• 18 Οκτωβρίου, 2021

Η αλμυριώτικη παρουσία στην ελληνική Basket League

Η αλμυριώτικη παρουσία στην ελληνική Basket League

Ο Γιώργος Χατζηκυριάκος, με καταγωγή από το Αργιλοχώρι, είναι για δεύτερη σεζόν μέλος του ρόστερ του Ιωνικού Νικαίας που συμμετέχει στην Α1 Κατηγορία και σε ευρωπαϊκή διοργάνωση

Δεν παίζουν πολλοί αθλητές από τον Αλμυρό ή με καταγωγή από την περιοχή μας στις εθνικές κατηγορίες. Στη μεγάλη κατηγορία, την Basket League που αποτελεί την ελίτ του ελληνικού μπάσκετ συναντάμε μόνο έναν, τον Γιώργο Χατζηκυριάκο, γέννημα-θρέμμα του Ιωνικού Νικαίας. Με καταγωγή από το Αργιλοχώρι Αλμυρού, ο Γιώργος βρίσκεται για τρίτη σεζόν στην ανδρική ομάδα του Ιωνικού.

Γεννημένος στις 28 Δεκεμβρίου 2002, αγωνίζεται στις θέσεις των γκαρντ. Αποτελεί παίκτη που προέρχεται από την ακαδημία του Ιωνικού Νικαίας, με τον οποίο διέπρεψε στα τμήματα υποδομών, αγωνίστηκε σε Β’ Εθνική, Α2 κι από πέρυσι στην Α1. Έχει αποτελέσει μέλος των κλιμακίων των μικρών Εθνικών ομάδων. Συμπαίκτης φέτος με τον Γιάννη Αθηναίου και υπό την τεχνική καθοδήγηση του Ισπανού προπονητή Κούρο Σεγούρα, ο Γιώργος φιλοδοξεί να βελτιώσει το παιχνίδι του και να κερδίσει περισσότερα λεπτά συμμετοχής και πολύτιμης εμπειρίας για την αγωνιστική του σταδιοδρομία. Βρίσκεται στα πρώτα του βήματα στο κορυφαίο επίπεδο και είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι στον Ιωνικό πιστεύουν στο ταλέντο του και ο ίδιος έχει την ευκαιρία να δουλέψει με πολύ αξιόλογους προπονητές και συμπαίκτες.

Αξίζει να αναφέρουμε για όσους δεν το γνωρίζουν ότι ο Ιωνικός BC HNC Revolution, η ομάδα που ανέδειξε τον Παναγιώτη Γιαννάκη, τη φετινή χρονιά επέστρεψε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μετά από 37 χρόνια και μάλιστα πανηγύρισε την πρώτη του νίκη μέσα στην εβδομάδα επικρατώντας της Μονς στο Βέλγιο για την πρώτη αγωνιστική του FIBA Europe Cup. Επίσης, τη σημαντική θέση του τιμ μάνατζερ κατέχει ο πατέρας του Γιώργου, Αντώνης Χατζηκυριάκος, ένας από τους μπασκετανθρώπους της Νίκαιας και του συλλόγου.

Μιλήσαμε με τον Γιώργο Χατζηκυριάκο για την προσωπική του παρουσία στην ομάδα και γενικότερα το μπάσκετ.

Πώς βλέπεις τη φετινή συμμετοχή του Ιωνικού στη Basket League; Ποιοι είναι οι στόχοι σας;

-Πλέον η ομάδα έχει σταθεροποιηθεί στην πρώτη κατηγορία και θέλουμε αυτό να συνεχιστεί. Θα ήταν πολύ καλό να φτάσουμε και φέτος μέχρι τα πλέι οφ, αλλά πρέπει να πηγαίνουμε βήμα-βήμα γιατί είμαστε μία ομάδα με νέο προπονητή, αρκετούς νέους παίκτες και νεανικό ρόστερ.

-Τι περιμένεις από τον εαυτό σου; Θεωρείς ότι μπορείς να κερδίσεις την εμπιστοσύνη του προπονητή σου και να πάρεις περισσότερα λεπτά συμμετοχής;

-Όπως κάθε χρόνο, ο μοναδικός μου στόχος είναι να τα δίνω όλα κάθε μέρα, σε κάθε προπόνηση της ομάδας. Το αν θα παίξω λίγο ή πολύ είναι απόφαση του προπονητή και δουλειά μου είναι, ανεξάρτητα από το πόσο παίζω, να προσπαθώ στον απόλυτο βαθμό για την ομάδα μου.

– Πόσο σημαντικό είναι να προπονείσαι με μεγάλους παίκτες όπως για παράδειγμα τον Αθηναίου ή πέρυσι τον Μαυροκεφαλίδη που ήταν στον Ιωνικό ή τους Αμερικάνους;

-Φυσικά για νέους παίκτες, όπως εγώ, είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα να έχουν δίπλα τους σπουδαία ονόματα που έχουν γράψει ιστορία στο ελληνικό μπάσκετ κι έχουν παίξει στο υψηλότερο επίπεδο. Όλοι με βοηθούν πολύ κι εγώ προσπαθώ να ακούω και να εφαρμόζω όσα μου λένε. Μόνο να μάθω πολλά έχω από αυτούς τους σπουδαίους επαγγελματίες αθλητές που κοσμούν το ελληνικό μπάσκετ και τον Ιωνικό.

-Ποια θεωρείς ότι είναι τα σημεία που πρέπει να βελτιώσεις; Έχεις κάποιο πρότυπο;

-Θεωρώ πως είμαι σε μία ηλικία που δεν πρέπει να ασχοληθώ μόνο με ένα κομμάτι του παιχνιδιού μου. Πρέπει συνολικά να βελτιωθώ ως αθλητής, και σε τεχνικά και σε σωματικά κομμάτια. Έχω αρκετά πρότυπα και πάρα πολλούς παίκτες τους οποίους θαυμάζω, αλλά πάντα ο αγαπημένος μου ήταν ο Κόμπι Μπράιαντ.

-Πώς περιμένεις το φετινό πρωτάθλημα με βάση το δείγμα των δύο αγωνιστικών που είδες;

-Σίγουρα το πρωτάθλημα θα είναι πολύ δυνατό. Επέστρεψε και ο Ολυμπιακός, οπότε το επίπεδο ανεβαίνει ακόμη περισσότερο. Οι ομάδες φαίνονται έτοιμες να τα δίνουν όλα και νομίζω πως θα δούμε πάρα πολύ όμορφα παιχνίδια.

Θεωρείς ότι οι ομάδες λόγω και της οικονομικής τους κατάστασης δίνουν χρόνο συμμετοχής σε νεαρούς Έλληνες ταλαντούχους να εξελιχθούν και να καθιερωθούν;

-Δεν μπορώ να το απαντήσω συνολικά σ’ αυτό. Η δική μας ομάδας έχει δείξει ότι θέλει να στηρίζεται σε Έλληνες παίκτες και πράγματι το κάνει, ενώ είμαστε και αρκετοί οι νεαροί που παίρνουμε τις ευκαιρίες μας να δείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε στο υψηλότερο επίπεδο. Θεωρώ ότι γενικά οι ελληνικές ομάδες πρέπει να εμπιστεύονται τους νεαρούς Έλληνες καθώς αυτό θα βοηθήσει γενικότερα το ελληνικό μπάσκετ.


Σχετικά Άρθρα

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξαναχτύπησε το απόγευμα του Σαββάτου 24-08-2024 το κουδούνι του επιστάτη, του συγχωρεμένου κυρ’ Γιώργη Ξιφάρη, στο…
Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Από σήμερα, αγαπητοί μου αδελφοί, αρχίζει μια νέα περίοδος της Εκκλησίας μας. Από σήμερα αρχίζει το…