• 19 Ιουλίου, 2021

Τέλη Αυγούστου αρχίζει το Κύπελλο Ελλάδος με τη συμμετοχή ομάδων της Γ’ Εθνικής

Τέλη Αυγούστου αρχίζει το Κύπελλο Ελλάδος με τη συμμετοχή ομάδων της Γ’ Εθνικής

Η διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδος θα ανοίξει στα τέλη Αυγούστου με τη συμμετοχή ομάδων της Γ’ Εθνικής. Όπως έγινε γνωστό, ο θεσμός έχει νέα μορφή –για πολλοστή φορά τα τελευταία χρόνια- και οι ομάδες της Γ’ Εθνικής –που μας ενδιαφέρουν λόγω συμμετοχής της Δήμητρας Ευξεινούπόλης- έχουν προθεσμία υποβολής δήλωσης μέχρι τις 30 Ιουλίου. Στην περίπτωση μη υποβολής δήλωσης συμμετοχής από τις ομάδες της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας επιβάλλεται η ποινή των 300 ευρώ.

Στην α’ φάση που θα γίνει στις 29 Αυγούστου, θα λάβουν μέρος οι 82 Ομάδες της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας. Μετά από κλήρωση (14 θα προκριθούν άνευ αγώνα στην επόμενη φάση και οι υπόλοιπες 68 αφού κατανεμηθούν σε ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια, θα δημιουργήσουν τριάντα τέσσερα ζευγάρια, από τα οποία μετά από μονούς αγώνες θα προκύψουν τριάντα τέσσερεις νικήτριες ομάδες. Η ανωτέρω περιγραφόμενη διαδικασία θα τροποποιηθεί αναλόγως με τον αριθμό των δηλώσεων συμμετοχής των ομάδων.

Η β’ φάση είναι προγραμματισμένη για τις 12 Σεπτεμβρίου. Θα συμμετέχουν οι τριάντα τέσσερεις νικήτριες ομάδες από την 1η Φάση και οι δεκατέσσερεις ομάδες που προκρίθηκαν άνευ αγώνα. Σύνολο σαράντα οκτώ ομάδες. Θα κατανεμηθούν σε ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια. Θα σχηματιστούν είκοσι τέσσερα ζευγάρια, και θα προκύψουν είκοσι τέσσερεις νικήτριες ομάδες μετά από μονούς αγώνες.

Στη γ’ φάση, 22.09.2021, θα συμμετέχουν οι είκοσι τέσσερεις νικήτριες ομάδες της 2ης Φάσης και οι τριάντα δύο ομάδες της Super League 2. Σύνολο ομάδων πενήντα έξι (56). Μετά από κλήρωση δημιουργούνται είκοσι οκτώ ζευγάρια και θα προκύψουν είκοσι οκτώ  νικήτριες ομάδες μετά από μονούς αγώνες.  Σε περίπτωση που κληρωθεί ομάδα της Super League 2 με ομάδα της Γ΄ Εθνικής τότε ο αγώνας θα διεξαχθεί στην έδρα της ομάδας της Γ΄ Εθνικής .

Στη δ΄ φάση , 06.10.2021, συμμετέχουν οι είκοσι οκτώ ομάδες που προκρίθηκαν από την 3η Φάση. Μετά από κλήρωση δημιουργούνται δέκα τέσσερα ζευγάρια. Οι αγώνες είναι μονοί. Σε περίπτωση που κληρωθεί ομάδα της Super League 2 με ομάδα της Γ΄ Εθνικής τότε ο αγώνας θα διεξαχθεί στην έδρα της ομάδας της Γ΄ Εθνικής .

Στην 5η φάση, 26-27-28/10/2021, συμμετέχουν οι δέκα τέσσερις νικήτριες ομάδες της 4ης Φάσης  και οι 10 ομάδες της Super League (εξαιρούνται οι ομάδες ΑΕΚ, Άρης, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ)). Σύνολο είκοσι τέσσερις ομάδες. Μετά από κλήρωση δημιουργούνται δώδεκα ζευγάρια. Οι αγώνες είναι μονοί. Σε περίπτωση που κληρωθεί ως γηπεδούχος ομάδα ανώτερης κατηγορίας τότε ο αγώνας θα διεξαχθεί στην έδρα της ομάδας που ανήκει στην κατώτερη κατηγορία.

Στην 1η,2η 3η, 4η και 5η Φάση που οι αγώνες είναι μονοί εάν το αποτέλεσμα του αγώνα δεν αναδεικνύει νικητή, τότε εφαρμόζονται οι διατάξεις του άρθρου 20 παρ. 6α του Κ.Α.Π. (ημίωρη παράταση και πέναλτι).

Στην 6η φάση, συμμετέχουν οι δώδεκα νικήτριες ομάδες που προκρίθηκαν από την 5η ΦΑΣΗ και οι ΑΕΚ, Άρης, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ. Οι αγώνες είναι διπλοί από τη φάση αυτή και μέχρι τον τελικό που ορίστηκε για τις 21 Μαΐου 2022.


Σχετικά Άρθρα

Ταλαντούχος επιτελικός χαφ στη Δήμητρα

Ταλαντούχος επιτελικός χαφ στη Δήμητρα

Νεαρό ποδοσφαιριστή από τα Τρίκαλα απέκτησε η Δήμητρα και οι συστάσεις που τον συνοδεύουν είναι οι…
Σημαντική μεταγραφή για Δήμητρα: από τη Δόξα Δράμας στην Ευξεινούπολη

Σημαντική μεταγραφή για Δήμητρα: από τη Δόξα Δράμας στην Ευξεινούπολη

Έναν παίκτη με παραστάσεις από τις εθνικές κατηγορίες που είναι σε θέση να κάνει τη διαφορά…
Με όλα τα νέα πρόσωπα η πρεμιέρα της Δήμητρας στην Ευξεινούπολη

Με όλα τα νέα πρόσωπα η πρεμιέρα της Δήμητρας στην Ευξεινούπολη

Νέα σεζόν, νέο ξεκίνημα για την Δήμητρα που μετά από μια δύσκολη διετία, επιστρέφει δυνατή εκεί…