• 30 Οκτωβρίου, 2021

Το μήνυμα του Παναγιώτη Γκουγκουτούδη για την αυταπάρνηση των πυροσβεστών και τον απολογισμό της αντιπυρικής περιόδου

Το μήνυμα του Παναγιώτη Γκουγκουτούδη για την αυταπάρνηση των πυροσβεστών και τον απολογισμό της αντιπυρικής περιόδου

Mε αφορμή τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου, ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Δρυμώνα Παναγιώτης Γκουγκουτούδης εξέφρασε τις ευχαριστίες του κι έκανε ένα μικρό απολογισμό πεπραγμένων. Η δήλωσή του έχει ως εξής:

Πέφτει επίσημα η αυλαία της φετινής, ιδιαίτερα απαιτητικής Αντιπυρικής Περιόδου. Η περιοχή του Αλμυρού έχει αναχθεί επιχειρησιακά σε μία από τις πλέον απαιτητικές (λόγω μεγάλου αριθμού συμβάντων) στη Μαγνησία αλλά και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Κι ενώ ακόμη ηχούν στα αυτιά μου κάποια (λίγα ευτυχώς) επικριτικά σχόλια σε βάρος του Έλληνα Πυροσβέστη, την περίοδο που η χώρα αντιμετώπιζε, τις πρωτοφανούς έντασης και έκτασης, μεγάλες πυρκαγιές του Αυγούστου,
νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω από καρδιάς τους Πυροσβέστες του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Δρυμώνα Αλμυρού, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν επιτυχώς στα καθήκοντά τους σε μία πολύ δύσκολη περίοδο.

Ενδεικτικά αναφέρω ότι αντιμετωπίσαμε συνολικά σε διάστημα 4 μηνών στην περιοχή μας, 74 πυρκαγιές και συνδράμαμε παρέχοντας βοήθεια σε ακόμη 26 συμβάντα. Παράλληλα, οι Πυροσβέστες του Αλμυρού, συμμετείχαν στις μεγάλες πυρκαγιές της Εύβοιας, των Βιλίων αλλά και στο Λογγίτσι Λαμίας για διάστημα πέραν του ενός μηνός.

Όλα αυτά ενώ ενεργοποιήθηκε στην περιοχή μας 6 φορές το δεύτερο στάδιο ετοιμότητας (δείκτης επικινδυνότητας 4 και 5) με εκπομπή του συνόλου των δασικών περιπολικών σε 24ωρη βάση, ενώ βρεθήκαμε σε αυξημένη ετοιμότητα (δείκτης 3) για 43 ημέρες. Ενδεικτικό της αυταπάρνησης και του επαγγελματισμού των Πυροσβεστών του Κλιμακίου, είναι το γεγονός ότι κανείς τους δεν μου ζήτησε άδεια ή έστω ημερήσια ανάπαυση (!) παραμένοντας πιστοί και προσηλωμένοι στο καθήκον. Τους ευχαριστώ!!

Αντίστοιχα, θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στον Δήμο Αλμυρού για τη θεσμική συνδρομή του, αλλά και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας διά της Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας κας Δωροθέας Κολυνδρίνη, η οποία βρέθηκε δίπλα μας όποτε απαιτήθηκε. Ένα τεράστιο ευχαριστώ στις Εθελοντικές Ομάδες της περιοχής Αλμυρού για την ανεκτίμητη συνδρομή τους αλλά και στους πολλούς φίλους που ένιωσαν την ανάγκη εκείνη την δύσκολη περίοδο να μας συνδράμουν και να προσφέρουν βοήθεια με κάθε τρόπο.

Τέλος, δεν μπορώ παρά να μην αναφερθώ στην συγκινητική ανταπόκριση του συνόλου των φίλων αγροτών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Αντιλαμβανόμενοι και οι ίδιοι (λόγω εμπειρίας) το ακραίο των συνθηκών, αποτέλεσαν επιχειρησιακό πυλώνα στο έργο μας, προληπτικά αλλά και κατασταλτικά. Φυσικά το έργο μας δεν σταματά. Ένας κύκλος διαχείρισης καταστροφών κλείνει ενώ παράλληλα ανοίγει ο επόμενος ενόψει της χειμερινής περιόδου στην περιοχή μας”.


Σχετικά Άρθρα

Μεγάλη κινητοποίηση για φωτιά στο κάμπινγκ της παραλίας

Μεγάλη κινητοποίηση για φωτιά στο κάμπινγκ της παραλίας

Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δρυμώνα σήμερα το απόγευμα, Τρίτη 12 Δεκεμβρίου καθώς λίγο μετά τις…
Στη Νίκη Βόλου ο Παναγιώτης Γκουγκουτούδης

Στη Νίκη Βόλου ο Παναγιώτης Γκουγκουτούδης

Την πρόσληψη του Παναγιώτη Γκουγκουτούδη στη θέση του προπονητή ανακοίνωσε η Νίκη Βόλου. Ο Αλμυριώτης κόουτς…
Τρακτέρ τυλίχθηκε στις φλόγες τα ξημερώματα

Τρακτέρ τυλίχθηκε στις φλόγες τα ξημερώματα

Η έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστών του Κλιμακίου Δρυμώνα απέτρεψε την επέκταση φωτιάς σε σπίτι τα ξημερώματα…