρεμένου κυρ’ Γιώργη Ξιφάρη, στο…
Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Από σήμερα, αγαπητοί μου αδελφοί, αρχίζει μια νέα περίοδος της Εκκλησίας μας. Από σήμερα αρχίζει το…