• 20 Ιουνίου, 2021

Προχωρούν οι εργασίες στη γέφυρα Χολορέματος

Προχωρούν οι εργασίες στη γέφυρα Χολορέματος

Η Αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη ενημέρωσε σχετικά τον Αντιδήμαρχο Ενοτήτων Βόλου Αργύρη Κοπάνα και τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου Αϊδινίου Δημήτριο Βαλκανιώτη

Συνάντηση με την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας κα Δωροθέα Κολυνδρίνη, στο γραφείο της στο Διοικητήριο, είχαν την Τετάρτη ο Αντιδήμαρχος Ενοτήτων Βόλου κος Αργύρης Κοπάνας και ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Αϊδινίου κος Δημήτριος Βαλκανιώτης. Στη συζήτηση κυριάρχησαν τα θέματα που αφορούν τα έργα στην ευρύτερη περιοχή του Αϊδινίου μετά τις καταστροφές σε υποδομές από το πέρασμα του «Ιανού».

 

Ο κος Βαλκανιώτης ζήτησε ενημέρωση για την πορεία του έργου κατασκευής της γέφυρας στο Χολόρεμα. Όπως του μεταφέρθηκε, αυτές τις μέρες κατασκευάζεται το πλάτωμα της υπέργειας θεμελίωσης-στήριξης. Τα περισσότερα τμήματα είναι ήδη έτοιμα και θα μεταφερθούν με γερανούς για τη συναρμολόγηση. Η γέφυρα στηρίζεται πάνω σε 8 υπόγειες κολόνες θεμελίωσης βάθους 25μ οι οποίες προηγουμένως γεμίστηκαν με ειδικό σκυρόδεμα στο οποίο για 28 ημέρες δεν έπρεπε να γίνει καμία παρέμβαση για να σφίξει σωστά. «Παρακολουθούμε στενά το έργο και τις εργασίες και πιέζουμε με στόχο να παραδοθεί όσο ο καιρός είναι ακόμη καλός πριν το φθινόπωρο” σχολίασε η κα Κολυνδρίνη, η οποία μέσα στην εβδομάδα βρέθηκε στο σημείο της γέφυρας για επιτόπου ενημέρωση.

Πέραν της παραπάνω γέφυρας, ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Αϊδινίου έθεσε επίσης τα θέματα για τη γέφυρα στον χείμαρρο “Αγίου Χαραλάμπους” η οποία είναι παλιά, έχει υποστεί φθορές και κρίνονται αναγκαίες οι αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις και τα έργα υποστύλωσης.

Η Αντιπεριφερειάρχης ανέφερε ότι έχουν γίνει από τους μηχανικούς της υπηρεσίας όλες οι απαραίτητες μετρήσεις και μελέτες, δρομολογείται και αυτό το έργο και σύντομα θα δημοπρατηθεί με την ίδια διαδικασία όπως αυτή του Χολορέματος, δηλαδή του επείγοντος λόγω Ιανού. Μάλιστα τις προηγούμενες ημέρες εγκρίθηκε το απαραίτητο ποσό ώστε να κατασκευαστούν οι πυλώνες στήριξης και τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά για την ομαλή και συνεχή ροή του νερού.  

Τέλος, συζητήθηκε το αίτημα του κ. Βαλκανιώτη για καθαρισμό-διεύρυνση της κοίτης του ίδιου ρέματος στα επικίνδυνα σημεία, δίπλα από το οικισμό και κάτω από τον δρόμο καθώς και στη αγροτική θέση “Μαϊνάρενα” προς Αη Θανάση όπου στενεύει απότομα και προκαλεί καταστροφή στον δρόμο αλλά και τις παρακείμενες καλλιέργειες.

Η κα Κολυνδρίνη δήλωσε ενήμερη για το πρόβλημα καθώς στο σημείο που ενώνεται το Χολόρεμα με τον χείμαρρο Αγίου Χαραλάμπους συχνά-πυκνά παρατηρείται υπερχείλιση των νερών. Όπως διεμήνυσε, ζητήθηκε και εγκρίθηκε πρόσφατα συμπληρωματικά ακόμη ένα κονδύλι 1.000.000€ για καθαρισμούς ρεμάτων στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και έτσι, αυτά τα σημεία μπορούν να συμπεριληφθούν στο συγκεκριμένο έργο.

Αξίζει επίσης να σημειώσουμε ότι ο κος Βαλκανιώτης συναντήθηκε και συνόδευσε τους αρμοδίους του ΕΛΓΑ που επισκέφθηκαν την περιοχή μας για επιθεώρηση μετά τη χαλαζόπτωση το βράδυ της Δευτέρας. Οι μεγαλύτερες ζημιές παρατηρήθηκαν κάτω από το Αϊδίνι προς το αεροδρόμιο, κυρίως σε ελιές, αμπέλια, καλλιέργειες με ντομάτα και οπωροκηπευτικά.


Σχετικά Άρθρα

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξαναχτύπησε το απόγευμα του Σαββάτου 24-08-2024 το κουδούνι του επιστάτη, του συγχωρεμένου κυρ’ Γιώργη Ξιφάρη, στο…
Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Από σήμερα, αγαπητοί μου αδελφοί, αρχίζει μια νέα περίοδος της Εκκλησίας μας. Από σήμερα αρχίζει το…