• 28 Σεπτεμβρίου, 2021

Συναντήσεις στην Αθήνα για τον Κωνσταντίνο Τόπα

Συναντήσεις στην Αθήνα για τον Κωνσταντίνο Τόπα

Για θέματα της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας και της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας

Μία σειρά από συναντήσεις είχε την Πέμπτη στην Αθήνα ο κ. Κωνσταντίνος Τόπας με την ιδιότητα του αντιπροέδρου της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας και του μέλους του διοικητικού συμβουλίου της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας (ΕΔΟΦ).

Η πρώτη συνάντηση στην οποία έλαβε μέρος ο κ. Τόπας αφορούσε τη σύσκεψη εργασίας ανάμεσα στα μέλη της ΕΔΟΦ και της ηγεσίας του ΕΛΓΟ για θέματα σχετικά με τη φέτα και την προστασία της ως προϊόν ΠΟΠ τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Συζητήθηκαν, μεταξύ των άλλων, οι τρόποι στήριξης και προώθησης του προϊόντος στην αγορά του εξωτερικού, ζητήθηκε η αυστηροποίηση των ποινών σε όσους δεν τηρούν τους κανόνες του ΠΟΠ προϊόντος και η δημοσίευση ονομάτων τυροποιών σε περίπτωση νοθείας, η απαγόρευση τρόπων παραγωγής φέτας εκτός προδιαγραφών ΠΟΠΟ και η θεσμοθέτηση ελάχιστης απόδοσης τυροκόμισης. Επίσης από την ηγεσία του ΕΛΓΟ παρουσιάστηκε η διαδικτυακή εφαρμογή Άρτμις που έχει στόχο τη θωράκιση των παραγωγών από φαινόμενα νοθείας στο εσωτερικό.
Επίσης, ο κ. Τόπας είχε συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη συνοδευόμενος από την Υφυπουργό Παιδείας κα Ζέττα Μακρή που πάντα βρίσκεται στο πλευρό των κτηνοτρόφων. Συζητήθηκαν διάφορα θέματα που αφορούν την Κτηνιατρική Υπηρεσία Μαγνησίας κι ενημερώθηκε για το θέμα της πρόσληψης τριών κτηνιάτρων στην υπηρεσία που βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο κ. Τόπας μέσω της εφημερίδας μας ευχαρίστησε την κα Μακρή για την άμεση ανταπόκρισή της στο αίτημα για έκτακτο ραντεβού με τον Υπουργό Εσωτερικών.