• 22 Σεπτεμβρίου, 2021

Αλμυριώτικο χρώμα… στο Ράλλυ Ακρόπολις – Τα ξαδέρφια Βελάνη με καταγωγή από Κωφούς συμμετείχαν στον σπουδαίο αγώνα

Αλμυριώτικο χρώμα… στο Ράλλυ Ακρόπολις – Τα ξαδέρφια Βελάνη με καταγωγή από Κωφούς συμμετείχαν στον σπουδαίο αγώνα

Το πλήρωμα της ομάδας VE2 Rally Team τερμάτισε στην τρίτη θέση μεταξύ των Ελλήνων της κατηγορίας RC2 και στην έκτη θέση του πρωταθλήματος WRC3

To Ράλλυ Ακρόπολις επέστρεψε στη χώρα μας ύστερα από οκτώ χρόνια ως αγώνας στο παγκόσμιο καλεντάρι του WRC και το τετραήμερο 9-12 Σεπτεμβρίου τα 55 πληρώματα προσέφεραν μοναδικό θέαμα στους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού, αυτούς που παρακολουθήσαν τη διοργάνωση από τον τηλεοπτικό δέκτη και αυτούς που έσπευσαν να ζήσουν εκ του σύνεγγυς τη μαγεία των χωμάτινων διαδρομών.

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες και τα ξαδέρφια Βελάνη, Βασίλης και Γιάννης, με καταγωγή από τους Κωφούς, τον Αλμυρό. Μάλιστα τα κατάφεραν περίφημα με το Skoda Fabia EVO τερματίζοντας στην τρίτη θέση μεταξύ των Ελλήνων της κατηγορίας RC2 και στην έκτη θέση του πρωταθλήματος WRC3! Το πλήρωμα της VE2 Rally Team όπως είναι το όνομα της ομάδος τους, είχε αξιοπρόσεκτη παρουσία στον σπουδαίο αγώνα.

Συνομιλήσαμε με τον έναν εκ των δύο, τον Βασίλη Βελάνη, ο οποίος μας ανέφερε ότι η προετοιμασία για το «Ακρόπολις» κράτησε περίπου 3-4 μήνες με αγώνες στη Φθιώτιδα και την Κόρινθο ως αγωνιστικά τεστ. Ήταν η 3η φορά που συμμετείχαν στην εν λόγω διοργάνωση και η δεύτερη που τερμάτισαν, ενώ πριν πέντε χρόνια είχαν σοβαρή έξοδο όταν ο αγώνας ήταν στο ERC, στο ευρωπαϊκό καλεντάρι.

«Ο τερματισμός στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις ήταν για εμάς μια πρόκληση. Ήταν ένας αγώνας που τα είχε όλα! Σκόνη, λάσπη, βροχή σε ορισμένα σημεία του, γεγονός που απαιτούσε να έχεις σωστές σημειώσεις, να είσαι κατάλληλα προετοιμασμένος και αρκετά προσεκτικός. Χάρη στην πολύτιμη βοήθεια του συνοδηγού μου, Γιάννη Βελάνη, και την καθοδήγηση του  manager της  VE2 Rally Team Ρόμπερτ Ναχμία καταφέραμε να βγούμε αλώβητοι από τις 15 ειδικές διαδρομές του ράλλυ και να ανεβούμε στη ράμπα του τερματισμού την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου».

Αν και πρωταρχικός στόχος της ομάδας ήταν ο τερματισμός και η αξιοπρεπής εμφάνιση στον ένατο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ, το τελικό αποτέλεσμα αντάμειψε με το παραπάνω τις προσπάθειες του πληρώματος: «Σκοπός μας ήταν να ευχαριστηθούμε τη συμμετοχή μας και να κάνουμε όλα τα αγωνιστικά χιλιόμετρα του αγώνα. Τα καταφέραμε! Η τρίτη θέση μεταξύ των ελληνικών πληρωμάτων στην κατηγορία RC2 και η έκτη θέση στο πρωτάθλημα WRC3 μας χαροποιεί ιδιαίτερα και λειτουργεί ως ανταμοιβή των κόπων μας».

Το πλήρωμα οδήγησε για πρώτη φορά στον αγώνα ένα Skoda Fabia Rally2 Evo, της Ουγγρικής Topp-Cars Rallye Team, το οποίο αποδείχθηκε αξιόπιστο: «Πρέπει να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ομάδα μας, η οποία έφερε ένα άψογα προετοιμασμένο αυτοκίνητο, το οποίο ανταπεξήλθε πλήρως στις αντιξοότητες του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις. Πραγματικά, το τελευταίας εξέλιξης Skoda αποδείχθηκε “Top” και το χαρήκαμε!», ανέφερε ο οδηγός της ομάδας ο οποίος δήλωσε αναφορικά  με τους χιλιάδες θεατές που βρέθηκαν στις ειδικές διαδρομές: «Ο κόσμος ήταν πάρα πολύς τόσο στις ειδικές διαδρομές, όσο και στις απλές από όπου περνούσε ο αγώνας. Ήταν αρκετά συγκινητικό να βλέπεις ανθρώπους κάθε ηλικίας να σε χειροκροτούν. Οι στιγμές αυτές θα παραμείνουν αξέχαστες!» ενώ δεν παρέλειψε να δώσει τα εύσημα και στα υπόλοιπα ελληνικά πληρώματα που συμμετείχαν στον αγώνα: «Συγχαρητήρια σε όλα τα ελληνικά και κυπριακά πληρώματα που συμμετείχαν στο Ράλλυ Ακρόπολις και προσέφεραν θέαμα στον κόσμο. Ο ανταγωνισμός μεταξύ μας στις ειδικές ήταν πολύ όμορφος και μας βοηθάει να γίνουμε ακόμα καλύτεροι».

Τέλος, όσον αφορά για μια πιθανή συμμετοχή σε ράλλυ στην περιοχή μας και συγκεκριμένα στο Ράλλυ Όθρυς, ο Βασίλης Βελάνης ήταν κατηγορηματικός: «Είχαμε συμμετάσχει πριν λίγα χρόνια στο Όθρυς και θα το κάνουμε ξανά όταν γίνει ο αγώνας για να τιμήσουμε τα μέρη του παππού μας, είναι κάτι που μας ενδιαφέρει και το έχουμε υποσχεθεί συν τοις άλλοις στον ξάδερφό μας Δημήτρη». Να αναφέρουμε ότι ο ξάδερφος Δημήτρης δεν είναι άλλος από τον γνωστό ποδοσφαιρικό παράγοντα, Δ. Βελάνη, γενικό γραμματέα της ΕΠΣΘ.


Σχετικά Άρθρα

Για 4η χρονιά στο Ράλλυ Ακρόπολις η ομάδα VE Rally Team – Στις 5-8 Σεπτεμβρίου το μεγάλο ραντεβού 

Για 4η χρονιά στο Ράλλυ Ακρόπολις η ομάδα VE Rally Team – Στις 5-8 Σεπτεμβρίου το…

Η ομάδα της VE Rally Team συμμετέχει για τέταρτη συνεχή χρονιά στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, αγώνα…
Εθελοντική Εργασία στην Ευξεινούπολη

Εθελοντική Εργασία στην Ευξεινούπολη

Με εθελοντική εργασία που απλόχερα προσφέρθηκε αλλά και με την απαραίτητη συνδρομή των εργαζομένων του Δήμου…
Τρίτο παγκόσμιο Ράλλυ Ακρόπολις, τρίτος τερματισμός για το πλήρωμα της VE2 Rally Team

Τρίτο παγκόσμιο Ράλλυ Ακρόπολις, τρίτος τερματισμός για το πλήρωμα της VE2 Rally Team

Παρά το μηχανικό πρόβλημα που αντιμετώπισαν στο δεύτερο σκέλος με το τιμόνι του Skoda Fabia Rally2…