• 24 Σεπτεμβρίου, 2021

Δωρεά απινιδωτή στην Κοινότητα Ν. Αγχιάλου από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Δωρεά απινιδωτή στην  Κοινότητα Ν. Αγχιάλου από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός και η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας κα Δωροθέα Κολυνδρίνη παρέδωσαν το μεσημέρι της Πέμπτης έναν απινιδωτή τελευταίας τεχνολογίας για τους κατοίκους της Νέας Αγχιάλου.

Στο διοικητήριο Μαγνησίας για να τον παραλάβουν βρέθηκαν η πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Ν. Αγχιάλου κα Βάσω Πυργάνη-Παρασκευοπούλου και το μέλος της επιτροπής διαβούλευσης της Περιφέρειας Θεσσαλίας κος Θοδωρής Στάμος η μεσολάβηση του οποίου ήταν ιδιαιτέρως σημαντική για την προμήθεια του εξοπλισμού. Ήταν μια πρωτοβουλία του Φιλοπρόοδου Συλλόγου που ενστερνίστηκε ο κ. Στάμος και την υλοποίησε σε συνεργασία με τον κ. Αγοραστό και την κα Κολυνδρίνη.

Το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί το σημείο όπου θα τοποθετηθεί το μηχάνημα, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι ήδη η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ν. Αγχιάλου έχει κάνει αίτηση προκειμένου να παρακολουθήσει σεμινάριο πρώτων βοηθειών και χρήσης απινιδωτή.

«Είναι μια σημαντική προσφορά για τη Νέα Αγχίαλο, ένας απινιδωτής μπορεί να σώσει ζωές σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης κι ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι μεσολάβησαν και υλοποίησαν αυτή τη δωρεά. Για τους κατοίκους μας αποτελεί ένα σημαντικό ιατρικό εργαλείο που θα σώζει ζωές  Χαιρόμαστε ιδιαίτερα γι’ αυτό και θα είναι διαθέσιμο για κάθε πολίτη» σχολίασε σχετικώς η Βάσω Πυργάνη-Παρασκευοπούλου.

Σε ανακοίνωσή του, ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος αναφέρει ότι “η Πρόεδρος Βαλασία Πετρίδη και το Δ.Σ. του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Νέας Αγχιάλου, δηλώνουν απολύτως ικανοποιημένοι, διότι με πρωτοβουλία του Συλλόγου υλοποιήθηκε ένα πάγιο αίτημα της περιοχής μας: η απόκτηση ενός φορητού απινιδωτή! Ευχαριστούμε θερμά τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη και τον συντοπίτη μας και μέλος της Επιτροπής Διαβούλευσης της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Άκη Στάμο, για την έμπρακτη ανταπόκριση τους στο αίτημά μας. Ο απινιδωτής στην πόλη μας συνιστά μια σπουδαία προσφορά στον συνάνθρωπο και στην ίδια τη ζωή”.


Σχετικά Άρθρα

Επιστολή Κ. Αγοραστού για στήριξη των παραγωγών στα παρακάρλια

Επιστολή Κ. Αγοραστού για στήριξη των παραγωγών στα παρακάρλια

Επιστολή στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη, με την οποία ζητά την άμεση προκήρυξη…
Βοήθεια με πλωτά μέσα για τους πληγέντες κατοίκους του Πηλίου

Βοήθεια με πλωτά μέσα για τους πληγέντες κατοίκους του Πηλίου

Με συντονισμένες ενέργειες της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε συνεργασία με τον Υφυπ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας…
Κατάλληλα τα νερά κολύμβησης σε όλες τις παραλίες της Μαγνησίας

Κατάλληλα τα νερά κολύμβησης σε όλες τις παραλίες της Μαγνησίας

Η Δ/νση Δημόσιας Υγείας των Π.Ε Μαγνησίας & Σποράδων, κινούμενη πάντοτε στα πλαίσια τήρησης της νομοθεσίας,…