• 2 Οκτωβρίου, 2021

Αγώνες Α’ ΕΠΣΘ ύστερα από 336 ημέρες! Τα ρόστερ των ομάδων του Δήμου Αλμυρού και οι δηλώσεις προπονητών

Αγώνες Α’ ΕΠΣΘ ύστερα από 336 ημέρες! Τα ρόστερ των ομάδων του Δήμου Αλμυρού και οι δηλώσεις προπονητών

Ήταν την 1η Νοεμβρίου του 2020 όταν διεξήχθησαν οι τελευταίοι αγώνες του τοπικού πρωταθλήματος. Από τότε μεσολάβησε σχεδόν ένας χρόνος!!! Για την ακρίβεια 336 ημέρες. Ένα διάστημα χωρίς δράση που άφησε το αρνητικό του αποτύπωμα σ’ όλα τα σωματεία και σ’ αυτούς που ασχολούνται με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Επιτέλους όμως έχουμε ξανά πρωτάθλημα!

Η Α’ Τοπική κάνει πρεμιέρα το διήμερο 2-3 Οκτωβρίου με όλα τα μέτρα κατά του περιορισμού της πανδημίας που έχει σε ισχύ η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και με ένα νέο σύστημα διεξαγωγής σε δύο ομίλους με πλέι οφ-πλέι άουτ που οι ομάδες θα μεταφέρουν στη β’ φάση της σεζόν τους βαθμούς μόνο με συγκεκριμένες ομάδες. Θεωρητικά ο δεύτερος όμιλος φαντάζει πιο δυνατός. Μια ιδιαίτερη σεζόν καθώς όπως έχουμε αναφέρει, λίγα είναι τα σωματεία που λειτουργούν οργανωμένα και σωστά, με το ενδιαφέρον των ποδοσφαιριστών να έχει εξασθενίσει παρά το γεγονός ότι πέρασε πολύς καιρός από τότε που βρέθηκαν για τελευταία φορά στα γήπεδα για επίσημα παιχνίδια.

Στον «δικό» μας όμιλο, ο Πύρασος παρουσιάζεται πολύ δυνατός με μεταγραφές όλες επιπέδου Γ’ Εθνικής και η άνοδος είναι αυτοσκοπός, έχοντας η διοίκηση εμπιστευτεί αυτό το εξαιρετικό υλικό στην καθοδήγηση του Γιάννη Σιαμέτη.  Ο Αίας έχει στον πάγκο του τον τελευταίο πρωταθλητή της Α’ ΕΠΣΘ, Μιχάλη Ανδρωνά, αλλά έχασε δύο σημαντικές μονάδες.  Ο Πρωτεσίλαος άφησε κάποιους παίκτες εκτός της περιοχής μας να φύγουν, κράτησε όμως τις έμπειρες μονάδες από τον Πτελεό και πήρε ποδοσφαιριστές από τη Φθιώτιδα. Ο ΓΣΑ αποτελεί ερωτηματικό, με βαριά φανέλα, κάποια αξιόλογα ονόματα στο ρόστερ του, ταλαντούχους νεαρούς αλλά και χτυπητές αδυναμίες κυρίως στη μεσαία γραμμή. Η Αγχίαλος αναμένεται να είναι  πολύ ανταγωνιστική αφού κράτησε όλον τον περσινό κορμό κι ενισχύθηκε σημαντικά (κυρίως με Δαμάσκο, Άλμπα, Λάμπρου, Προβιά), ο Ρήγας Φεραίος είναι πάντα Ρήγας Φεραίος με τον Λάκη Μπακάλη στον πάγκο του και τον Στάθη Ρόκα να ηγείται ενός νεανικού συνόλου, ενώ προσφάτως έβαλε ξανά τον Μανώλη Πάσχο στην επίθεσή του. Έξι σύλλογοι για τις τέσσερις θέσεις της πάνω γραμμής, των πλέι οφ. Από εκεί και πέρα, Μυρμιδόνες, Διαγόρας κι Αστέρας θα παλέψουν κυρίως τα μεταξύ τους παιχνίδια και θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν τον παράγοντα της έδρας.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι από τους εννιά συλλόγους του 2ου ομίλου, οι έξι έχουν νέο προπονητή σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν. Μόνο Ρήγας Φεραίος, Αγχίαλος κι Αστέρας κράτησαν τους προπονητές τους, τον Λάκη Μπακάλη (που ωστόσο πήγε πέρυσι όταν διεκόπη το πρωτάθλημα), τον Θοδωρή Ανδρουτσόπουλο για τέταρτη σερί σεζόν και τον Χρήστο Καψιώτη αντιστοίχως. Αντιθέτως, στον 1ο όμιλο δεν σημειώθηκε καμία αλλαγή στην τεχνική ηγεσία των ομάδων (παρά μόνο στη Μακρινίτσα που ωστόσο δήλωσε ότι δεν θα «κατέβει» στη σεζόν).

O «Λαός» στα γήπεδα: Μας έλειψε κι εμάς το γήπεδο! Ο «Λαός» θα βρίσκεται (και) τη φετινή σεζόν δίπλα στις προσπάθειες των παραγόντων, προπονητών, ποδοσφαιριστών για την προβολή του τοπικού πρωταθλήματος. Ήδη έχουμε εξασφαλίσει τη σχετική άδεια της ΕΠΣΘ για την κάλυψη των αναμετρήσεων με παρουσία μας στα γήπεδα και αρκετά παιχνίδια θα έχουν τηλεοπτική μετάδοση σε live streaming μέσα από την ιστοσελίδα μας. Κάθε Σαββατοκύριακο τα ρεπορτάζ των ομάδων της επαρχίας Αλμυρού στο e-almyros.gr λίγα λεπτά μετά τη λήξη των παιχνιδιών και στην έντυπη μορφή της εφημερίδας μας, κάθε Σάββατο τα ρεπορτάζ για το τι έγινε και η προαναγγελία της αγωνιστικής.

Τα ρόστερ των ομάδων του Δήμου Αλμυρού

 ΑΙΑΣ ΣΟΥΡΠΗΣ
Τερματοφύλακες: Σπύρος Χαλάτσης, Χρήστος Κουτσογεωργίου
Αμυντικοί: Δημήτρης Χουλιαράς, Δημήτρης Μπάκος, Στάθης Μακανίκας, Δημήτρης Τσιάμης, Γιάννης Ξηροκώστας, Φώτης Πλαβός, Φλάβιο Γκιόκα, Βαγγέλης Παπανικολόπουλος, Γιώργος Γκρίνιας, Παναγιώτης Μακρής.
Μέσοι: Γιώργος Χριστέλος, Κώστας Κατσαβριάς, Παναγιώτης Βούλγαρης, Κριστιάνο Γκιόκα, Αιμίλιος Μπιρτσάι, Ευθύμης Ξηροκώστας.
Επιθετικοί: Θανάσης Κατσαβριάς, Αλέκος Αραπίτσας, Μάνθος Χειλάς, Αποστόλης Χρυσικός, Γιώργος Ντούρας, Αντώνης Ράπτης, Γιώργος Κωστούλας.

ΓΣ ΑΛΜΥΡΟΥ
Τερματοφύλακες: Βαγγέλης Κοντογεωργάκης.
Αμυντικοί: Βασίλης Νικογιάννης, Στέλιος Τσιάτσιος, Χρήστος Γρούνας, Θανάσης Αντωνιάδης, Χρήστος Ντόντα, Μάκης Παυλίδης, Σέρτζιο Μπαράκου, Γιάννης Μάντζαρης.
Μέσοι: Βαγγέλης Ζαντιώτης, Ηλίας Αράπης, Βαγγέλης Τετριμίδας, Άρης Χριστοδουλόπουλος, Δημήτρης Δήμου, Χρήστος Σιούτης, Δημήτρης Γκάμπας.
Επιθετικοί: Αντώνης Δρόσος, Αποστόλης Μπένος, Παναγιώτης Κοντοβάς, Χρήστος Κλουκουτάρας, Δημήτρης Σπανός.

ΠΡΩΤΕΣΙΛΑΟΣ
Τερματοφύλακες: Μάκης Μάνος, Γιώργος Τίτας.
Αμυντικοί: Χασιώτης Βασίλης, Σιαμανίκος Βασίλης, Σήφης Λεϊμονής, Ιάκωβος Λάμπος, Δημήτρης Χολέβας, Άλντιν, Δημήτρης Μιαρίτης.
Μέσοι: Στέφανος Σούδης, Κώστας Κόρκος, Θοδωρής Κόρκος, Δημήτρης Καλτσάς, Δημήτρης Τσαούσης, Κώστας Αλαμάνης, Βαγγέλης Παπαλεξόπουλος, Χρήστος Χριστοδούλου.
Επιθετικοί: Βαγγέλης Νικογιάννης, Παναγιώτης Δημητρίου, Κλίντον, Μάριος Μάνος, Χρήστος Παναγιώτου, Κώστας Αλαμάνης, Θανάσης Παπαδόπουλος.

ΜΥΡΜΙΔΟΝΕΣ
Τερματοφύλακες: Τάσος Γκόγκος
Αμυντικοί: Αναστάσης Τσέργας, Βαγγέλης Κατσαβριάς, Γιώργος Νάντζιος, Γιώργος Τσεκρέζης, Άκης Κοντοβάς, Γιάννης Καβρέτζος, Χαράλαμπος Καραπτσιάς, Γιώργος Μπούρχας, Γιώργος Κοντοβάς, Γιώργος Καλαμάς.
Μέσοι: Γιώργος Τζαφλέρης, Χρήστος Παλάσκας, Μανώλης Κουφάκης, Γιώργος Μακρής.
Επιθετικοί: Γιώργος Χριστοδουλόπουλος, Ευστάθιος Μάντζαρης, Αυγουστίνος Κακλιάς, Αχιλλέας Μηλιώνης, Δημήτρης Μπούρχας, Δημοσθένης Τσόγκας.

Επικοινωνήσαμε με τους προπονητές των τεσσάρων ομάδων της επαρχίας Αλμυρού και τους υποβάλαμε τρεις κοινές ερωτήσεις: 1) Πώς κύλησε η προετοιμασία, πώς διαμορφώθηκε το ρόστερ; 2) Ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας σας; 3) Πώς κρίνετε τον νέο τρόπο διεξαγωγής της Α’ ΕΠΣΘ;

ΑΙΑΣ ΣΟΥΡΠΗΣ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΝΔΡΩΝΑΣ
1)Έμεινα πολύ ευχαριστημένος από τη διάθεση που έδειξαν οι ποδοσφαιριστές μου στην προετοιμασία αν και έγινε με προβλήματα λόγω του γηπέδου. Δεν είχαμε τα δικά μας αποδυτήρια ούτε μπορούσαμε να προπονηθούμε σε αγωνιστικό χώρο με κανονικές διαστάσεις. Υπήρξε διάθεση και συμμετοχή στις προπονήσεις, ελπίζω να συνεχίσουν όλοι να είναι συνεπείς διότι η σεζόν είναι μεγάλη. Όσον αφορά στο ρόστερ, μας έφυγαν δύο βασικά στελέχη, πήραμε τον Ράπτη και επέστρεψε ο Μπιρτσάι. Σίγουρα θέλουμε να γεμίσουμε το ρόστερ, για αυτό τον λόγο μέχρι την τελευταία ημέρα των μεταγραφών ψάχνουμε για παίκτες σε θέσεις που τους έχουμε ανάγκη. Στόχος μας είναι να προωθήσουμε κάποια νεαρά παιδιά από το χωριό που είτε πήραν πέρυσι χρόνο συμμετοχής και πρέπει να αγωνιστούν παραπάνω είτε θα κάνουν φέτος το ντεμπούτο τους.
2) Μια νέα αρχή για την ομάδα του Αίαντα με νέα φιλοσοφία, έχουμε πρωταγωνιστικές βλέψεις για μια πολύ καλή πορεία που θα μας βάλει στα πλέι οφ. Να τερματίσουμε όσο ψηλότερα γίνεται, θα είναι το καλύτερο για όλους μας.
3) Σε έναν όμιλο το πρωτάθλημα θα ήταν πιο ανταγωνιστικό αλλά ίσως αναγκαστικά φέτος έπρεπε η κατηγορία να γίνει σε δύο λόγω των συνθηκών και του αριθμού των συλλόγων στην κατηγορία. Ο δικός μας όμιλος είναι πιο δύσκολος θεωρώ από αυτόν του Βόλου με δυνατές έδρες, συλλόγους με βαριά φανέλα όπως για παράδειγμα ο ΓΣΑ ή ο Διαγόρας που ήταν στη Γ’ Εθνική, ο Πύρασος και ο Ρήγας Φεραίος.

ΚΩΣΤΑΣ ΡΕΠΠΟΣ (ΓΣ ΑΛΜΥΡΟΥ)
1) Δεν είχα τη δυνατότητα να οργανώσω την προετοιμασία από την αρχή της, ωστόσο από αυτό που μου έδειξαν οι ποδοσφαιριστές στις προπονήσεις που κάναμε και στο φιλικό της περασμένης Κυριακής με τον Αίαντα έμεινα πολύ ικανοποιημένος. Είδα διάθεση για δουλειά και προσπάθεια για να τιμήσουμε τη φανέλα του ΓΣΑ. Σίγουρα χρειαζόμαστε μερικές προσθήκες το επόμενο διάστημα ώστε να γεμίσουμε το ρόστερ μας, ωστόσο στον Αλμυρό βρήκα μια διοίκηση με την οποία συμφωνώ όσον αφορά στη φιλοσοφία πάνω στην οποία χτίζεται η ομάδα.
2) Μιλάμε για μια ομάδα εξ ολοκλήρου καινούργια, ένα σύνολο που δημιουργήθηκε κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες που είναι γνωστές στον κόσμο του Αλμυρού με όποια καθυστέρηση παρατηρήθηκε στον σχεδιασμό. Έχουμε ένα νέο ρόστερ, με πολύ ταλέντο και θεωρώ ότι είναι μέσα στις δυνατότητές μας να τερματίσουμε στην πρώτη τετράδα της α’ φάσης, δηλαδή να μπούμε στα πλέι οφ, κάτι που θα μας δώσει το δικαίωμα να μπούμε στο φινάλε της περιόδου χωρίς άγχος και πίεση.
3) Θα θέλαμε να υπάρχει ένας ενιαίος όμιλος, θα ήταν πιο αντιπροσωπευτικό να παίζαμε μέσα-έξω με όλους τους αντιπάλους όπως γίνεται συνήθως το πρωτάθλημα, αλλά αυτό δεν ήταν εφικτό τη φετινή σεζόν. Είναι ένα ενδιαφέρον νέο σύστημα στο οποίο καλούμαστε να προσαρμοστούμε.

ΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥΤΣΟΣ (ΜΥΡΜΙΔΟΝΕΣ)
1) Δεν γνωρίζω ακόμη σε τι κατάσταση βρίσκονται οι αθλητές μιας κι ανέλαβα πριν λίγες μέρες την τεχνική ηγεσία, αλλά βρισκόμαστε σε μια πάρα πολύ δύσκολη θέση όλοι οι συνάδελφοι μετά την τόσο μεγάλη αποχή των ποδοσφαιριστών από τους αγωνιστικούς χώρους λόγω της πανδημίας και εγώ προσωπικά που μιλάω με ειδικούς θέλει αρκετό χρόνο, συμμετοχή στις προπονήσεις και πολλή υπομονή για να μπορέσουμε να φέρουμε τα παιδιά σε μια καλή φυσική κατάσταση.
2) Ο στόχος της ομάδος είναι η παραμονή στην κατηγορία, αλλά αυτό που προέχει είναι η διατήρηση του άριστου οικογενειακού κλίματος που έχει ο σύλλογος, η ομοιογένεια και συνεργασία όλων με τη διοίκηση να προσφέρει τα πάντα στους αθλητές και πάνω απ’ όλα αυτό που είναι το κυριότερο για τα παιδιά: να αγωνίζονται σε έναν καταπληκτικό καλοσυντηρημένο αγωνιστικό χώρο στον Πλάτανο.
3) Αυτό που φαίνεται με την πρώτη ματιά είναι ότι ο δικός μας όμιλος είναι αρκετά πιο δύσκολος και με πάρα πολύ δυνατά σύνολα, διακεκριμένους αθλητές με πάρα πολλές παραστάσεις σε ανώτερες κατηγορίες. Πιστεύω να γίνει ένα πολύ καλό πρωτάθλημα δίκαιο και να ολοκληρωθεί έχοντας την υγεία μας όλοι.

ΠΡΩΤΕΣΙΛΑΟΣ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΠΙΛΗΣ
1) Το σημαντικό για την ομάδα μας είναι ότι έμειναν οι έμπειρες μονάδες που αποτελούν τον βασικό κορμό. Είχαμε την απώλεια πέντε παικτών, ωστόσο θεωρώ ότι καλύψαμε τα κενά τους με αρκετές μεταγραφές. Σιγά σιγά μαζευόμαστε καλύτερα στις προπονήσεις αφού επιστρέφουν κάποια παιδιά που έλειπαν λόγω δουλειάς. Θεωρώ ότι έχουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο.
2) Στόχος μας είναι μια καλή πορεία, ο Πρωτεσίλαος διαθέτει καλούς παίκτες, υπάρχει ομοιογένεια, οι περισσότεροι παίζουν χρόνια μαζί και βασική μας επιδίωξη είναι να εξασφαλίσουμε άνετα την παραμονή. Να έχουμε μια πορεία ανάλογη με πριν τρία χρόνια που είχα ξαναδουλέψει στον Πτελεό.
3) Ο τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος είναι πρωτόγνωρος αφού όμιλοι υπήρξαν και στο παρελθόν αλλά όχι με τη βαθμολογία που θα εφαρμοστεί φέτος. Ο δικός μας όμιλος είναι πιο δύσκολος διότι στα χωριά οι ομάδες παίζουν δυνατά, κανένα παιχνίδι δεν θα είναι εύκολο και εκτιμώ ότι η έδρα θα παίξει μεγάλο ρόλο.


Σχετικά Άρθρα

Συλλυπητήρια ανακοίνωση Αίαντα Σούρπης

Συλλυπητήρια ανακοίνωση Αίαντα Σούρπης

Στο άκουσμα της είδησης του αδόκητου θανάτου του Λάκη Παναγιώτου, ο οποίος τίμησε τη φανέλα του…
Εθελοντική αιμοδοσία στη Σούρπη

Εθελοντική αιμοδοσία στη Σούρπη

Στην Σούρπη, μια ομάδα εθελοντών αποφάσισε μαζί με την καθοδήγηση ενός μικροβιολόγου που εδρεύει εκεί, του…
Το τιμόνι του Αίαντα στον Αλέκο Αραπίτσα!

Το τιμόνι του Αίαντα στον Αλέκο Αραπίτσα!

Η θέση του προπονητή στον Αίαντα έμεινε κενή για λίγες μόνο ημέρες καθώς πριν από λίγο,…