• 25 Ιουλίου, 2021

Οριστική απόφαση για το παζάρι Αλμυρού – Ποιές εκδηλώσεις θα γίνουν

Οριστική απόφαση για το παζάρι Αλμυρού  – Ποιές εκδηλώσεις θα γίνουν

Οι σκέψεις της Δημοτικής Αρχής για τις εκδηλώσεις του καλοκαιριού

Τη Δευτέρα 12 Ιουλίου, στο Δημαρχείο Αλμυρού, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του Δημάρχου, με τους επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων, με την παρουσία μελών της πολιτικής προστασίας και Αντιδημάρχων, σχετικά με την εμποροπανήγυρη Αλμυρού για το 2021.

Εν τω μεταξύ, οι επιτροπές και οι δημοτικές υπηρεσίες ήταν έτοιμες για την πιθανή διοργάνωση της εμποροπανήγυρης και μετά από αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και της οικονομικής επιτροπής, αλλά όπως είχε υποσχεθεί ο Δήμαρχος Αλμυρού στις διαβουλεύσεις, θα λάμβανε την τελική απόφαση, ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας, τα ισχύοντα μέτρα, αλλά και μετά από διαβούλευση.

Μετά από επικοινωνία μας με τον Δήμαρχο Αλμυρού, μας διαβεβαίωσε για την οριστική ματαίωση της φετινής εμπροπανήγυρης. Η κυρίως αρνητική γνωμοδότηση των επικεφαλής των παρατάξεων, αλλά και η έξαρση της πανδημίας, μαζί με τα συνεχώς διαφορετικά μέτρα που λαμβάνονται και το εμπόδιο του αργού ρυθμού των εμβολιασμών, οδήγησαν τη Δημοτική Αρχή σ’ αυτή την απόφαση.

Κατά τα λοιπά, ο Δήμος Αλμυρού έχει προγραμματίσει κάποιες εκδηλώσεις για το επόμενο διάστημα, οι οποίες θα γίνουν σε ανοικτούς χώρους και με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για τον περιορισμό εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού. Έτσι, σύμφωνα με τον προγραμματισμό που υπάρχει από την Δημοτική Αρχή, το διήμερο 16-17 Αυγούστου θα λάβουν χώρα εκδηλώσεις στο πλαίσιο του εορτασμού της απελευθέρωσης της πόλης του Αλμυρού που θα περιλαμβάνουν, πέρα της δοξολογίας, ομιλίες ιστορικού περιεχομένου, παρουσίαση βιβλίου, προβολή βίντεο, με τη συμμετοχή της χορωδίας.

Στις 20/8 θα δοθεί συναυλία για το Αυγουστιάτικο φεγγάρι με έντεχνο και λαϊκό πρόγραμμα, ενώ για τις 6 Σεπτεμβρίου προγραμματίστηκε μία σημαντική εκδήλωση καθώς για πρώτη φορά, θα ανοίξει ο αρχαιολογικός χώρος της αρχαίας Άλου για μια θεατρική παράσταση, αρχαία τραγωδία. Όλα τα προαναφερθέντα βρίσκονται ακόμη σε στάδιο προετοιμασίας, οπότε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα μέρη που θα φιλοξενήσουν τις εκδηλώσεις αυτές, θα γνωστοποιηθούν τις επόμενες ημέρες.


Σχετικά Άρθρα

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία “ΝΩΕ 2024” πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Συντονισμού…
Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της  Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη των Μικρών Μηρυκαστικών, ζητά με επιστολή …
Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ανοίγει τις πύλες της η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση 2024

Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ανοίγει τις πύλες της η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση 2024

Μετά από πολύχρονη απουσία από τις εκθεσιακές δραστηριότητες το Επιμελητήριο Μαγνησίας επανέρχεται με τη διοργάνωση της…