• 14 Ιουλίου, 2021

Δελτίο Θυέλλης του Γιώργου Τσιντσίνη – έκδοση 10/7/21

Δελτίο Θυέλλης του Γιώργου Τσιντσίνη – έκδοση 10/7/21

Το Δελτίο Θυέλλης που υπογράφει ο Γιώργος Τσιντσίνης και δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “Λαός του Αλμυρού” στην έκδοση του Σαββάτου 10 Ιουλίου.

Πλήρως εμβολιάστηκα

και κάνω τα μεράκια μου.

Για να …ζηλέψουν οι αρνητές

πίνω τα τσιπουράκια μου.

Όσο προχωράει το καλοκαίρι τόσο φαίνεται πως επιβραδύνονται καθημερινά οι ρυθμοί των εμβολιασμών σε πολλές χώρες και στη δική μας, γεγονός που προβληματίζει στο εάν και κατά πόσο θα προλάβουμε να χτίσουμε τείχος ανοσίας πριν τον επερχόμενο χειμώνα. Και αυτή η προσπάθεια είναι παγκόσμια και αλληλοεπιδράει σε όλους τους λαούς, σε όλα τα γεωγραφικά μήκη και πλάτη της υφηλίου. Οι λόγοι και οι αιτίες πολλοί και χιλιοειπωμένοι για εκείνους που αρνούνται το εμβόλιο, αρνούνται τον ίδιο τον ιό και την ύπαρξή του (απλή γριπούλα δήθεν), τις μεταλλάξεις του και τα εκατομμύρια φέρετρα που σκόρπισε ήδη παντού στον κόσμο. Ακόμη και στην καλοκαιρινή της ύφεση η πανδημία μοιράζει πάλι …κηδειόχαρτα. Λιγότερα κατά πολύ μεν, αλλά τα μοιράζει. Ακόμη κι όσοι νοσούν στις ΜΕΘ, ήπια ή σοβαρά αυτές τις μέρες, είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία ανεμβολίαστοι. Αυτή είναι η αλήθεια είτε αρέσει είτε όχι σε κάποιους και κάποιες.

 

Ανεμβολίαστο το 99% των διασωληνωμένων και των θανόντων στους 60-80 ετών. Αυτά λένε υπεύθυνα οι ειδικοί που προειδοποιούν επίσης ότι το 4ο κύμα (με μεταλλάξεις) είναι προ των πυλών.

 

«Πήγαινε τοίχο – τοίχο και το νου σου μη σε …πετύχω»… Εκεί θα φτάσουμε λοιπόν, αν συνεχίσουμε έτσι; Στις δυο Ελλάδες των εμβολιασμένων και των ανεμβολίαστων, που θα υποχρεωθούν να συμβιώνουν μετά πολλών εμποδίων, μετά πολλών κινδύνων; Είδαμε ή δεν είδαμε στην αρχή των εμβολιασμών όλους σχεδόν τους πολιτικούς αρχηγούς της χώρας μας (από την άκρα δεξιά μέχρι την άκρα αριστερά) να σπεύδουν φάτσα – κάρτα στις τηλεοπτικές μας οθόνες και να εμβολιάζονται; Είναι κι αυτοί ….πουλημένοι στις φαρμακευτικές εταιρείες ή δεμένοι στα άρματα διάφορων τάχα συνομωσιών, που (πότε άραγε;) σκοπεύουν να …εξολοθρεύσουν το ανθρώπινο γένος;

 

Είχαν ξεπεράσει τα 4 εκατομμύρια οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού στην Ελλάδα και με τις δύο δόσεις, όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στα social media την περασμένη Δευτέρα, προτρέποντας εκ νέου τους πολίτες να κλείσουν ραντεβού. Όπως σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, 5 εκατομμύρια πολίτες μας έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον 1 δόση και από αυτούς τα 4 εκατομμύρια είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Ο πρωθυπουργός προέτρεψε εκ νέου τους πολίτες να εμβολιαστούν και σημείωσε: «Κάθε μέρα, χιλιάδες Έλληνες γίνονται μέρος της μεγάλης εθνικής προσπάθειας για τη θωράκιση της δημόσιας υγείας. Κλείσε κι εσύ το ραντεβού σου. https://emvolio.gov.gr/». «Είναι στο χέρι μας να προστατέψουμε την υγεία μας. Το ραντεβού για το εμβόλιο είναι ραντεβού ζωής. Κλείστε το δικό σας εδώ: emvolio.go.gr», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ανάρτησή του, προσθέτοντας: «Η διαφορά ανάμεσα στο να χαρούμε ή να χαλάσουμε αυτό το καλοκαίρι είναι ένα εμβόλιο. Ο εμβολιασμός είναι ο μόνος τρόπος να χτίσουμε την ανοσία που χρειαζόμαστε. Και η ανοσία όλων μας ξεκινάει από την προσωπική ανοσία του καθενός από εμάς».

 

Για τους αρνητές των εμβολιασμών η συνάδελφος Σοφία Γιαννακά ακόμη κι αν δεν τα έγραψε όλα, αναφέρει παρακάτω τα περισσότερα :«Γνωστός παθολόγος μού διηγήθηκε, εμβρόντητος, δύο περιστατικά που είδε με τα μάτια του, σε εμβολιαστικό κέντρο. Στο πρώτο, ηλικιωμένος, περιμένοντας το 15λεπτο που απαιτείται, στον διάδρομο, έβαζε ένα κουτάλι στο μπράτσο του για να δει αν μαγνητίζεται από το τσιπάκι που πίστευε ότι του έβαλαν μαζί με το Moderna! Πρόκειται για αληθινό συμβάν. Στο δεύτερο περιστατικό, καρκινοπαθής μητέρα με τον γιο της ματαίωσαν τον εμβολιασμό γιατί φοβήθηκαν τις παρενέργειες, όπως είπαν, παρότι ο μεγαλύτερος γιος είχε πρόσφατα πεθάνει από κορωνοϊό. Τι μυαλά κουβαλάνε οι αρνητές; Άνθρωποι που παίρνουν τα φάρμακα με τη σέσουλα ή αδιαφορούν χρονίως για την υγεία τους, πώς έγιναν ξαφνικά ειδικοί στην ιατρική; Γιατί πιστεύουν κάτι που άκουσαν στο YouTube και όχι τους επιστήμονες; Πώς σκέφτονται κάποιες Ελληνίδες μάνες που δεν κάνουν στα παιδιά τους το self test, γιατί δεν ξέρουν τι φάρμακα τους βάζουν στη μύτη; Σαν να ξεπήδησε ξαφνικά μια παγκόσμια σέχτα σκοταδισμού, μαζί με την πανδημία. Ο κάθε άσχετος έχει μάθει για το mRNA, για τα αντισώματα, για τις παρενέργειες και… περιμένει στη γωνία να πυροβολήσει όσους υπερασπίζονται το εμβόλιο. Σε μια εποχή που ο ορθός λόγος και η επιστήμη είναι η σωτηρία μας, γιγαντώνονται οι θεωρίες συνωμοσίας και η τρέλα παραμονεύει. Εδώ, θα μου πείτε, ο κ. Πολάκης, πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, αποκαλεί τους επιστήμονες «ξεφτιλισμένους» και υπονομεύει το εμβόλιο. Ένας οχετός ύβρεων και απειλών συνοδεύουν, συνήθως, τις «ιατρικές» συμβουλές του. Αρνητής στο δημοψήφισμα του 2015, αρνητής και σήμερα, τυχαίο; Μάλλον το τσιπάκι του αριστερού είναι πιο επικίνδυνο απ’ του Μπιλ Γκέιτς! Στην Ελλάδα, μόνο το 75% των ηλικιωμένων, δηλαδή οι πιο ευάλωτοι στον κορωνοϊό συμπολίτες μας, έχουν εμβολιαστεί. Στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες το αντίστοιχο ποσοστό φτάνει στο 90%. Στους 18-29 ετών, μόνο το 26,5% έχει κάνει μία δόση ή έχει κλείσει το ραντεβού για τον εμβολιασμό. Αυτό σημαίνει ότι πάμε κατευθείαν στον τοίχο. Και είναι η ώρα να πάρουμε πολύ σοβαρά τις προειδοποιήσεις για τη μετάλλαξη Δέλτα και για τις συμφορές που έρχονται, επειδή κάποιοι φοβούνται τα τσιπάκια ή δεν ξέρω ποια προφητεία του Παΐσιου. Κανείς δεν λέει ότι δεν πρέπει να υπάρχουν ανησυχίες. Δεν απαγορεύεται να έχει κάποιος αμφιβολίες και στο πίσω μέρος του μυαλού του να βάζει αρνητικές σκέψεις. Αλλά καλύτερα τα λένε οι επιστήμονες από τον Παΐσιο, συμφωνούμε; Πλέον η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, πιθανό νέο κύμα έρχεται απειλητικά καταπάνω μας και μόνο το εμβόλιο μπορεί να μας βγάλει από τα αδιέξοδα: Κοινωνικά, ψυχολογικά και οικονομικά.»…

 

… «Ας πει η κυβέρνηση τα πράγματα με το όνομά τους. Όποιος έχει τη δυνατότητα να εμβολιαστεί και δεν εμβολιάζεται είναι επικίνδυνος για τη δημόσια υγεία και θα αντιμετωπιστεί ανάλογα. Άνθρωποι που δεν κατανοούν ότι το εμβόλιο είναι το μεγάλο εφόδιο του 21ου αιώνα, απέναντι σε ασθένειες και επιδημίες, πρέπει να υποχρεωθούν, τουλάχιστον, να το αντιληφθούν. Με κίνητρα, αντικίνητρα και ό,τι μέσο διαθέτει η πολιτεία. Πρέπει οι αρνητές να καταλάβουν ότι το εμβόλιο είναι ατομική επιλογή, αλλά και κοινωνική υποχρέωση. Τα στοιχειώδη τέλος πάντων. Είναι μια στενάχωρη συζήτηση, αλλά ήρθε η ώρα να γίνει. Η ανοχή έγινε πλέον επικίνδυνη για την υγεία.» (Πηγή: iefimerida.gr – Σοφία Γιαννακά).

 

Σ’ αυτούς τους καιρούς της πανδημίας, ξαφνικά και τώρα στα γεράματα, νοιώθω λίγο σαν …πολεμικός ανταποκριτής, αφού η επικαιρότητα και οι σχολιασμοί μου στη στήλη μονοπωλούν σχεδόν το ενδιαφέρον μου με τα του ιού, την εξέλιξή του, τα θύματα, το εμβόλιο κτλ.. Συνειδητοποιώ ότι η παγκόσμια κοινότητα αντιμετωπίζει ένα απρόκλητο και ύπουλο πόλεμο που απειλεί –και άρα αφορά άμεσα- όλους τους ανθρώπους. Προσωπικά έχω ξεμπερδέψει με το καθήκον μου να εμβολιαστώ πλήρως ήδη από τις 15 Μαΐου. Αλλά λίγο μετράω την προσωπική μου ζωούλα και την υγεία μου. Κυρίως «αναμετριέμαι» με το κοινωνικό μου καθήκον να μη γίνω άθελά μου φορέας μετάδοσης, στα παιδιά και στα εγγόνια μου, στους συγγενείς και στους φίλους, στους συμπολίτες και στους συμπατριώτες μου. Δεν ξέρω πια τι άλλο μπορώ να πω και να γράψω απέναντι σ’ αυτήν την υποχρέωσή μου και το στοιχειώδες καθήκον μου. Ούτε μπορώ να κατανοήσω τη «λογική» των ημιμαθών ή αμόρφωτων ηλιθίων, που σκεπάζουν με περισσή ..σιγουριά τις γνωστικές τους ανεπάρκειες και παραμερίζουν τη δική τους «περίεργη» λογική», θέτοντας σε κίνδυνο τις ίδιες τις ζωές τους αλλά και τις ζωές του δικού τους κοινωνικού περίγυρου.

 

Οι αρνητές παραβλέπουν σκόπιμα και παραμερίζουν την αμείλικτη γλώσσα των αριθμών, το γεγονός ότι όσοι εμβολιάστηκαν είτε είχαν μηδαμινές παρενέργειες είτε –όπως εγώ προσωπικά και άλλοι οικείοι μου- δεν είχαν απολύτως καμία. Και όταν και αν ξαναρχίσει ο… «χορός του Ζαλόγγου», με τις μεταλλάξεις κι ένα ενδεχόμενο 4ο κύμα είναι πιθανό (αναίτια και ηλίθια) να μας πάρουν κι εμάς στο λαιμό τους. Και τότε, αν επιμείνουν ότι κάτι τέτοιο είναι τάχα συνταγματικό και δημοκρατικό τους δικαίωμα, τους απαντώ προκαταβολικά ότι δεν είναι μόνο βλάκες αλλά και ανήθικοι έως υπάνθρωποι.

 

Αυτά τα λίγα και σταράτα… Δεν είμαι επιστήμονας, δεν είμαι πολιτικός… Βασίζομαι στην κοινή λογική, τις προσωπικές εμπειρίες που αποκόμισα εγκλεισμένος τόσους μήνες μέσα στη θύελλα της πανδημίας και κρίνω νηφάλια την αδιάψευστη γλώσσα των αριθμών και της στατιστικής. Φοβάμαι για το μέλλον, όπως οι περισσότεροι άνθρωποι, έχω απορίες και ενστάσεις, αλλά δεν αφήνω το φόβο μου να με κυριεύσει και δίνω την προσωπική μάχη (έστω με τα… «δεκανίκια» μου) όσο καλύτερα μπορώ υπέρ του συνόλου της ανθρωπότητας.

 

Όπως αποκαλύπτει ο οικονομικός συντάκτης της «Καθημερινής» Προκόπης Χατζηνικολάου, μόλις τρεις στους δέκα φορολογουμένους καλούνται να πληρώσουν επιπλέον φόρο για τα εισοδήματα που εισέπραξαν το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Από την ανάλυση των στοιχείων προκύπτει ότι το 71,81% των εκκαθαριστικών σημειωμάτων που έχουν εκδοθεί είναι πιστωτικά ή μηδενικά και, όπως όλα δείχνουν, η τάση θα συνεχιστεί και ενδεχομένως να μειωθούν οι φορολογούμενοι με χρεωστικό σημείωμα. Και αυτό καθώς οι ελεύθεροι επαγγελματίες φορολογούνται πλέον με αρχικό συντελεστή 9% για εισοδήματα έως 10.000 ευρώ, εξαιρούνται από την εισφορά αλληλεγγύης, ενώ έχουν και μειωμένη προκαταβολή φόρου (από το 100% στο 55%), με αποτέλεσμα οι περισσότεροι είτε να έχουν επιστροφή φόρου είτε να μην πληρώνουν επιπλέον φόρο στο ελληνικό Δημόσιο. Φανταστείτε επομένως τι «τράκο» έφαγε η εθνική οικονομία και η αγορά γενικότερα με την πανδημία.

 

Διπλή ανάσα στην Ευρώπη και τη Μεσόγειο μπορεί να δώσει το φύτεμα νέων δέντρων, καθώς πέρα από την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής θα περιορίσει και τη θερινή ξηρασία, σύμφωνα με μία νέα μελέτη. Η έρευνα εκτιμά ότι η μετατροπή αγροτικής γης σε δάση μπορεί να αυξήσει τις ετήσιες καλοκαιρινές βροχές στην Ευρώπη κατά 7,6% κατά μέσο όρο, κάτι που αφορά και τις μεσογειακές περιοχές, όπως η Ελλάδα και η Κύπρος. Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Ρόνι Μέγιερ του Ελβετικού Ομοσπονδιακού Ινστιτούτου Τεχνολογίας (ΕΤΗ) της Ζυρίχης, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό γεωεπιστημών «Nature Geoscience», σύμφωνα με το BBC, βρήκαν ότι η προσθήκη έξτρα δέντρων μεταβάλλει το «μοτίβο» των βροχών (συχνότητα, περιοδικότητα κ.ά.) και πέρα από τα νέα δάση. Όπως ανέφεραν, η φύτευση πρόσθετων δέντρων μπορεί να αντισταθμίσει -εν μέρει- την αύξηση της ξηρασίας που αναμένεται λόγω της κλιματικής αλλαγής (ιδίως στη Νότια Ευρώπη). Η φύτευση νέων δέντρων αποτελεί βασικό πυλώνα στις προσπάθειες πολλών χωρών κατά της κλιματικής αλλαγής. Η νέα μελέτη εκτιμά ότι αν υπάρχει μία αύξηση κατά 20% στη δασική έκταση, λίγο – πολύ ομοιόμορφα στην Ευρώπη, αυτό θα αυξήσει τις τοπικές βροχοπτώσεις, περισσότερο τον χειμώνα, αλλά και τα καλοκαίρια. Ιδού λοιπόν ένα ακόμη πεδίο δόξης λαμπρό για να σώσουμε το περιβάλλον. Μακάρι να φύτευε ο καθένας μας έστω ένα δένδρο…

 

Αναδημοσιεύω ανάρτηση του αστυνομικού Αστέριου Μαντζιώκα: «Είναι από τις στιγμές που δεν θα ξεχάσω, γιατί δυστυχώς τα “καλά νέα” σπανίζουν. Πόσο μάλλον όταν σε γεμίζουν με αισιοδοξία και ελπίδα για το αύριο. Συγκινήθηκα πραγματικά όταν δυο φοιτήτριες ήρθαν στο γραφείο μου για να παραδώσουν ένα πορτοφόλι που βρήκαν το οποίο περιείχε 8.000 €. Τα κορίτσια αυτά δουλεύουν για να μπορέσουν να σπουδάσουν. Ένιωσα υπερήφανος σαν αστυνομικός, αλλά και σαν γονιός, γιατί αυτά τα παιδιά είναι το μέλλον της πατρίδας μας. Αθόρυβα και ταπεινά μέσα από την σκληρή δουλειά και την δύσκολη καθημερινότητά τους, παραδίδουν μαθήματα σε εμάς τους μεγαλύτερους….Θερμά συγχαρητήρια σε εσάς και στους γονείς σας!!! Είμαι σίγουρος ότι θα έχετε ένα λαμπρό μέλλον, γιατί έχετε βάλει τα πιο γερά θεμέλια να κατακτήσετε τους στόχους σας….»

 

«Είμαι ο Θανάσης (σημ. αδερφός του Γιάννη στη σημερινή φωτο) Αντετοκούνμπο και γεννήθηκα στο Αρεταίειο. Το λέω για να μη νομίζει κανείς ότι από κάπου μας έφεραν ή ότι ήρθαμε από το φεγγάρι. Εδώ γεννήθηκα, εδώ πήγα νηπιαγωγείο, δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο. Δεν είχα πλούσιους γονείς. Αν κάτι άλλαξε στη ζωή μου, αυτό έγινε με τη σκληρή δουλειά. Βρήκα κάτι που αγάπησα και το ακολουθώ σαν θρησκεία, μέχρι να γίνω η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου. Όλοι ξεκινάμε από την ίδια αφετηρία (…). Είχα δίπλα μου ανθρώπους που με βοήθησαν, όπως την κυρία Μαριέττα Σγουρδαίου, που την αποκαλώ “νονά”. Φιλόλογος στο Αρσάκειο και ηθοποιός. Μας πήγε, παιδιά 12-13 ετών, να ακούσουμε συναυλία του Μίκη Θεοδωράκη. Μας σύστησε την κυρία Μαρία Χορς, που ντύνει τις ιέρειες. Μυήθηκα στην ελληνική κουλτούρα, στο αρχαίο δράμα. Διάβασα βιβλία. “Θανάση, θα πάθεις σοκ αν διαβάσεις τους Αδελφούς Καραμαζώφ”, μου είπαν κάποτε. “Θα σου ανοίξουν τα μάτια”. Αυτές οι εμπειρίες με άλλαξαν, χωρίς να το καταλαβαίνω. Με βοήθησαν και στον αθλητισμό, εμένα, που ήμουν ένα παιδί μεταναστών χωρίς χαρτιά, χωρίς τίποτε. Δεν χρειάζεται να έχει λεφτά κάποιος για να αισθανθεί πλούσιος. Ο πλούτος είναι στο μυαλό και στην ψυχή.Αν δεν αγαπάς τον συνάνθρωπό σου, δεν είσαι άνθρωπος. Άσχετα με το χρώμα του δέρματος και με την εθνικότητά του. Κοίταξέ με λίγο, μόνο η αγάπη σε κάνει άνθρωπο. Και η σκέψη. Ο Αριστοτέλης έλεγε ότι ο άνθρωπος είναι πολιτικό ζώον. Αν βγάλεις την πολιτική από μέσα του, μένει σκέτο ζώον! Νοιάζομαι για το κοινό συμφέρον, δεν είμαι απολιτίκ.(…). Πώς είναι δυνατόν να μη θεωρείται Έλληνας κάποιος που γεννήθηκε εδώ, πήγε παιδικό σταθμό, σχολείο, πανεπιστήμιο, έλαβε την ελληνική παιδεία; Βγαίνω εκτός εαυτού τώρα. Όπου πηγαίνω, λέω ότι είμαι Έλληνας με καταγωγή από τη Νιγηρία. Εγώ ξέρω ποιος είμαι. Έλληνας είμαι.» (Από συνέντευξη του Θανάση Αντετοκούνμπο στον Νίκο Παπαδογιάννη τον Οκτώβρη του 2019).

 

«Στη Βαλτιμόρη. Εκεί γεννήθηκε ο Michael, ένα ψηλό, λεπτό και προβληματικό αγόρι. Ναι, έτσι τον αποκαλούσαν πρώτα οι δάσκαλοι και ύστερα οι καθηγητές. Ο Michael είναι ζωηρός, σπάει πράγματα, τρέχει και έχει κακούς βαθμούς στο σχολείο. Μερικά από τα προβλήματα του φαίνεται ότι οφείλονται στην εγκατάλειψη του πατέρα του, που άφησε μόνη της την μητέρα του, Debbie, να μεγαλώσει τον Michael και τις δύο αδελφές του Whitney και Hilary. Ελπίζοντας να βοηθήσει τον γιο της, η Debbie επισκέφτηκε τον Dr. Wax, ο οποίος αμέσως της έδωσε τη διάγνωσή του, που “μύριζε” ισόβια καταδίκη.

«Το παιδί σας έχει διαταραχές προσοχής, είναι υπερκινητικό και δυστυχώς δεν θα κάνει τίποτα καλό στη ζωή του». Αυτός ο γιατρός έδωσε επίσης στη Debbie κάποια ψυχιατρικά φάρμακα, για τον έλεγχο της ενέργειας του Michael. Η Debbie, όμως, δεν πείστηκε ποτέ για τη χρησιμότητα αυτών των χαπιών και σύντομα τα καταχώνιασε στο κάτω μέρος κάποιου ντουλαπιού, αφήνοντας χώρο σε μια νέα αθλητική δραστηριότητα. Μετά από παρότρυνση των αδελφών του, η μαμά Debbie πήγε τον Michael στην πισίνα. Ανάμεσα στον Michael και την πισίνα δεν υπήρξε “έρωτας με την πρώτη ματιά”, καθώς το αγόρι δεν ήθελε να βουτήξει και να βάλει το κεφάλι του κάτω από το νερό. Άλλη μια αποτυχία; Όχι. Γιατί η Whitney και η Hilary είχαν την σωστή ιδέα. Κολύμπι με την πλάτη, μηδενικές βουτιές και πρόσωπο έξω από το νερό. Ο Michael έριξε σε αυτό το στυλ όλη του την ενέργεια και άρχισε να ‘καταβροχθίζει’ την πισίνα. Αυτή η δύναμη που έβγαζε, τράβηξε το ενδιαφέρον ενός προπονητή, του Bob Bowman, ο οποίος παρατήρησε μεγάλες δυνατότητες στο αγόρι. Είχε εξαιρετικό φυσικό ταλέντο, αλλά κάτι του έλειπε, ο ρυθμός! Ο Bob δίνει στον Michael κάποια ακουστικά «Είναι Eminem! Αυτός ο ρυθμός είναι για σένα!» Από εκείνη τη στιγμή, υπό την καθοδήγηση του Bowman, ο Michael γίνεται “Ο Καρχαρίας της Βαλτιμόρης”! Με την πάροδο των ετών κερδίζει 23 χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες και 26 σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα. Διακρίσεις που τον κατέταξαν ως τον μεγαλύτερο κολυμβητή στην ιστορία. Ναι, εκείνο το προβληματικό παιδί χωρίς μέλλον είχε γίνει ο Michael Phelps (φωτο). Μην αφήσεις κανέναν να σε ρίξει στο καλάθι των αχρήστων. Μην επιτρέπεις σε κανέναν να σε μειώσει και να σε θεωρήσει ‘αποτυχία’. “Κανείς δεν μπορεί να σε κάνει να νιώσεις κατώτερος χωρίς τη συγκατάθεσή σου.» (Αναδημοσίευση από Calamaraki).

Η υγεία, η πρόοδος και οι χαρές των παιδιών και των εγγονιών σου, κάθε φορά που σου γεμίζουν την ψυχή, σε παρωθούν να στρέφεις τα μάτια σου στον ουρανό και να ψιθυρίζεις μ’ ευγνωμοσύνη: «Ποιος είμαι τάχατες εγώ, Θεέ μου, για να μου χαρίζεις τόσα πλούτη;»

 

Πολλοί βιοπαλαιστές τρέχανε σ’ όλη τους τη ζωή μ’ ένα …ποδήλατο, νομίζοντας μάταια. Κι όμως, κάποτε φτάσανε στ’ αστέρια.

-Ξέρεις, Γιόχαν, είπε ο Χέμινγουεη (στον Γκαίτε, καθώς περπατούσαν

στις αλέες του άλλου κόσμου). Ούτε εγώ γλιτώνω από το συνεχές κατηγορητήριό τους. Αντί να διαβάσουν τα βιβλία μου, γράφουν βιβλία για μένα. Λένε πως δεν αγαπούσα τις γυναίκες μου. Πως δεν ασχολήθηκα αρκετά με το γιο μου. Πως έσπασα τα μούτρα ενός κριτικού. Πως δεν ήμουν ειλικρινής. Πως ήμουν υπερόπτης. Πως ήμουν φαλλοκράτης. Πως καυχήθηκα ότι είχα 230 τραύματα πολέμου ενώ είχα μόνο 206. Πως αυνανιζόμουν. Πως ήμουν κακός με τη μητέρα μου.

-Έτσι είναι η αθανασία, τι τα θες; είπε ο Γκαίτε. Η αθανασία είναι αιώνια δίκη.

-Εάν είναι αιώνια δίκη, χρειάζεται κι ένας πραγματικός δικαστής! Όχι μια δασκάλα του χωριού με τη βίτσα στο χέρι.

-Εμ, αυτή είναι η αιώνια δίκη: Η βίτσα στο χέρι μιας δασκάλας ενός χωριού! Τι φαντάστηκες δηλαδή, ‘Ερνεστ;

-Τίποτα δε φαντάστηκα. Είχα απλώς την ελπίδα ότι, μετά τον θάνατό μου, θα ζούσα λίγο ήσυχα.

-Έκανες τα πάντα για να γίνεις αθάνατος.

-Σαχλαμάρες! Βιβλία έγραφα, αυτό είναι όλο.

-Ακριβώς!, έβαλε τα γέλια ο Γκαίτε.

-Καμιά αντίρρηση να είναι αθάνατα τα βιβλία μου. Αλλά εγώ ο ίδιος, σαν άνθρωπος, σαν Έρνεστ Χέμινγουεη, δεκάρα δεν δίνω για την αθανασία.

-Σε καταλαβαίνω, είπε ο Γκαίτε. Έπρεπε όμως να ήσουν πιο μετρημένος όσο ζούσες.

-Τώρα είναι μάλλον αργά.»

(Στις 5 Ιουλίου του 1961 έφυγε από τη ζωή ο Έρνεστ Χέμινγουεη, αυτοκτονώντας με καραμπίνα στο υπόγειο του σπιτιού του. Στη φωτογραφία ο αγαπημένος μου συγγραφέας. Το απόσπασμα είναι από το βιβλίο του Μίλαν Κούντερα: Η ΑΘΑΝΑΣΙΑ. Πηγή η ιστοσελίδα Πρόσωπα.)


Σχετικά Άρθρα

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξαναχτύπησε το απόγευμα του Σαββάτου 24-08-2024 το κουδούνι του επιστάτη, του συγχωρεμένου κυρ’ Γιώργη Ξιφάρη, στο…
Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Από σήμερα, αγαπητοί μου αδελφοί, αρχίζει μια νέα περίοδος της Εκκλησίας μας. Από σήμερα αρχίζει το…