• 9 Νοεμβρίου, 2021

Επιστολή αναγνώστη για το Τεχνικό πρόγραμμα Αχιλλείου 2022

Επιστολή αναγνώστη για το Τεχνικό πρόγραμμα Αχιλλείου 2022

Γράφει ο Νικόλαος Δρόσος – Κοινοτικός Σύμβουλος

Μετά από μια σειρά συζητήσεων που έχουμε κάνει για τα προβλήματα του χωριού μας όταν λειτουργούσαν τα συμβούλια στο Κοινοτικό Κατάστημα δια ζώσης και όχι δια περιφοράς (e-mail) που γίνονται σήμερα λόγω covid-19 αν και είμαστε κάτω των εννιά ατόμων, πήραμε κάποιες αποφάσεις από την πλευρά μας για τα έργα που προβάλαμε και ψηφίσαμε στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου 2020-2021 τις οποίες βλέπουμε να μην τηρούνται.

Γι’ αυτό αναγκάζομαι να επικοινωνήσω πλέον με τον γραπτό λόγο και να δημοσιοποιήσω το παρόν κείμενο στους δημότες μας για να γνωρίζουν και αυτοί με την σειρά τους τι γίνεται με τα σοβαρά θέματα που αφορούν το χωριό μας.
Με τη μέχρι σήμερα πορεία του, το προεδρείο του Κ.Σ. επιδεικνύει παντελή αδιαφορία για την αναγκαιότητα της ενδελεχούς ενημέρωσης των κοινοτικών συμβούλων και των πολιτών και δεν αντιμετωπίζει όλα τα θέματα με τη σοβαρότητα που τους αρμόζει. Οδεύουμε στην τρίτη τετραετία στον Δήμο Αλμυρού και δεν έχει γίνει κανένα έργο και κανένα ενδιαφέρον από δημάρχους, νυν και πρώην.
Επειδή όμως η κατάρτιση κάθε “Τεχνικού Προγράμματος” από τις Κοινοτικές και Δημοτικές αρχές κατά τον τρόπο που συνηθίζεται, καταλήγει να είναι μία “έκθεση ιδεών” και να μην εκτελείται ούτε το 2% των ψηφισθέντων, προτεινομένων έργων, ως Κοινοτικός Σύμβουλος της Κοινότητας Αχιλλείου επισημαίνω τα ακόλουθα, και ευελπιστώ μέσα στα χρονικά όρια της θητείας μου να εφαρμοστεί η νομοθεσία, ώστε η συνεργασία, η συλλογικότητα και ο αυτοδιοίκητος χαρακτήρας να γίνουν πράξη, στο πνεύμα του Καλλικράτη και του Κλεισθένη.
Ζητάω από την Δημοτική Αρχή να ακολουθήσει τον κανονισμό που διέπει την Λειτουργία των Κοινοτήτων. Το κακό ξεκινάει από την αρχή, έπρεπε ο Δήμος να μας ενημέρωνε για τα χρήματα που μας αναλογούν σύμφωνα με τον νόμο και που απορρέουν από τα τακτικά έσοδα, τη ΣΑΤΑ, τις ενισχύσεις και επιχορηγήσεις για να βρούμε ένα μπούσουλα να φτιάξουμε ένα τεχνικό πρόγραμμα με προτάσεις που θα συμπεριληφθούν στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου, που να είναι απόλυτα ρεαλιστικό και να υλοποιήσουμε.
Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει αυτό, γι’ αυτό και γίνεται η κατ’ επιλογή κάποιων έργων βιτρίνας ανάλογα με το ποιοι προωθούν ή ποιοι προτείνουν έργα βιτρίνας και οι αποφάσεις οι δικές μας θα μείνουν εκεί στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Στο πρόγραμμα του 2020-2021 είχαμε καταθέσει (και είχαν συμπεριληφθεί) αρκετές προτάσεις για μελέτες έργων.
Τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι το Αποχετευτικό, νερό, χώρος για σκουπίδια και επίσης δεν υπάρχει μέριμνα για την τουριστική ανάπτυξη του Αχιλλείου και ένα λιμενικό γραφείο για τη λειτουργιά του Αλιευτικού καταφυγίου να έχει βαλτώσει και έρχεται πάντα στην επιφάνεια προεκλογικά.
Σύσσωμο το Κοινοτικό συμβούλιο δεν διαφωνήσαμε πουθενά και από αυτά που βάλαμε με ιεράρχηση, στο τεχνικό πρόγραμμα του 2020 & 2021, δεν υλοποιήθηκε τίποτα για να φανεί στην εικόνα της Αχιλλείου. Δυστυχώς η Δημοτική αρχή δεν προχώρησε ή δεν ενημερωθήκαμε για κανένα έργο –μελέτη- του έτους 2020 & 2021. Ευελπιστούμε τουλάχιστον να ενσωματώσουν το τεχνικό μας πρόγραμμα 2022 που θα είναι το ίδιο και να βοηθήσουν προς την εκτέλεση του βάσει του άρθρου 208 του ν. 4363/2006 και του άρθρου 86 του ν. 3852/2010.
Η Κοινότητα Αχιλλείου, όπως και όλες οι κοινότητες ανά την επικράτεια, έχουν και Προϋπολογισμό και Τεχνικό Πρόγραμμα, η διαχείριση και η εκτέλεση αυτών εναπόκειται στον εκάστοτε Δήμο και την Δημοτική Αρχή. Αρχή μου ήταν και συνεχίζει να είναι, οι κάτοικοι και ανάγκες τους, το χωριό και οι απαιτήσεις του.


Σχετικά Άρθρα

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξαναχτύπησε το απόγευμα του Σαββάτου 24-08-2024 το κουδούνι του επιστάτη, του συγχωρεμένου κυρ’ Γιώργη Ξιφάρη, στο…
Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Από σήμερα, αγαπητοί μου αδελφοί, αρχίζει μια νέα περίοδος της Εκκλησίας μας. Από σήμερα αρχίζει το…