• 12 Ιουλίου, 2021

Επιτυχίες αθλητών και πανδημία έφεραν νέους φίλους στο τένις

Επιτυχίες αθλητών και πανδημία έφεραν νέους φίλους στο τένις

Σχεδόν διπλάσιες οι συμμετοχές στο φετινό καλοκαιρινό τουρνουά του ΕΟΣ Αλμυρού

Η δημοτικότητα του τένις ολοένα και μεγαλώνει στην πόλη του Αλμυρού! Αυτό αποτυπώνεται στην αύξηση των συμμετοχών στο καλοκαιρινό τουρνουά που διοργανώνει ο ΕΟΣ Αλμυρού στα δύο γήπεδα τένις στο δάσος Κουρί. Εδώ και δύο εβδομάδες βρίσκεται σε εξέλιξη το 5ο τουρνουά στο οποίο συμμετέχουν 62 αθλητές.

Το συγκεκριμένο νούμερο είναι σχεδόν διπλάσιο από το περσινό. Οι συμμετέχοντες έχουν χωριστεί σε τρία ταμπλό, αγώνες για προχωρημένος, αγώνες για αρχάριους και γυναίκες. Κατόπιν συνεννόησης με τους ιθύνοντες του ΕΟΣ, καθημερινά τις απογευματινές ώρες, λαμβάνει χώρα η αγωνιστική δράση και υπολογίζεται ότι τα παιχνίδια θα κρατήσουν όλο το καλοκαίρι.

Ο Σπύρος Βαλαμούτης, έφορος λοιπών αθλημάτων στο διοικητικό συμβούλιο του ΕΟΣ, μίλησε στο «Λαό» για την απήχηση της αντισφαίρισης στους κατοίκους του Αλμυρού. Σε ερώτησή μας σχετικά με το που οφείλεται το μεγάλο ενδιαφέρον, απάντησε: «Σίγουρα έχουν συντελέσει οι μεγάλες επιτυχίες του Στέφανου Τσιτσιπά και της Μαρίας Σάκκαρη τα τελευταία χρόνια. Πολλά παιδιά αλλά και ενήλικες έρχονται να γνωρίσουν το άθλημα της αντισφαίρισης. Επίσης, παρατηρήσαμε μεγαλύτερο ενδιαφέρον την περίοδο της καραντίνας, διότι το τένις ως άθλημα δύο ατόμων χωρίς σωματική επαφή σε ανοικτό χώρο, ήταν το μόνο που επιτρέπονταν. Έτσι, αν δεί κανείς τη λίστα συμμετοχών στο εν εξελίξει τουρνουά, μπορεί να παρατηρήσει ότι αγωνίζονται πολλοί ερασιτέχνες αθλητές ποδοσφαίρου και μπάσκετ της περιοχής μας. Βρήκαν διέξοδο στο τένις καθώς απαγορεύονταν τα ομαδικά αθλήματα. Η δημοτικότητα επίσης φαίνεται από τη μεγάλη προσέλευση των παιδιών στο φυτώριο».

Ο κ. Βαλαμούτης επισήμανε ότι στο τουρνουά συμμετέχουν επίσης αθλητές από τον Βόλο, την Νέα Αγχίαλο και την 111 Πτέρυγα Μάχης, προσθέτοντας ότι με την αύξηση των αθλητών, τα δύο γήπεδα στο Κουρί δεν καλύπτουν πλέον τις ανάγκες. «Έχουμε παρατηρήσει ότι αθλητές περιμένουν πολλή ώρα μέχρι να αγωνιστούν στα γήπεδα στο Κουρί που είναι τα μοναδικά στην πόλη. Δεν επαρκούν πλέον για να καλύψουν τις ανάγκες της πόλης του Αλμυρού και θα πρέπει η Δημοτική Αρχή να δει εάν θα μπορούσε να δημιουργήσει νέους χώρους για την αντισφαίριση που κερδίζει καθημερινά καινούργιους φίλους κι αποτελεί τρόπο εκγύμνασης και διασκέδασης για δεκάδες συμπολίτες μας» σχολίασε χαρακτηριστικά.

Η φωτογραφία που συνοδεύει το ρεπορτάζ μας είναι από την τελετή λήξης του φυτωρίου αντισφαίρισης του ΕΟΣ Αλμυρού που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες.


Σχετικά Άρθρα

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξαναχτύπησε το απόγευμα του Σαββάτου 24-08-2024 το κουδούνι του επιστάτη, του συγχωρεμένου κυρ’ Γιώργη Ξιφάρη, στο…
Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Από σήμερα, αγαπητοί μου αδελφοί, αρχίζει μια νέα περίοδος της Εκκλησίας μας. Από σήμερα αρχίζει το…