• 30 Αυγούστου, 2021

Reunion για τους μαθητές Λυκειακών τάξεων Ευξεινούπολης – Αναδρομή μέχρι τις νέες λυκειακές τάξεις

Reunion για τους μαθητές Λυκειακών τάξεων Ευξεινούπολης – Αναδρομή μέχρι τις νέες λυκειακές τάξεις

Ύστερα από δέκα χρόνια, το Γυμνάσιο Ευξεινούπολης αποκτάει Λυκειακές Τάξεις. Για την σχολική χρονιά 2021-22 θα λειτουργήσει μόνο η Α’ Λυκείου –εκτιμάται με έναν αριθμό μαθητών κοντά στους είκοσι- και τα επόμενα χρόνια οι άλλες δύο τάξεις. Ήταν ένα αίτημα των τελευταίων ετών από την εκπαιδευτική κοινότητα και την Δευτεροβάθμια Διεύθυνση Μαγνησίας το οποίο έγινε τώρα αποδεκτό από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και μάλιστα η Υφυπουργός κα Ζέττα Μακρή το είχε ανακοινώσει στα μέσα Ιουνίου.

Στην ουσία αναφερόμαστε σε επανίδρυση των Λυκειακών Τάξεων που λειτούργησαν στην Ευξεινούπολη από το 2009 έως το 2011. Τότε, λόγω των συνθηκών της οικονομικής κρίσης, αποφασίστηκε συγχώνευση σχολικών μονάδων και η κατάργησή τους, όπως κάτι ανάλογο έγινε στον Πτελεό. Πλέον, οι φετινοί απόφοιτοι του Γυμνασίου Ευξεινούπολης δεν θα χρειαστεί να κάνουν εγγραφή σε Λύκειο του Αλμυρού αλλά θα παραμείνουν στο οικείο περιβάλλον τους για την πρώτη χρονιά του Λυκείου. Η διευθύντρια του Γυμνασίου Ευξεινούπολης κα Μαρία Σταυραντώνη ερωτηθείσα σχετικά με αυτή την εξέλιξη, εξέφρασε την ικανοποίησή της επισημαίνοντας ότι η προηγούμενη λειτουργεία των Λυκειακών Τάξεων είχε μεγάλη επιτυχία με εισαγωγή των παιδιών σε υψηλόβαθμες σχολές και σχολίασε ότι δεν υπάρχει κανένα κενό όσον αφορά στους καθηγητές για το καινούργιο σχολικό έτος, αφού νεοδιόριστοι και αποσπασμένοι έχουν ήδη πάρει τη θέση τους στη σχολική μονάδα.

Μάλιστα, μας ανέφερε ότι την Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021 πραγματοποιήθηκε η επανένωση, το λεγόμενο reunion, των μαθητών που αποφοίτησαν από τις Λυκειακές Τάξεις το 2011. Παλιοί συμμαθητές και οι τότε καθηγητές τους μαζεύτηκαν στο σχολείο και έπειτα είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και να θυμηθούν τα παλιά σε καφετέρια στον πεζόδρομο του Αλμυρού. «Ήταν μια συγκινητική στιγμή για τους μαθητές αλλά και τους καθηγητές  τους. Κοιτώντας φωτογραφίες από τις δράσεις τους που βρίσκονται στο σχολείο  νοστάλγησαν τα μαθητικά τους  χρόνια. Στο άκουσμα της επανίδρυσης των Λ.Τ. τάξεων Ευξεινούπολης από το Υπουργείο Παιδείας, οι απόφοιτοί μας  χάρηκαν πολύ γιατί ο αγώνας τους τότε ήταν μεγάλος. Οι μαθητές μας ήταν εξαιρετικά παιδιά, άψογοι χαρακτήρες και οι επιτυχίες τους στο πανεπιστήμιο μεγάλες. Οι εκπαιδευτικοί είμαστε πραγματικά  πολύ υπερήφανοι για το ήθος των μαθητών μας» κατέληξε στις δηλώσεις της η κα Σταυραντώνη.


Σχετικά Άρθρα

Η Ζ. Μακρή στους αγιασμούς σχολείων της Μαγνησίας- τιμήθηκε για τις πρωτοβουλίες της

Η Ζ. Μακρή στους αγιασμούς σχολείων της Μαγνησίας- τιμήθηκε για τις πρωτοβουλίες της

Την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου, ημέρα έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού…
Ευξεινούπολη: “Δραπέτης” τους έκανε λιγάκι …μμμ – Μεγάλη κινητοποίηση – Κινδύνεψαν πολίτες

Ευξεινούπολη: “Δραπέτης” τους έκανε λιγάκι …μμμ – Μεγάλη κινητοποίηση – Κινδύνεψαν πολίτες

Ένας απίθανος επικίνδυνος δραπέτης αναστάτωσε την Ευξεινούπολη, στην περιοχή της οδού Βενιζέλου και κινητοποίησε δυνάμεις, την…
10η Εθελοντική Αιμοδοσία Ζέττας Μακρή με «Αλληλεγγύη»

10η Εθελοντική Αιμοδοσία Ζέττας Μακρή με «Αλληλεγγύη»

“Την 10η εθελοντική αιμοδοσία γιορτάζω μαζί με την «Αλληλεγγύη» και τους δεκάδες φίλους εθελοντές αιμοδότες και…