• 20 Οκτωβρίου, 2021

Σουρπιώτης δωρίζει οικόπεδο 2 στρεμμάτων

Σουρπιώτης δωρίζει οικόπεδο 2 στρεμμάτων

για …φιλαθλητική αξιοποίηση από τον Δήμο Αλμυρού

Ο Δήμος Αλμυρού αποδέχθηκε πρόταση δωρεάς οικοπέδου στη Σούρπη από τον κο Γεώργιο Χουλιαρά με την προοπτική σε αυτό να κατασκευαστεί κλειστό γυμναστήριο.

Συγκεκριμένα, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αλμυρού συζήτησε το θέμα «Αποδοχή πράξης εν ζωή δωρεάς οικοπέδου, το οποίο βρίσκεται εντός του οικισμού Σούρπης της ομώνυμης Κοινότητας, μετά από αίτημα του κ. Γεωργίου Χουλιαρά του Χρήστου, κατοίκου Βόλου» κι αποδέχθηκε την δωρεά.

Ο κ. Χουλιαράς υπέβαλε αίτηση προς τον Δήμο Αλμυρού γνωστοποιώντας την επιθυμία του να δωρίσει οικόπεδο ιδιοκτησίας του εκτάσεως περίπου δύο στρεμμάτων -για την ακρίβεια 1750 τετρ. μέτρων- το οποίο βρίσκεται εντός σχεδίου οικισμού, κάτω από τον κεντρικό δρόμο του χωριού. «Δια της παρούσης επιθυμώ να σας γνωρίσω την βούληση μου να προβώ σε πράξη εν ζωή δωρεάς προς τον Δήμου Αλμυρού του αναφερόμενου ανωτέρω οικοπέδου. Επιθυμία μου είναι επί του εν λόγω οικοπέδου ο Δήμος Αλμυρού να προβεί σε κατασκευή κλειστής αίθουσας αθλοπαιδιών με πρότυπο την ανάλογη του Δήμου Ζαγοράς Πηλίου και σε περίπτωση κάποιου κωλύματος, κάποιας άλλης αθλητικής εγκατάστασης για τη νεολαία του τόπου μας. Επιπροσθέτως επιθυμώ, εφόσον είναι εφικτό και προβλέπεται από τις διατάξεις του νόμου, να ορισθεί Επιτροπή που θα παρακολουθεί τις ενέργειες αυτές και θα γνωμοδοτεί σχετικά, μέλη της οποίας θα είναι εκτός από εκπροσώπους του Δήμου, άτομα που θα προτείνω ο ίδιος» ανέφερε στην αίτησή του ο κ. Χουλιαράς.

Εμείς επικοινωνήσαμε μαζί του και μάς τόνισε τα εξής: «Σ’ όλη μου τη ζωή ενδιαφερόμουν για τον αθλητισμό και για τα νεαρά παιδιά, τη νεολαία. Ήμουν ένας από τους ιδρυτές του Αίαντα Σούρπης. Βλέποντας το παράδειγμα της Ζαγοράς όπου κατασκευάστηκε κλειστό γήπεδο μπάσκετ σε οικόπεδο μικρότερης έκτασης, αποφάσισα να δωρίσω στον Δήμο Αλμυρού τον δικό μου χώρο στη Σούρπη προκειμένου να γίνει εκεί ένα γήπεδο που θα φιλοξενεί αγώνες μπάσκετ, βόλεϊ κι άλλων αθλοπαιδιών. Θεωρώ ότι κάτι τέτοιο θα δώσει ώθηση όχι μόνο στη Σούρπη, αλλά και στα γύρω χωριά. Η νεολαία θα ασχοληθεί με τον αθλητισμό και συγκεκριμένα με άλλα αθλήματα που τώρα δεν μπορεί διότι δεν υπάρχουν οι εγκαταστάσεις. Με αυτή την πράξη μου θέλω να βοηθήσω τη Σούρπη από την οποία κατάγομαι κι αγαπώ, να βοηθήσω τη νεολαία του χωριού».

Να τονίσουμε ότι ο κ. Χουλιαράς, συνταξιούχος δημόσιος υπάλληλος, είναι γνωστός στον Βόλο για τα φίλαθλα αισθήματά του…

Η Οικονομική Επιτροπή μετά από διαλογική συζήτηση αποφάσισε ομόφωνα:

-Αποδέχεται το με αριθ. πρωτ. 12314/14-07-2021 αίτημα του κ. Γεωργίου Χουλιαρά του Χρήστου, κατοίκου Βόλου, σύμφωνα με το οποίο δηλώνει την βούλησή του να προβεί σε Δωρεά εν Ζωή προς τον Δήμο Αλμυρού, ενός οικοπέδου εκτάσεως εμβαδού χιλίων επτακοσίων πενήντα τετραγωνικών μέτρων (1.750,00) τ.μ., το οποίο βρίσκεται εντός των ορίων του οικισμού της Κοινότητας Σούρπης, του Δήμου Αλμυρού, όπως αυτό περιγράφεται στο από Σεπτέμβριο 2009 Τοπογραφικό Διάγραμμα, το οποίο συνέταξε ΑγρονόμοςΤοπογράφος Μηχανικός κος Εφραιμίδης Νέστωρας, με έδρα τον Αλμυρό.

2.-Το εν λόγω ακίνητο θα χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή κλειστής αίθουσας αθλοπαιδιών, με πρότυπο την ανάλογη του Δήμου Ζαγοράς Πηλίου ή κάποια άλλη αθλητική εγκατάσταση για την νεολαία του τόπου.

3.-Ορίζεται, σύμφωνα με την επιθυμία που δηλώνει στην αίτησή του ο δωρητής, επιτροπή η οποία θα παρακολουθεί την πορεία των διαδικασιών υλοποίησης της επιθυμίας του δωρητή και η οποία θα αποτελείται από τα κατωτέρω μέλη: α.-Τον εκάστοτε Πολιτικό Προϊστάμενο της Δ/νσης Πολεοδομίας και Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αλμυρού, με αναπληρωτή τον Δ/ντή της ίδιας υπηρεσίας. β.-Τον εκάστοτε Πρόεδρο της Κοινότητας Σούρπης, με αναπληρωτή τον Αντιπρόεδρο αυτής κ΄ γ.-Τον προϊστάμενο του Τμήματος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, με αναπληρωτή ένα υπάλληλο της εν λόγω Διεύθυνσης, που θα ορίζεται από τον Δήμαρχο.

4.-Εξουσιοδοτείται ο Δήμαρχος για την υπογραφή κάθε σχετικού εγγράφου, για την μεταβίβαση του εν λόγω ακινήτου, στο όνομα του Δήμου Αλμυρού. Η παρούσα απόφαση έλαβε αύξοντα αριθμό 179/20


Σχετικά Άρθρα

Ρετρό αφιέρωμα: Η αθλητική ιστορία του Γαλαξία Σούρπης και το μπάσκετ στη δεκαετία του 1980

Ρετρό αφιέρωμα: Η αθλητική ιστορία του Γαλαξία Σούρπης και το μπάσκετ στη δεκαετία του 1980

Γράφει ο ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΣΠΑΝΟΣ -με την συνεργασία του ΣΤΑΥΡΟΥ ΧΑΛΑΤΣΗ Όλα άρχισαν το 1980 όταν ο…
Εθελοντική αιμοδοσία στη Σούρπη

Εθελοντική αιμοδοσία στη Σούρπη

Στην Σούρπη, μια ομάδα εθελοντών αποφάσισε μαζί με την καθοδήγηση ενός μικροβιολόγου που εδρεύει εκεί, του…