• 12 Ιουλίου, 2021

Νέο πλήγμα στην καφεστίαση η απαγόρευση ορθίων

Νέο πλήγμα στην καφεστίαση η απαγόρευση ορθίων

«Παρακολουθούμε καθημερινά τις ειδήσεις καθώς όλα είναι ρευστά και αλλάζουν συνεχώς οι οδηγίες και τα μέτρα» τονίζει ο Ευάγγελος Μπακίρης στο «Λαό» σχετικά με τα καταστήματα εστίασης.

Υπενθυμίζουμε ότι από την Πέμπτη 8 Ιουλίου απαγορεύτηκε η παρουσία ορθίων στις καφετέριες, τα μπαρ και τα κέντρα διασκέδασης, ενώ από τις 15 του μηνός η λειτουργία εσωτερικών χώρων θα γίνεται μόνο για άτομα που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Ταβερνών Καφετεριών και Συναφών Επαγγελμάτων Επαρχίας Αλμυρού κ. Μπακίρης σχολίασε σχετικά: «Όλα είναι ρευστά και ανάλογα με το επιδημιολογικό φορτίο αλλάζουν οι υποχρεώσεις των καταστηματαρχών. Σίγουρα εν μέσω καλοκαιριού είναι σημαντικό πλήγμα για τα μπαρ και τις καφετέριες το γεγονός ότι δεν επιτρέπονται πλέον όρθιοι, κυρίως για τα μαγαζιά που είχαν αυξημένη κίνηση τις βραδινές ώρες, πάνω που η νεολαία είχε αρχίσει να βγαίνει έξω. Η εστίαση θα αργήσει να πάρει μπροστά, ο κλάδος μας έχει πληγεί ανεπανόρθωτα και δύσκολα θα επουλωθούν οι πληγές των επιχειρηματιών».
Στη συνέχεια ερωτηθείς για την κίνηση στον Αλμυρό, επισήμανε: «Η κίνηση στον Αλμυρό θα έλεγα ότι είναι σε ικανοποιητικά επίπεδα, τουλάχιστον μέσα στην πόλη. Στο παραθαλάσσιο μέτωπο, το πρόβλημα εντοπίζεται τις καθημερινές όπου τα μαγαζιά υγειονομικού ενδιαφέροντος δεν έχουν τους πελάτες που θα έπρεπε τέτοια εποχή, αντιθέτως τα Σαββατοκύριακα δουλεύουν πολύ καλά. Σίγουρα δεν έχουν έρθει τόσοι παραθεριστές όπως άλλες χρονιές, υπάρχει κόσμος που είναι επιφυλακτικός. Περιμένουμε να δούμε ποια μέτρα θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα. Αυτό που ξέρουμε τώρα είναι ότι από 15 Ιουλίου μπορούν να ανοίξουν οι εσωτερικοί χώροι μόνο για άτομα που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό. Θα δούμε πώς θα εξελιχθεί αυτή η κατάσταση, θα πρέπει να έχουμε έναν υπάλληλο να ελέγχει τα πιστοποιητικά, ωστόσο πρέπει όλοι οι επιχειρηματίες να συμμορφωθούν με τα μέτρα». Σχετικά με τους ελέγχους, όσες επιχειρήσεις ελέγχονται και διαπιστώνονται παραβάσεις θα αντιμετωπίζουν άμεσα ποινή προσωρινής αναστολής δραστηριότητας από την πρώτη παράβαση και την αμέσως επόμενη ημέρα. Κάθε παραβίαση που αφορά στα μέτρα δημόσιας υγείας όπως η μη τήρηση του όρου της απαγόρευσης ορθίων καθώς και του ανώτατου ορίου αριθμού πελατών ανά κατάστημα, επιφέρει κύρωση για τα καταστήματα κάτω των 200 τετραγωνικών μέτρων πρόστιμο 2.000 ευρώ και άμεση σφράγιση -από την επόμενη ημέρα της παράβασης- για 7 ημέρες. Για τα καταστήματα άνω των 200 τετραγωνικών πρόστιμο 5.000 ευρώ και άμεση σφράγιση για 7 ημέρες, ενώ σε περίπτωση υποτροπής το πρόστιμο θα είναι ενιαίο στα 10.000 ευρώ και η σφράγιση θα γίνεται για 15 ημέρες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κυρώσεις θα μπορούν να επιβάλλονται ακόμα και μέρες μετά την παράβαση, με βάση το υλικό από το οποίο αυτή θα εντοπίζεται (π.χ. φωτογραφίες ή βίντεο σε social media).


Σχετικά Άρθρα

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας στην Α’ Τοπική

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας στην Α’ Τοπική

Από τις 14 Απριλίου όταν ολοκληρώθηκε η μεγάλη κατηγορία της περασμένης σεζόν, μέχρι το Σάββατο 21…
Χρ. Μπουκώρος: «Αναγκαίο βήμα η σύμβαση για το έργο αγωγού της λιμνοδεξαμενής Ξηριά Αλμυρού»

Χρ. Μπουκώρος: «Αναγκαίο βήμα η σύμβαση για το έργο αγωγού της λιμνοδεξαμενής Ξηριά Αλμυρού»

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, κάλεσε σήμερα Τετάρτη (18/9) τον βουλευτή Μαγνησίας Χρήστο Μπουκώρο…
Χρ. Τριαντόπουλος: Ξεκινά η κατασκευή του αγωγού της λιμνοδεξαμενής Ξεριά ύψους 3,6 εκατ. ευρώ στον Αλμυρό

Χρ. Τριαντόπουλος: Ξεκινά η κατασκευή του αγωγού της λιμνοδεξαμενής Ξεριά ύψους 3,6 εκατ. ευρώ στον Αλμυρό

Την Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2024, υπεγράφη στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, υπό τον Υπουργό Υποδομών και…