• 17 Μαΐου, 2021

«Λίφτινγκ» στις παραλίες του Δήμου Αλμυρού

«Λίφτινγκ» στις παραλίες του Δήμου Αλμυρού

Καθαρισμός εν εξελίξει σ’ όλο το παραλιακό μέτωπο, προχωράει η διαδικασία αγοράς νέου εξοπλισμού

Εργασίες καθαρισμού όλων των παραλιών του Δήμου Αλμυρού έγιναν το τελευταίο δεκαήμερο και θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες. Υπό την επίβλεψη του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος, Πολιτικής Προστασίας, Καθαριότητας & Ανακύκλωσης, Λεωνίδα Βούλγαρη, τα συνεργεία του Δήμου καθημερινά καθαρίζουν τους χώρους που θα υποδεχθούν σε λίγο καιρό τους λουόμενους, ντόπιους κατοίκους της περιοχής μας και επισκέπτες-τουρίστες.

Ήδη έγιναν εργασίες στην παραλία Αλμυρού, στις Νηές, στο Αχίλλειο και θα συνεχιστούν στις παραλίες Πτελεού, Αχιλλείου και το Χοροστάσι. Ο κ. Βούλγαρης, μιλώντας στο «Λαό», μας ενημέρωσε ότι από τον Δήμο Αλμυρού έχουν γίνει οι απαραίτητες διαδικασίες για σύμβαση αγοράς ομπρελών και αποδυτηρίων που θα τοποθετηθούν στις παραλίες, ενώ παράλληλα θα γίνουν εργασίες συντήρησης στα φθαρμένα αποδυτήρια που μπορούν να επισκευαστούν. Επίσης θα τοποθετηθούν νέα ντουζ σε όλο το παραλιακό μέτωπο του Δήμου Αλμυρού. Όσον αφορά στη ράμπα ΑμΕΑ που αγοράστηκε το φθινόπωρο, το επόμενο διάστημα θα τοποθετηθεί στην παραλία Αλμυρού. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο, σε λίγες ημέρες θα αλλάξει η όψη των παραλιών τόσο με τον καθαρισμό που γίνεται τις τελευταίες ημέρες, όσο και με την αγορά νέου εξοπλισμού όπως προαναφέρθηκε.

Δωρεάν wifi σε 10 σημεία του Δήμου
Ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση των συσκευών για wifi σε επιλεγμένα σημεία του Δήμου Αλμυρού, τρία μέσα την πόλη και επτά σε χωριά. Πλέον δίνεται η δυνατότητα στους δημότες να έχουν πρόσβαση σε δωρεάν wifi. Τα σημεία είναι τα εξής: πλατεία Αλμυρού, ωδείο/μουσείο στον Αλμυρό, στάδιο Αλμυρού, Σούρπη, Πτελεός, Αμαλιάπολη, Άγιοι Θεόδωροι, Ανάβρα, Κωφοί, Δρυμώνας. Σε όλα τα μέρη αλλάχθηκαν τα ρούτερ με νέα υβριδικά, σύγχρονης τεχνολογίας και τοποθετήθηκαν κεραίες εξωτερικά στο χώρο κάθε κοινότητας. Οι δημότες μπορούν από τη συσκευή τους να βρίσκουν το δίκτυο wifi4u Αλμυρός, να πατούν σύνδεση και χωρίς κωδικό, να μπαίνουν στο διαδίκτυο. Το έργο αυτό θα συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στην ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας, την εξοικείωση των δημοτών Αλμυρού αναφορικά με τη χρήση του διαδικτύου και τις ευρυζωνικές υπηρεσίες. Πρόκειται για την πρωτοβουλία WiFi4EU για την “Κοινωνία του Gigabit, 2025» στην οποία είχε δηλώσει συμμετοχή ο Δήμος Αλμυρού για δωρεάν και υψηλής ποιότητας συνδεσιμότητα Wi-Fi στους πολίτες και στους επισκέπτες του.


Σχετικά Άρθρα

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξαναχτύπησε το απόγευμα του Σαββάτου 24-08-2024 το κουδούνι του επιστάτη, του συγχωρεμένου κυρ’ Γιώργη Ξιφάρη, στο…
Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Από σήμερα, αγαπητοί μου αδελφοί, αρχίζει μια νέα περίοδος της Εκκλησίας μας. Από σήμερα αρχίζει το…