• 6 Σεπτεμβρίου, 2021

Μελέτη για την ηλεκτροκίνηση στον Αλμυρό

Μελέτη για την ηλεκτροκίνηση στον Αλμυρό

Μόλις την περασμένη εβδομάδα είχαμε φιλοξενήσει στις σελίδες του «Λαού» ένα κείμενο σχετικά με την ηλεκτροκίνηση στη Θεσσαλία και το πρόγραμμα Interreg Mediterranean EnerNETMob της Πολιτικής Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο οποίο συμμετέχει η Περιφέρεια και ετοιμάζεται να εγκαταστήσει τους πρώτους κοινόχρηστους σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Η ηλεκτροκίνηση έρχεται και στον Αλμυρό. Όπως δημοσιεύθηκε στη «Διαύγεια», ο Δήμος Αλμυρού δημοσίευση προκήρυξη για την εκπόνηση σχεδίου φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων και την προώθηση της ηλεκτροκίνησης.

Στην ουσία συντάσσει μελέτη με την οποία θα προβλεφθούν σημεία στην πόλη όπου θα εγκατασταθούν οι απαραίτητες υποδομές για την επαναφόρτιση των οχημάτων και εν συνεχεία, μέσω του ανάλογου προγράμματος, θα προχωρήσει στο έργο αυτό που έχει σημαντικό οικολογικό αποτύπωμα.

Μπορεί η πώληση ηλεκτρικών αυτοκινήτων να είναι ακόμη σε χαμηλά επίπεδα στη χώρα μας, παρά τα διάφορα κίνητρα που έχουν δοθεί τους τελευταίους μήνες από την Κυβέρνηση, ωστόσο η ηλεκτροκίνηση αποτελεί το μέλλον και είναι μέρος των ενεργειών κατά της κλιματικής αλλαγής, για τη μείωση των ρύπων των αυτοκινήτων, την καλύτερη ποιότητα αέρα, τη βελτίωση της κινητικότητας και της ποιότητας ζωής των πολιτών.