Ο εορτασμός στο εξωκλήσι του Αγίου Νικολάου του εν Βουνένοις – Έκδοση 5-6-2021

Ο εορτασμός στο εξωκλήσι του Αγίου Νικολάου του εν Βουνένοις – Έκδοση 5-6-2021

Το Σαββατοκύριακο 29-30 Μαΐου πανηγύρισε το Ιερό Εξωκλήσι το Αγίου Νικολάου του εν Βουνένοις στο ύψωμα «Καστράκι» Αλμυρού μετά τα Ζηρέλια που έχτισαν με τη φροντίδα τους τα μέλη του συλλόγου Σαρακατσαναίων Ευξεινούπολης και Περιχώρων «η Στάνη».

Το Σάββατο τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος και την Κυριακή Όρθρος και Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμανδρίτη πατρός Γεωργίου Γιαννιού. Τέθηκαν προς προσκύνηση Ιερά Λείψανα του Αγίου Νικολάου.

Στους εορτασμούς παρευρέθησαν πολλοί πιστοί, ο Βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ και Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος κ. Χρήστος Μπουκώρος, ο Βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ κ. Λιούπης Αθανάσιος, ο Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Οικονομικών κ. Τριαντόπουλος Χρήστος, η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κα Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο Δήμαρχος Αλμυρού κ. Ευάγγελος Χατζηκυριάκος, ο Αντιδήμαρχος Έργων κ. Βασίλειος Αργυρόπουλος, ο πρώην Δήμαρχος Αλμυρού κ. Εσερίδης Δημήτριος, ο Πρόεδρος της Πρότασης Ζωής και Καππαδοκών Αργιλοχωρίου κ. Ευθύμιος Ζιγγιρίδης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γαλατσίδας Ιωάννης, από το  Συλλόγου Σαρακατσαναίων και Ευξεινούπολης ο Πρόεδρος Αμβράζης και μέλη του Συλλόγου, ο καθηγητής κ. Μπασδάνης Γεώργιος.

Τα μέλη της Διαχειριστικής Επιτροπής της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου εν Βουνένοις ευχαριστούν τις γυναίκες και το κατάστημα «Καρμάλη» που για ακόμη μια χρονιά ετοίμασαν κεράσματα, πίτες και διάφορα εδέσματα για τους προσκυνητές και το Λαό του Αλμυρού για τη φιλοξενία των ανακοινώσεών μας.


Σχετικά Άρθρα

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξαναχτύπησε το απόγευμα του Σαββάτου 24-08-2024 το κουδούνι του επιστάτη, του συγχωρεμένου κυρ’ Γιώργη Ξιφάρη, στο…
Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Από σήμερα, αγαπητοί μου αδελφοί, αρχίζει μια νέα περίοδος της Εκκλησίας μας. Από σήμερα αρχίζει το…