• 1 Ιουλίου, 2021

Δελτίο Θυέλλης του Γιώργου Τσιντσίνη – έκδοση 26/6/21

Δελτίο Θυέλλης του Γιώργου Τσιντσίνη – έκδοση 26/6/21

Όσο ζεσταίνει ο καιρός

το ρίχνουμε στα μπάνια.

Κι όσο ψοφάει ο ιός

θ’ ανοίγουμε …σαμπάνια.

Σε μια βδομάδα αποχαιρετάμε …μουτρωμένοι τον Ιούνιο, που φέτος με τις μπόρες και τις καταιγίδες του μας προέκυψε ολίγον τι μπαγάσας γενικώς και ζημιάρης στην αγροτική παραγωγή. Κι οι εποχικές ζέστες των τελευταίων 24ώρων είναι μια μπαμπεσιά που –προς στιγμή- προσπαθεί να χρυσώσει το χάπι. Για να δούμε τη θερμοκρασιακή συνέχεια… Τουλάχιστον να είναι σύμμαχος για να υποδεχτούμε καταπώς πρέπει τον κύριο όγκο του τουριστικού ρεύματος τις επόμενες βδομάδες.

Το κρίσιμο ζήτημα είναι πως όσο προχωρούν οι εμβολιασμοί τόσο εμπεδώνεται και η ελπίδα μας για την ανοσία του πληθυσμού, στόχος εφικτός αν συνεχίσουμε με εντατικούς ρυθμούς το εθνικό στοίχημα που φαίνεται ότι ενστερνίζεται ένα μεγάλο κομμάτι των Ελλήνων.

Με χαρά και ανακούφιση συνειδητοποιώ ότι στον οικογενειακό, συγγενικό και φιλικό μου κύκλο προχωρούν και ολοκληρώνονται διαρκώς οι εμβολιασμοί, συχνά χωρίς την παραμικρή παρενέργεια ή ελαχιστότατες και παρωδικές των 24άρων ή 48 ωρών.

Η αλήθεια είναι πάντως ότι οι θεωρίες συνωμοσίας για δήθεν …τσιπάκια, …λέπια στα χέρια και στα πόδια κι άλλα ευφάνταστα τρομο-σενάρια καταπίπτουν διαρκώς και μάλιστα με πάταγο, γι’ αυτό και ολοένα λιγοστεύουν και οι μπαχαλάκηδες, που ψάχνουν ήδη λαγούμια για να κρυφτούν. Είδα αρκετούς …μποϊλήδες της καρπαζιάς να παίρνουν την άγουσα μουγκοί και να μπαίνουν στις ουρές των εμβολιαστικών κέντρων, με μόνη «παρενέργεια» να καταπίνουν την αρχικά απύλωτη γλώσσα τους. Εδώ ταιριάζει το «μούγκα στη στρούγκα»…

Κάποτε όλοι αυτοί οι κύριοι και οι κυρίες, αν επιμείνουν μέχρι τέλους στην άρνησή τους και εφόσον ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός, θα δώσουν λόγο στην ίδια τη συνείδησή τους, ειδικότερα αν αυτή γίνει η αιτία να νοσήσουν οι ίδιοι ή το περιβάλλον των οικείων τους. Κι αυτή τη ρημάδα τη συνείδησή σου δεν γίνεται να την αποφεύγεις ή να την κοιμίζεις εσαεί… Άλλωστε δεν είναι θέμα μόνο φιλότιμου, στοιχειώδους λογικής αλλά -λόγω πανδημίας- είναι ζήτημα ζωής και θανάτου.

Την εκτίμηση ότι εντός του καλοκαιριού θα δοθούν οδηγίες για τη χορήγηση τρίτης δόσης σε όσους είχαν εμβολιαστεί κατά την πρώτη φάση εμβολιασμού, εξέφρασε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, η κ. Παγώνη ανέφερε ότι πιθανώς να μην χρειαστούν όλοι οι πολίτες τρίτη δόση. Η ίδια διευκρίνισε ότι όσοι εμβολιάζονται τώρα, πιθανώς θα χρειαστούν μια τρίτη δόση σε ένα χρόνο. Ως προς τις μάσκες, ανέφερε ότι οι πολίτες πρέπει να τις φορούν και στις διακοπές, ειδικά σε περιπτώσεις συνωστισμού, όπου δεν γνωρίζουν ποιος βρίσκεται δίπλα τους. Σημείωσε, δε, οι πολίτες δεν θα χρειάζεται να φορούν μάσκες όταν ο πληθυσμός εμβολιαστεί σε ποσοστό 80%. Η κ. Παγώνη επεσήμανε ότι η κατάσταση στα νοσοκομεία βαίνει βελτιούμενη σε ό,τι αφορά τον κορωνοϊό, αν και αργεί η υποχώρηση του αριθμού των διασωληνωμένων στις ΜΕΘ, καθώς απαιτούνται νοσηλείες αρκετών ημερών. Παρατήρησε επίσης ότι το ΕΣΥ δέχεται πίεση και λόγω άλλων περιστατικών, πλην κορωνοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο Σάββατο, ο επικεφαλής του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Αρκουμανέας προέβλεψε -μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ- ότι οι μάσκες θα αφαιρεθούν σύντομα σε εξωτερικούς χώρους. «Φαίνεται ότι τις επόμενες εβδομάδες θα βγάλουμε τις μάσκες» συμπλήρωσε και πρόσθεσε: «Ωστόσο το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να εμβολιαστούμε όλοι. Να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Κύθνου, όπου έχουν εμβολιαστεί οι κάτοικοι στο 90%».

Τον κώδωνα του κινδύνου προς όσους δεν έχουν εμβολιαστεί κρούει εξ άλλου, ο καθηγητής Φαρμακολογίας στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης, Αχιλλέας Γραβάνης. Με ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα, σημειώνει ότι το 4ο κύμα της πανδημίας θα πλήξει σχεδόν αποκλειστικά τους ανεμβολίαστους πολίτες: «Το 4ο κύμα της Πανδημίας το φθινόπωρο θα σας αφορά σχεδόν αποκλειστικά. Οι περιπτώσεις βαριάς νόσου και θανάτου θα σας αφορούν σχεδόν κατά 95%. Επειδή θα είστε η μειοψηφία (περίπου το 70% θα έχει εμβολιαστεί) θα είναι δύσκολη η κοινωνική και οικονομική αιτιολόγηση ενός γενικού lockdown που θα σας προστατεύσει. Το πολύ επικίνδυνο νέο στέλεχος του ιού, το Delta της Ινδίας που επικρατεί ταχύτατα λόγω της μεγαλύτερης κατά 60% μολυσματικότητας, καλύπτεται από τον πλήρη εμβολιασμό και με τις δυο δόσεις των Pfizer και AstraZeneca εμβολίων (αναμένουμε τα αποτελέσματα για τα Moderna και J&J), η μια δόση δεν προστατεύει (δημοσιευμένα δεδομένα πριν λίγες μέρες από το Public Health England αλλά και το Francis Crick Institute). Η πλήρης λοιπόν προστασία από το Delta στέλεχος απαιτεί 40 – 80 μέρες για πλήρη εμβολιασμό. Ανεμβολίαστοι γρηγορείτε..»

Και ο καθηγητής φαρμακολογίας καταλήγει με μια δήλωση: «Δεν έχω μετοχές και οποιαδήποτε οικονομική η επιστημονική σχέση με οποιαδήποτε φαρμακευτική εταιρεία των εμβολίων κατά της Covid19.»

Μα είναι λογικό…. Αν τελικά οι ανεμβολίαστοι είναι μια μειοψηφία το φθινόπωρο ή το χειμώνα δεν γίνεται να κλεινόμαστε όλοι μέσα πάλι, να «παγώνει» ξανά όλη η χώρα, να κλείνουν ολόκληροι τομείς στην οικονομία και να αποκόπτεται η κοινωνική και οικογενειακή μας ζωή για το χατίρι τους. Αλλά εξ ίσου «τρελό» είναι να τους αφήσουμε μόνους τους να επιμένουν στην άρνησή τους και να …συνεννοηθούν τελικά μόνοι με τις εντατικές των νοσοκομείων, τις διασωληνώσεις και –αλίμονο- με τους νέους θανάτους.

Έκκληση για την ανάληψη «συντονισμένης δράσης, ώστε να αναχαιτιστούν οι «πιο εκτεταμένες και σοβαρές οπισθοχωρήσεις» στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που έχει δει ποτέ, απηύθυνε επίσης η Ύπατη Αρμοστής του ΟΗΕ, Μισέλ Μπατσελέτ, κατά τη διάρκεια ομιλίας που εκφώνησε ενώπιον του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών. «Για να σταθούμε εκ νέου όρθιοι από τις πιο εκτεταμένες και τις πιο σοβαρές οπισθοχωρήσεις στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που έχουμε ποτέ δει, πρέπει να έχουμε μια οπτική που αλλάζει τη ζωή και μια συντονισμένη δράση», ώστε αυτό να επιτευχθεί, είπε χαρακτηριστικά η Μπατσελέτ στο πλαίσιο της 47ης συνόδου του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη ψηφιακά και θα διαρκέσει μέχρι τις 13 Ιουλίου. Αντικείμενο της είναι διάφορες τρέχουσες κρίσεις, όπως τα γεγονότα στη στη Μιανμάρ, τη Λευκορωσία και τη Νικαράγουα.

Κι όταν από τα παραπάνω έγκυρα χείλη υπάρχουν προειδοποιήσεις για «εκτεταμένες και σοβαρές οπισθοχωρήσεις στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» το μυαλό του καθένα πάει πρώτα στα παρεπόμενα της φοβερής πανδημίας που έπληξε και πλήττει την υδρόγειο. Κι αυτές οι οπισθοδρομήσεις θα αλλάξουν δραματικά τις ζωές μας, αλλού περισσότερο κι αλλού λιγότερο είτε τις πυροδοτούν προφάσεις είτε πραγματικά γεγονότα και αναγκαστικά μέτρα. Τι άλλο και για πόσο, πώς θα το ζήσουμε;

Στην άλλη πλευρά -όπως διαβάζω στην «Καθημερινή»- είναι τα καλά νέα: Σύμφωνα με τον πίνακα αποτελεσμάτων για την καινοτομία το 2021, η απόδοση της καινοτομίας στην Ευρώπη συνεχίζει να βελτιώνεται σε ολόκληρη την ΕΕ. Κατά μέσο όρο, οι επιδόσεις της καινοτομίας έχουν αυξηθεί κατά 12,5% από το 2014. Υπάρχει συνεχής σύγκλιση εντός της ΕΕ, με τις χώρες με χαμηλότερες επιδόσεις να αναπτύσσονται ταχύτερα από αυτές με υψηλότερες επιδόσεις, κλείνοντας έτσι το χάσμα καινοτομίας μεταξύ τους. Η Ελλάδα είναι ανάμεσα στις πέντε χώρες της ΕΕ που έχουν δει τη μεγαλύτερη βελτίωση σε θέματα καινοτομίας, πάνω από 25% (μαζί με την Κύπρο, την Εσθονία, την Ιταλία και τη Λιθουανία).

Και μια και ο λόγος για καινοτομία και την «άλλη» Ελλάδα που «ξυπνάει», αναγεννιέται και μας χαρίζει χρυσές ελπίδες από τα παιδιά και τα εγγόνια μας… Γράφει αυτολεξί ο Κωνσταντίνος Κουρτέλης: «Του υποκλίνεται όλος ο πλανήτης, αλλά τα ελληνικά κομματικά και μιντιακά κ….χανία, δεν του κάνουν την τιμή. Όχι απλώς έφτιαξε ρομπότ με τεχνητή νοημοσύνη. (βλέπε φωτο) Έχει το χαμηλότερο κόστος που έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ, αξίας μόλις 500 ευρώ, και από προχθές συγκαταλέγεται επίσημα, στους έξι στον πλανήτη, που έχουν κατασκευάσει InMoov ρομπότ! Ο ίδιος χαρακτηρίστηκε η επιτομή της σεμνότητας. Ανέβηκε τρεις φορές στο βήμα της κατάμεστης αίθουσας της Λέσχης Επιχειρηματικότητας. Είναι μαθητής της Α’ Λυκείου από την Καβάλα, και έχει στο εφηβικό του δωμάτιο ένα ανθρωποειδές ρομπότ, ύψους 1.85 μ., που συνεννοείται σε άπταιστα Αγγλικά. Στο άκουσμα των επιτευγμάτων του μικρού Δημήτρη ο Στέλιος Χατζηϊωάννου ανακοίνωσε την χορηγία 10.000 ευρώ για τις σπουδές του και αμέσως μετά στην ίδια κίνηση, την χορηγία 10.000 ευρώ προχώρησε και ο πρόεδρος της KPMG στην Ελλάδα. Σε μια τόσο μικρή ηλικία, κατόρθωσε με το προσωπικό του έργο να βάλει την Ελλάδα στην διεθνή κοινότητα δημιουργών τεχνολογικής εξέλιξης, και να βρίσκεται στην κορυφή, με τους πρώτους έξι. Ασχολήθηκε με τη ρομποτική για πρώτη φορά σε ηλικία 11 ετών. Μόλις τρία χρόνια αργότερα κατάφερε να σχεδιάσει και να κατασκευάσει μόνος του έναν οικιακό εκτυπωτή τρισδιάστατων αντικειμένων. Καμία βοήθεια από το ελληνικό Κράτος. Καμία βοήθεια από το ίδρυμα Ωνάση. Καμία βοήθεια από το Σταύρος Νιάρχος. Ενώ αν είχε πάρει μέρος στο Survivor ή στο Big Brother τώρα θα ήταν ίνδαλμα στη κοινωνία μας… αυτοί είμαστε …!!!» Κάτι τέτοια φρέσκα και φωτεινά μυαλά, τέτοια ταλέντα ευφυέστατα όμως, όχι μόνο θα κρατήσουν, αλλά σύντομα θα υψώσουν παγκόσμια την Ελλάδα μας, όπως κάθε λίγο και λιγάκι γίνονταν και θα γίνεται…

Σε «ήρεμα νερά» δείχνει να κύλησαν οι φετινές Πανελλήνιες Εξετάσεις…. Δεν διάβασα παράπονα, ενστάσεις, αμφισβητήσεις, γκρίνιες… Τα θέματα πρέπει να ήταν βατά. Καλά αποτελέσματα εύχομαι σε όλα τα παιδιά…

Μετά τις συναντήσεις του Ερντογάν με Μητσοτάκη, Μπάιντεν, Μέρκελ, Μακρόν, Τζόνσον κτλ. ο Τούρκος εμφανίστηκε μελιστάλαχτος απευθυνόμενος σε Τούρκους δημοσιογράφους κατά το ταξίδι του επιστροφής στην Άγκυρα. Είναι προφανές ότι επιχείρησε να βάλει την ουρά του στα σκέλια. Μόνο που η …ουρά πάλι φαινόταν…

Οι μικρο-πυρκαγιές δεν άφησαν σε ησυχία το προσωπικό του Πυροσβεστικού κλιμακίου Δρυμώνα κατά τη διάρκεια του τριημέρου των αργιών του Αγίου Πνεύματος. Ευτυχώς η έγκαιρη αντίδραση – κινητοποίηση των ανδρών πρόλαβε τα χειρότερα… Αλλά τώρα που ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες και σε λίγο θ’ αρχίσουν και τα μελτέμια απαιτείται αυξημένη επαγρύπνηση απ’ όλους μας.

Γράφηκαν και συνεχίζουν να γράφονται πολλά για τη φρικτή αποκάλυψη της συζυγοκτονίας στα Γλυκά νερά, με θύμα την άτυχη Καρολάιν. Θα αρκεστώ σε κάτι που διάβασα στο KalimeraEllada.gr, με την υπογραφή της Καλλιόπης Μίχα: «40 μέρες μετά το φευγιό σου ήρθε η κάθαρση η δικαίωση! Σαν δώρο από τον Θεό! Σαν την δικαίωση που έψαχνε η ψυχούλα σου. Τώρα είσαι ελεύθερη… Ανέβα εκεί πάνω. Πάρε αγκαλιά το παιδάκι σου, δες το για πρώτη φορά και μιλά του για την αδερφούλα του στην γη… 40 μερες μετά, ακόμα κι αν έφυγες, ήσουν εκεί… Δίπλα στο παιδί σου… Σε ένιωθε να ξέρεις…! 40 μέρες μετά ο δολοφόνος σου φανερώθηκε. Σαν μια θεία δίκη. Σαν τα λογια που έπρεπε να ειπωθούν. Μια ομολογία που έψαχνες για να γαληνέψεις. Το μωρό σου είναι ασφαλές πια, κοριτσάκι μου… Δεν στο αγγίζει. 40 μέρες μετά και η ψυχούλα σου βρήκε το φως… Τρέξε, ανέβα όσο πιο πολύ μπορείς, χαμόγελα από εκεί ψηλά και μίλα στους αγγέλους…

Μια χάρη μόνο, ταπεινά. Πρόσεχε όλες τις κοπέλες που ζουν τα ίδια και φύλαγε τες από κάθε κακό. Προστάτιδα και τιμωρός μαζί… Πρόσεχε τες, κορίτσι μου. Να μην βρεθεί άλλη στη δική σου θέση. Γύρνα τώρα ξανά στο φως… Εκεί όπου ανήκεις.»

«Δεν θέλω να ζω μόνο για χάρη της ζωής, δεν θέλω να αγαπώ μόνο χάρη στη γυναίκα. Χρειάζομαι τη μοναχική απόλαυση του καλλιτέχνη.

Μόνο έτσι μπορώ να χαρώ τη ζωή, να την υποφέρω. Ξέρω ότι αυτή είναι μια αμφίβολη, διόλου υποδειγματική φιλοσοφία ζωής, αλλά αυτός είναι ο δικός μου δρόμος… Όταν ο Χρυσόστομος ξαναγυρίζει στις γυναίκες, συμβαίνει για μένα κάτι ανάλογο μ’ αυτό που γίνεται με τις μέλισσες: επιστρέφουν διαρκώς στα λουλούδια ακολουθώντας την ίδια

σκοτεινή παρόρμηση, να πάρουν μια σταγόνα χυμό. Ποτέ δεν εμβαθύνουν, δεν εξιδανικεύουν τη σχέση με τα λουλούδια. Γρήγορα τα λησμονούν και βιάζονται να επιστρέψουν στο σπίτι για να ετοιμάσουν το μέλι τους. (Έρμαν Έσσε – Πρόσωπα).

Ειδική συσκευή που θα προστατεύσει τον Κρίστιαν Έρικσεν από άλλη ανακοπή πρόκειται να εμφυτευθεί στον 29χρονο Δανό ποδοσφαιριστή, όπως δήλωσε προχθές ο γιατρός της εθνικής Δανίας, κάποιες μέρες μετά την κατάρρευση του επιθετικού της Ίντερ και τη διάσωσή του χάρη στον απινιδωτή. Οι γιατροί επέλεξαν να τοποθετήσουν στον Έρικσεν έναν εμφυτεύσιμο αυτόματο απινιδωτή (ICD), μια συσκευή που έχει τον υποδόριο ρόλο ενός κανονικού απινιδωτή και ενεργοποιείται αυτομάτως σε περίπτωση ανακοπής, ενώ μπορεί να λειτουργήσει και ως βηματοδότης. «Αφού υποβλήθηκε ο Έρικσεν σε διάφορες καρδιολογικές εξετάσεις, αποφασίστηκε να του τοποθετηθεί ένας ICD», δήλωσε ο γιατρός Μόρτεν Μπούσεν. Από το νοσοκομείο της Κοπεγχάγης ο Κρίστιαν Έρικσεν έστειλε σε όλους μήνυμα ότι είναι καλά και εύχεται καλή συνέχεια στην εθνική Δανίας Ο ίδιος πρόσθεσε πως μια τέτοια συσκευή είναι απαραίτητη ύστερα από καρδιακή προσβολή εξαιτίας των αρρυθμιών που προκαλούνται. «Ο Κρίστιαν αποδέχθηκε τη λύση αυτή, και το σχέδιο έχει επίσης επιβεβαιωθεί ως το καλύτερο από ειδικούς στη Δανία και διεθνώς που συνιστούν αυτόν τον χειρισμό», τόνισε ο κ. Μπούσεν. O επικεφαλής της ιατρικής ομάδας της εθνικής Δανίας ανέφερε ότι για λίγο ο Έρικσεν «είχε φύγει», αλλά η ταχεία παρέμβαση των γιατρών με το ηλεκτροσόκ που επανέφερε την καρδιά του σε λειτουργία τού έσωσε τη ζωή. (Πηγή: Reuters).

Μια φωτογραφία που δημοσιεύω σήμερα δείχνει τον Σαντιό Μανέ να κυκλοφορεί με κινητό που έχει σπασμένη οθόνη και χλευάστηκε από πολλούς που διερωτήθηκαν πώς είναι δυνατόν ένας παίκτης που εισπράττει πάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο να μην διαθέτει ένα ποσό για ένα κανονικό κινητό. Ο Σενεγαλέζος επιθετικός της Λίβερπουλ σε παλαιότερη συνέντευξή του είχε δώσει απαντήσεις που θα έπρεπε να κάνουν πολλούς να το σκεφτούν δύο και τρεις φορές πριν τον κοροϊδέψουν. «Όταν ήμουν μικρός, η οικογένειά μου πεινούσε. Έπρεπε να δουλέψω στα χωράφια για να ζήσουμε και περάσαμε δύσκολες στιγμές για να επιβιώσουμε. Ακόμη και ποδόσφαιρο μικρός έπαιζα ξυπόλυτος. Πλέον όμως που κερδίζω αρκετά χρήματα από το ποδόσφαιρο, μπορώ να βοηθήσω τους ανθρώπους μου. Γιατί να έχω 10 Ferrari, 20 διαμαντένια ρολόγια ή δύο ιδιωτικά τζετ. Τι θα σήμαιναν για μένα ή για τον κόσμο αυτά; Προτιμώ με τα χρήματά μου να χτίσω σχολεία, ένα γήπεδο, να προσφέρω ρούχα, παπούτσια και τροφή σε ανθρώπους που είναι φτωχοί. Επίσης προσφέρω 70 ευρώ το μήνα σε κάθε άτομο σε μια φτωχή περιοχή της Σενεγάλης. Δεν έχω καμία ανάγκη να διαθέτω πολυτελή αυτοκίνητα ή σπίτια. Προτιμώ αντ’ αυτών οι συνάνθρωποί μου να παίρνουν ένα μερίδιο από όσα πρόσφερε σε μένα η ζωή», ήταν τα σοφά λόγια του 28χρονου άσου.

Όποιος πείνασε και υπέφερε στη ζωή του είναι δύσκολο να ξεχάσει, ακόμη κι αν γίνει ξαφνικά ζάμπλουτος. Κι αν έχει φιλότιμο, επιστρέφει όσα απλόχερα η ζωή κάποια στιγμή του χαρίζει.

Πάλι το φιλότιμο και η ανθρωπιά εν όψει: Αυτό το παιδάκι στην άλλη φωτογραφία έπεσε πάνω σε ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο, γιατί οδηγούσε ένα παλιό ποδήλατο που δεν είχε φρένα. Λίγες μέρες μετά, ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου έκανε δώρο στο παιδί ένα καινούργιο ποδήλατο… (Από @r/aww – reddit).

«Καλύτερα να μετανιώνεις για κάτι που έκανες, παρά για κάτι που δεν έκανες και να σε στοιχειώνει σε όλη σου τη ζωή!!» Όταν ένας μορφωμένος σωπαίνει από ευγένεια, ο αμόρφωτος νομίζει ότι τον αποστόμωσε.


Σχετικά Άρθρα

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξαναχτύπησε το απόγευμα του Σαββάτου 24-08-2024 το κουδούνι του επιστάτη, του συγχωρεμένου κυρ’ Γιώργη Ξιφάρη, στο…
Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Από σήμερα, αγαπητοί μου αδελφοί, αρχίζει μια νέα περίοδος της Εκκλησίας μας. Από σήμερα αρχίζει το…