• 30 Αυγούστου, 2021

“Δια…Μορφώνω” – Αυτές είναι οι υπηρεσίες μας!

“Δια…Μορφώνω” – Αυτές είναι οι υπηρεσίες μας!

Κέντρο μελέτης & εναλλακτικών θεραπειών Δια..Μορφώνω

Τσιγκώνη Αντ. Μαρία

Τηλ. επικοινωνίας 6979244059

Βασ. Κωνσταντίνου 134, Αλμυρός

Εγγραφές απο 23/8, Δευτέρα – Παρασκευή 11:00-14:00 & 18:00-21:00

Οι υπηρεσίες μας

Σχολική μελέτη : Αναφέρεται κυρίως σε παιδιά Δημοτικού, προετοιμάζοντας τις ασκήσεις για την επόμενη μέρα. Στόχος είναι να μπορέσει το παιδί να κατανοήσει την ύλη, τις ασκήσεις, να συμμετέχει ενεργά στο μάθημα του σχολείου και να είναι πάντα διαβασμενο!

Εργοθεραπεία: Η εργοθεραπεία είναι ένας ευρύς κλάδος που απευθύνεται τόσο στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, ΔΑΔ-ΔΑΦ κτλ, όσο και σε μεγάλους για κινητικά πρόβλημα, αποκατάσταση και εκπαίδευση/καθοδήγηση δραστηριοτήτων καθημερινής ζωής (ΔΚΖ).

Μουσικοθεραπεία: Είναι μία θεραπευτική μέθοδος κατά την οποία η μουσική χρησιμοποιείται ως μέσο επικοινωνίας, έκφρασης και δημιουργικότητας σε διάφορους ανθρώπους όπου μπορεί να έχουν περιορισμένες δυνατότητες λεκτικής επικοινωνίας αλλά και σε άλλους που αναζητούν ή χρειάζονται εναλλακτικές διεξόδους έκφρασης. Ως αποτέλεσμα προάγει την επικοινωνία και διευκολύνει την αλληλεπίδραση μεταξύ των ανθρώπων. Χάρη στις τεχνικές της, οι ειδικοί μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής ορισμένων ασθενών, καθώς έχει παρατηρηθεί ότι μπορεί να επιφέρει σαφή βελτίωση στη σωματική και ψυχική τους υγεία.

Play therapy (παιχνιοθεραπεία).Η παιγνιοθεραπεία υπερτερεί άλλων μεθόδων στην ψυχοθεραπεία ιδιαίτερα των παιδιών τόσο γιατί το παιχνίδι είναι το φυσικό μέσο επικοινωνίας και έκφρασης των παιδιών όσο και επειδή τα παιδιά λεκτικοποιούν δυσκολότερα στα συναισθήματά τους, και βρίσκουν εμπόδια στην περιγραφή των γεγονότων και των περιστατικών της καθημερινότητάς τους. Αποτελεί μια κυρίως μη κατευθυντική παρέμβαση, στην οποία το παιδί αφήνεται να εκφραστεί ελεύθερα μέσω του παιχνιδιού και των εικαστικών και παραστατικών τεχνών, παρουσία ενός κατάλληλα εκπαιδευμένου ενήλικα. Το παιδί έχει την ευκαιρία να δουλέψει τα σημεία που το δυσκολεύουν, δίχως να χρειαστεί να τα εκφράσει με λεκτικό τρόπο. Άλλωστε, το παιχνίδι αποτελεί τη φυσική μορφή επικοινωνίας για το παιδί και το θεραπευτικό παιχνίδι μπορεί να του παράσχει τα μέσα για να εξερευνήσει βαθιά συναισθήματα και φόβους χωρίς την ανάγκη να συζητήσει ανοιχτά για αυτά ή να τα αντιμετωπίσει άμεσα. Μέσα στο ασφαλές πλαίσιο του δωματίου παιχνιδιού, το παιδί μπορεί να φέρει θέματα και προβλήματα που το απασχολούν, να τα επεξεργαστεί, να δοκιμάσει τρόπους προσέγγισής τους και να βρει νέα σημεία ισορροπίας εντός του.

Τέλος, στο κέντρο μας μπορούν να γραφτούν και παιδιά μικρότερης ηλικίας για εκπαιδευτικές υποστηρικτικές δραστηριότητες που θα τον βοηθήσουν στη κατανόηση και κατανομή πραγμάτων αλλά και στο να ανεξαρτητοποιηθεί ώστε να μάθει να είναι αυτόνομο.

Ρωτήστε μας για οτιδήποτε. Τηλ. επικοινωνίας 6979244059, 2422100342

Βρείτε μας στο facebook https://www.facebook.com/diamorfono