• 10 Σεπτεμβρίου, 2021

Προσφορά του Δήμου Αλμυρού στην ΕΜΑΚ – Τελετή παράδοσης-παραλαβής στο Δημαρχείο

Προσφορά του Δήμου Αλμυρού στην ΕΜΑΚ – Τελετή παράδοσης-παραλαβής στο Δημαρχείο

Με την παλαιότερη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου κατά την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και απόφαση της νέας οικονομικής επιτροπής με ημερομηνία 31/12/2020, εγκρίθηκε η δαπάνη 3.200 ευρώ για την προμήθεια και δωρεά εξοπλισμού στην 8η ΕΜΑΚ της ΠΕ.ΠΥ.Δ. Θεσσαλίας.

Ο εξοπλισμός που παραδόθηκε σήμερα Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου όπως δήλωσαν οι αποδέκτες του, είναι άκρως αποτελεσματικός και εξειδικευμένος, απαραίτητος ειδικά σε περιπτώσεις που πρέπει να ανταποκριθούν σε συμβάντα με ορμητικά νερά ή και σε φαράγγια.

Ο Δήμαρχος Αλμυρού κ. Βαγγέλης Χατζηκυριάκος καλωσόρισε τους εκπροσώπους της ΠΕ.ΠΥ.Δ. Θεσσαλίας και της ΕΜΑΚ και δήλωσε: Η παρουσία σας μας τιμά, καθώς και η ευαισθησία σας να παραστείτε για να ευχαριστήσετε για την προσφορά μας. Σε αυτές τις δύσκολες εποχές και λόγω κλιματικής αλλαγής, οι υπηρεσίες σας είναι κρίσιμες. Έχουμε περάσει πολλά και σε όλα είσαστε παρόν. Οφείλουμε αμοιβαία ο ένας στον άλλο, να βοηθήσουμε προς την υπηρεσία του πολίτη. Είναι λίγο και περισσότερο συμβολικό, το συγκεκριμένο… Αλλά είναι μια αρχή και είναι χρήσιμο. Συμβολικά λοιπόν, δίνουμε ένα μήνυμα ενότητας στην κοινωνία, αλλά και αισιοδοξίας και ασφάλειας ότι συνεργαζόμαστε για το καλύτερο.

Ο Αρχιπύραρχος κ. Ευάγγελος Φαλάρας, Διοικητής ΠΕ.ΠΥ.Δ. Θεσσαλίας παρέδωσε αναμνηστική πλακέτα στον Δήμαρχο Αλμυρού και δήλωσε:

Είμαστε στη διάθεση του πολίτη και πάντα θα είμαστε. Ευχόμαστε να μην χρειαστεί αυτός εξοπλισμός ποτέ, αλλά αν χρειαστεί θα έχουμε ένα ασφαλές περιβάλλον για τους συναδέλφους που θα παρέμβουν. Ευχαριστούμε για την βοήθειά σας. Η Θεσσαλία τον τελευταίο χρόνο βίωσε πολλά έκτακτα γεγονότα, Ιανό, σεισμό, φωτιές.. Όλα αυτά αναδεικνύουν την ανάγκη να συνεργαστούμε και συνεργαστήκαμε άψογα. Το ένα χέρι νίβει τ’ άλλο και τα δυό το πρόσωπο. Το πρόσωπο είναι ο πολίτης και η ασφάλειά του. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας, θα συνεχίσουμε να βελτιώνουμε τις ικανότητές μας και τον εξοπλισμό και αυτή η προσφορά σας είναι ακόμη μια ένδειξη της αναγνώρισής που τυγχάνει το Σώμα από  την κοινωνία και αποδοχή και εγγύηση από εσάς ότι θα προσπαθούμε για το καλύτερο… την ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας του πολίτη… Φαίνεται από τις αλλαγές στη φύση ότι η παρέμβασή μας θα χρειαστεί να είναι πιο συχνή…

Ο Αντιπύραρχος κ. Χρήστος Ζουναλής, Διοικητής 8ης Ε.Μ.Α.Κ. Θεσσαλία,  παρέδωσε ευχαριστήριο σημείωμα στον Δήμαρχο Αλμυρού και δήλωσε μεταξύ άλλων: μετά την αποδοχή της δωρεά, θα ήθελα να επισημάνω ότι η δωρεά ξεκίνησε από την προηγούμενη δημοτική Αρχή και σε συνεργασία με τη Γραμματέα του Δήμου κα Νίκη Κυριτσά και με τον κ. Δημήτρη Βελάνη, υπάλληλο του Δήμου σας ολοκληρώθηκε η διαδικασία… Είναι απαραίτητο εργαλείο για τη δουλειά μας και θα είμαστε πάντοτε δίπλα σας. Εύχομαι να χρειαστεί για εκπαιδευτικούς σκοπούς και μόνο εκεί.

Στην ανεπίσημη αυτή τελετή παράδοσης-παραλαβής παρευρέθηκαν οι Αντιπύραρχος κ. Παναγιώτης Κασκαμπάς, Υποδιοικητής 8ης Ε.Μ.Α.Κ. Θεσσαλίας, Αντιπύραρχος κ. Κων/νος Μπαλαντίνας, Υπασπιστής Διοικητή ΠΕ.ΠΥ.Δ. Θεσσαλίας, Επιπυραγός κ. Αποστόλης Χαχόπουλος, Επιχειρησιακός Αξιωματικός 8ης Ε.Μ.Α.Κ. Θεσσαλίας, Πυραγός κ. Γκουγκουτούδης Παναγιώτης, Προϊστάμενος Π.Κ. Δρυμώνα,  Πυρονόμος κ. Δρουμπούρας Πασχάλης επικεφαλής Ορειβατικής Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης 8ης Ε.Μ.Α.Κ. Θεσσαλίας.


Σχετικά Άρθρα

Στο τέλος οι Μυρμηδόνες έχασαν το διπλό στην Αγριά

Στο τέλος οι Μυρμηδόνες έχασαν το διπλό στην Αγριά

Έξι γκολ στο γήπεδο της Αγριάς όπου οι Μυρμηδόνες έχασαν την ευκαιρία να πανηγυρίσουν μια μεγάλη…
Ένα γκολ νωρίς σε κάθε ημίχρονο από τον Ρήγα

Ένα γκολ νωρίς σε κάθε ημίχρονο από τον Ρήγα

Με ένα γκολ νωρίς σε κάθε ημίχρονο, ο Ρήγας Φεραίος «καθάρισε» το παιχνίδι με την ΑΕ…
Θρίαμβος για Σαρακηνό στο ντέρμπι της πρεμιέρας!

Θρίαμβος για Σαρακηνό στο ντέρμπι της πρεμιέρας!

Στο μεγάλο ντέρμπι της πρεμιέρας, ο Σαρακηνός επιβλήθηκε 4-2 του Πυράσου κι έδειξε ότι φέτος φτιάχθηκε…