• 12 Μαΐου, 2021

Δελτίο Θυέλλης του Γιώργου Τσιντσίνη (έκδοση 8/5/21)

Δελτίο Θυέλλης του Γιώργου Τσιντσίνη (έκδοση 8/5/21)

Το Δελτίο Θυέλλης με την υπογραφή του Γιώργου Τσιντσίνη όπως δημοσιεύθηκε στην έκδοση του “Λαού” το Σάββατο 8 Μαΐου 2021.

Αυτή κι αν ήταν Πασχαλιά!!!
Όντας μπαϊλντισμένοι,
για λίγο ξεσπαθώσαμε,
ημι-λευτερωμένοι…

Όντως… Οι «ανάσες» ελευθερίας, με τη μερική άρση του εγκλεισμού μας, που έδωσαν έγκαιρα Κυβέρνηση και επιστήμονες, επέτρεψαν μια καλύτερη Πασχαλιά φέτος από την περσινή του μεγάλου φόβου, της μεγάλης απειλής και της αβεβαιότητας.

Αν και απαγορεύτηκαν οι μεγάλες μετακινήσεις του πληθυσμού εκτός νομού, γιορτάσαμε λίγο πιο άνετα και ελεύθερα. Πήγαμε στις εκκλησίες μέσα στη Μεγάλη Βδομάδα των Παθών, με προσοχή και αποστάσεις, ζήσαμε με συγκίνηση το «Χριστός Ανέστη» της Ανάστασης, με ιδιαίτερη συγκίνηση θα έλεγα, όπως τη βίωσα ο ίδιος οι δικοί μου άνθρωποι και όχι μόνο φαντάζομαι, φάγαμε τη μαγειρίτσα μας και ψήσαμε τον οβελία, σε μικρές παρέες, γιορτάσαμε τον Αη-Γιώργη κτλ.

Κομβικό σημείο το άνοιγμα της εστίασης και –μετά από έξι ολόκληρους μήνες- οι επαγγελματίες του είδους και οι εργαζόμενοι σ’ αυτές άρχισαν να ξαναδουλεύουν, να εισπράττουν, να ξαναζούν. Έστω κι αν τα μέτρα που εξακολουθούν να ισχύουν παραμένουν αυστηρά (π.χ. μόνο σε εξωτερικούς χώρους, με αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, όλοι οι πελάτες καθήμενοι, χωρίς μουσική, συχνές απολυμάνσεις κτλ.) ο κόσμος εκμεταλλεύτηκε τον καλό καιρό και βγήκε επιτέλους να απολαύσει το καφεδάκι, τα τσιπουράκια του κτλ.

Όλα δείχνουν πως η χώρα μας ετοιμάζεται πυρετωδώς να υποδεχτεί το καλοκαίρι και τον «χρυσοφόρο» τουρισμό, παρά το γεγονός ότι η πανδημία δείχνει να υποχωρεί πολύ αργά, επιμένει ακόμη, χωρίς να ξέρουμε ακόμη εάν και κατά πόσο θα μας κοστίσει σε κρούσματα, διασωληνώσεις και θανάτους το Πασχαλινό «διάλειμμα» που μόλις προηγήθηκε. Όχι μόνο εύχομαι, αλλά προσωπικά θέλω να ελπίζω ότι δεν θα μας κοστίσει …ακριβά.

Μεγάλη παρηγοριά και ίσως η πιο αισιόδοξη προοπτικά είναι ότι έχουν ανοίξει οι περισσότερες ηλικιακές «πλατφόρμες» και ο πληθυσμός –από τους 30άρηδες ως τα γηρατειά- σπεύδει σωρηδόν να εμβολιαστεί. Τα περισσότερα εμβόλια κερδίζουν την εμπιστοσύνη του κόσμου, όσο περνάει ο καιρός και πληθαίνουν εμβολιασμένοι. Αρκετοί από τους οποίους έχουν ήδη κάνει και τη δεύτερη δόση. Αντίστροφα μειώνεται οι αρνητές της αρχικής αντίρρησης, για να μην πως ότι αυτοί πρώτοι σπεύδουν τώρα να κλείσουν τα δυο ραντεβού εμβολιασμού τους.

Είναι πασιφανές πλέον ότι ο συνολικός εμβολιασμός για την ανοσία και όπως αλματωδώς προχωράει μαζικά η σχετική διαδικασία, οι Έλληνες επιστήμονες προβλέπουν ότι το αργότερο μέχρι το Σεπτέμβριο θα έχουμε πετάξει και τις μάσκες, αφού η ανοσία θα είναι συντριπτικά παρούσα, αν δεν μας κάνει άλλα άσχημα «παιχνίδια» (άγνωστων μεταλλάξεων π.χ.) στο άμεσο μέλλον ο ιός.

Εάν όλα πάνε καλά, από το Σεπτέμβριο θα υπάρξει μια κανονικότητα και εάν το επιτρέψει η πορεία των εμβολιασμών, ο αριθμός των κρουσμάτων και η πίεση στο σύστημα υγείας, «τότε ενδεχομένως να βγάλουμε και τις μάσκες», τόνισε ο καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εκτίμησε ότι την τρίτη εβδομάδα του Μαΐου ή στις αρχές Ιουνίου θα υπάρξει μια καλή αποκλιμάκωση στον αριθμό των διασωληνωμένων και των εισαγωγών στα νοσοκομεία. Για τους εμβολιασμούς προειδοποίησε ότι «χρειάζεται επαγρύπνηση και όχι υπερβολικός ενθουσιασμός», γιατί το καλοκαίρι που τα κρούσματα θα πέφτουν «μπορεί πολλοί να αποφασίσουν να μην εμβολιαστούν». «Δεν μιλάμε για ένα κανονικό καλοκαίρι. Αποστάσεις, μάσκες και πάνω απ’ όλα τα εμβόλια που είναι το ισχυρότερο όπλο μας», τόνισε.

Ο καθηγητής χαρακτήρισε «πολύ καλή ιδέα» να επιτραπεί σε εμβολιασμένους να εισέρχονται σε κλειστούς χώρους όπως ρεστοράν, μπαρ και κλαμπ χωρίς μάσκα λέγοντας ότι θα είναι μια πολύ καλή ανταμοιβή αλλά και κίνητρο για να προωθηθούν οι εμβολιασμοί. «Είναι πιθανό να χρειαστεί και τρίτη δόση των εμβολίων γύρω στο Δεκέμβριο», είπε, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να χρειαστεί να παραχθεί νέο εμβόλιο εάν υπάρξουν μεταλλάξεις που παρακάμπτουν την ανοσία. Ο κ. Σύψας εξήγησε ότι το χειμώνα ο ιός θα επανέλθει και προέβλεψε ότι θα απαλλαγούμε οριστικά από τον κορωνοϊό το καλοκαίρι του 2022. «Το καλοκαίρι του ’22 πρώτα ο Θεός θα απαλλαγούμε από τον κορωνοϊό. Ενδεχομένως θα εξαφανιστεί εντελώς -το καλό σενάριο ή θα επανέλθει σα μια μικρή εποχική λοίμωξη όπως κάθε χρόνο η γρίπη». Άντε να δούμε τί θα δούμε, τελικά….

Οι πιο πολλοί γεροντότεροι ολοκληρώνουμε τους εμβολιασμούς μέσα στον τρέχοντα μήνα, ενώ το πιο ευχάριστο είναι ότι άρχισαν α εμβολιάζονται και τα κατά 25 έως 30 χρόνια νεότερα παιδιά μας, τα μικρότερα αδέρφια μας και άλλοι συγγενείς. Θα έλεγα μάλιστα ότι είναι μια ευχάριστη παράπλευρη εξέλιξη ότι οι νεότεροι δείχνουν πιο πρόθυμοι να ξεμπερδεύουν με την πανδημία –μέσω του εμβολίου- μια ώρα αρχύτερα.

Ενδεικτικά: O αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκων και Τροφίμων (FDA) είναι έτοιμος να εγκρίνει από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας την χρήση στις ηλικίες 12-15 ετών του εμβολίου των Pfizer / BioNTech κατά της Covid-19. Το εμβόλιο έχει ήδη εγκριθεί στις ΗΠΑ για χορήγηση σε άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το μεσημέρι της Μ. Παρασκευής το Κέντρο Υγείας Ραφήνας που λειτουργεί ως εμβολιαστικό κέντρο και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολίτες που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 30 ως 39 ετών και έκλεισαν ραντεβού για να εμβολιαστούν, όπως γράφουν τα «Νέα». «Χαιρόμαστε γιατί η νεολαία δείχνει τον δρόμο, γιατί μόνο έτσι θα τελειώσουμε, όταν εμβολιαστούμε όλοι», τόνισε ο Πρωθυπουργός, συνομιλώντας με τους πολίτες που περίμεναν στο χώρο αναμονής. «Το καλύτερο εμβόλιο είναι το εμβόλιο που κάνουμε γρηγορότερα», πρόσθεσε.

Το άνοιγμα των οργανωμένων παραλιών στις 15 Μαΐου, μαζί με τον τουρισμό, προανήγγειλε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης μιλώντας στην ΕΡΤ. Ο γ.γ. Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή ανέφερε πως από τις 14 Μαΐου και μετά «θα κάνουμε κι άλλα βήματα, εφόσον τα μέτρα δεν είναι επιθετικά προς την πανδημία». Να συμπληρώσω ότι ακούγεται πως την ίδια μέρα θα καταργηθούν και τα περιβόητα SMS για τις μετακινήσεις.

Η μέγιστη προστασία του εμβολίου είναι δύο εβδομάδες μετά τη δεύτερη δόση ενός εμβολίου δύο δόσεων (Pfizer, Moderna) και δύο εβδομάδες μετά τη δόση ενός εμβολίου Johnson & Johnson, δηλώνουν Αμερικανοί επιστήμονες. Αυτά τα δεδομένα ισχύουν για τους υγιείς, καθώς κάποιος με μειωμένο ανοσοποιητικό λόγω κάποιας νόσου ή φαρμακευτικής αγωγής, πρέπει πρώτα να συμβουλευτεί το θεράποντα ιατρό του. Όταν κάποιος έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του, τότε από τους ειδικούς θεωρείται ασφαλές να περπατάει ή να αθλείται σε εξωτερικό χώρο, να βρίσκεται σε μικρές μαζώξεις με εμβολιασμένα ή μη άτομα και να γευματίσει σε ένα εξωτερικό χώρο χωρίς μάσκα. Ωστόσο, καλό θα ήταν να συνεχίσει να φοράει μάσκα, ακόμη και μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού σε εκδηλώσεις με πολύ συγχρωτισμό όπως οι συναυλίες.

Σε εσωτερικούς χώρους δυνητικά θα μπορούσε να παραλειφθεί η χρήση της μάσκας σε συναθροίσεις με πλήρως εμβολιασμένα άτομα, ή αν οι μη εμβολιασμένοι είναι από μία μόνο οικογένεια σε ομάδες λίγων ατόμων. Άτομα με υψηλό κίνδυνο να νοσήσουν σοβαρά με λοίμωξη COVID-19 λόγω μεγάλης ηλικίας ή σοβαρών συνοσηροτήτων, καλό θα ήταν να φοράνε μάσκα πάντα, όταν συναναστρέφονται άτομα που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένα. Επίσης, η χρήση της μάσκας συνίσταται στις ακόλουθες περιπτώσεις: Εσωτερικοί δημόσιο χώροι, όπως αεροδρόμια, πολυκαταστήματα, νοσοκομεία, σουπερμάρκετ. Συναθροίσεις σε εσωτερικούς χώρους με μη εμβολιασμένα άτομα από διαφορετικές οικογένειες. Μέσα μαζικής μεταφοράς, όπως λεωφορεία, τρένα, και αεροπλάνα.

Θεωρητικά οι πλήρως εμβολιασμένοι, είναι ασφαλές να ταξιδέψουν εντός των συνόρων της χώρας, χωρίς να κάνουν τεστ ή να μπουν σε καραντίνα επιστρέφοντας. Παρόλα αυτά, είναι σημαντικό στα ταξίδια να τηρούνται μέτρα προφύλαξης, όπως η τήρηση αποστάσεων, η χρήση μάσκας, και η σωστή και συχνή υγιεινή των χεριών. Όσον αφορά το ταξίδι στο εξωτερικό, ανάλογα με τον προορισμό, το άτομο πρέπει να ελέγξει αν απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή καραντίνα στην επιστροφή – αν παραδείγματος χάρη θέλει κανείς να ταξιδέψει στις ΗΠΑ, πρέπει να προσκομίσει αρνητικό τεστ εντός τριών ημερών.

Χαμόγελα στο Μέγαρο Μαξίμου έφερε η δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ την περασμένη εβδομάδα, καθώς ύστερα από τέσσερις μήνες κατά τους οποίους η κυβέρνηση δοκιμάστηκε, λόγω των πολλαπλών παρενεργειών της πανδημίας, η ψαλίδα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να ανοίγει και πάλι, τόσο στο ερώτημα της πρόθεσης ψήφου όσο και στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, όπως αναλύει τα αποτελέσματα η εφημερίδα «Καθημερινή». Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, η διαφορά υπέρ της Ν.Δ. ανέρχεται στις 12,5 ποσοστιαίες μονάδες, αυξανόμενη κατά 1,5% έναντι της έρευνας της ίδιας εταιρείας τον Μάρτιο. Ενώ, στο ερώτημα για τον «καταλληλότερο πρωθυπουργό», ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει προβάδισμα 18%, καθώς συγκεντρώνει 44%, έναντι 26% του Αλέξη Τσίπρα.

Όμως, η ικανοποίηση στο κυβερνητικό επιτελείο δεν εδράζεται αποκλειστικά στα ευρήματα της έρευνας της Pulse, που αναγνωρίζεται ότι, όπως όλες οι δημοσκοπήσεις, αποτελεί μια «φωτογραφία της στιγμής». Σχετίζεται κατά κύριο λόγο με την ιδιαιτέρως μεγάλη δημοσκοπική αντοχή που επιδεικνύουν ο πρωθυπουργός και η Ν.Δ., σχεδόν δύο χρόνια μετά την τελευταία εκλογική αναμέτρηση: εάν συγκριθούν τα στοιχεία με τις αντίστοιχες «αποτυπώσεις» πρωθυπουργών και κυβερνήσεων από το 2000 και μετά (με βάση τις κατά καιρούς έρευνες των ΜRΒ και Metron Analysis που είναι παλαιότερες εταιρείες στον χώρο) στο μέσον της δικής τους θητείας, οι διαφορές είναι σημαντικές, υπέρ της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

«Απολαμβάνοντας έναν καφέ (καπουτσίνο), όπως γράφει το «Βήμα», «και φιλική κουβέντα με γιατρούς από τα νοσοκομεία Ευαγγελισμός και Σωτηρία, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, έστειλε το δικό της μήνυμα για την επαναλειτουργία της εστίασης. Όπως αναφέρει η Πρόεδρος σε ανάρτησή της στο twitter: «Πρώτη μέρα με την εστίαση πάλι ανοικτή, έστω και με περιορισμούς. Απολαμβάνοντας έναν καφέ και φιλική κουβέντα με γιατρούς από τον Ευαγγελισμό και το Σωτηρία ξαναζούμε μικρές χαρές της καθημερινότητας, που τις θεωρούσαμε αυτονόητες μέχρι να μας τις στερήσει η πανδημία».

Ωχ… (πάντοτε στη ζωή και στην καθημερινότητα υπάρχει κι ένα «ωχ»). Φαντάζομαι πόσο θα περιμένω κι εγώ προσωπικά, που μόλις πριν το Πάσχα κατάφερα να συγκεντρώσω και να υποβάλω τα χαρτιά μου… «Σε γόρδιο δεσμό για τον ΕΦΚΑ και το υπουργείο Εργασίας εξελίσσεται το θέμα της διαδοχικής ασφάλισης, που αποτελεί σύμφωνα με τους ειδικούς το μεγαλύτερο αγκάθι στην προσπάθεια αντιμετώπισης του τεράστιου προβλήματος της καθυστέρησης στην απονομή της σύνταξης. Ακόμη και 5 χρόνια μπορεί να περιμένει κάποιος προκειμένου να εκδοθεί η σύνταξή του σε περίπτωση διαδοχικής ασφάλισης, με τον …Γολγοθά της αίτησης να ξεκινά από το Ταμείο στο οποίο ήταν ασφαλισμένος στο τέλος του ασφαλιστικού του βίου ο ενδιαφερόμενος.»

Στις 2 Μαΐου του 1919 συντελέστηκε η απελευθέρωση της Σμύρνης από τον Ελληνικό Στρατό… Η Σμύρνη μας (στη σημερινή φωτογραφία νεαρές Σμυρνιές γιορτάζουν στα γαλανόλευκα εκείνη την ιστορική ημέρα), εδώ και έναν αιώνα περίπου, ξαναζεί στη σκλαβιά…. Έως πόσο άραγε ακόμη; Ίσως μέχρι -όπως έγραψε ο Ελύτης- «…τον πρώτο λόγο του ο στερνός των ανθρώπων να πει, ν’ αψηλώσουν τα χόρτα, η γυναίκα στο πλάι του σαν αχτίδα του ήλιου να βγει. Και πάλι θα λατρέψει τη γυναίκα και θα την πλαγιάσει πάνου στα χόρτα καθώς που ετάχθη. Και θα λάβουνε τα όνειρα εκδίκηση, και θα σπείρουνε γενεές στους αιώνες των αιώνων!…» Γένοιτο.

 

Η άλλη σημερινή φωτογραφία έχει τίτλο «Η αδερφή του εύζωνα» και ως κειμενολεζάντα σημειώνεται: «Μια ανάρτηση για την υπερηφάνεια που νιώθουν οι οικογένειες των ευζώνων έκανε η Προεδρική Φρουρά στον λογαριασμό της στο Twitter. «Πρώτη φορά από μικρά παιδιά, αντί να με κάνεις να γελάω …δακρύζω», τιτλοφορείται η συγκεκριμένη ανάρτηση στην οποία έχει παρατεθεί η φωτογραφία ενός εύζωνα τον οποίο κοιτάει η αδερφή του γεμάτη υπερηφάνεια. (Από το site Ελληνική Ενημέρωση). Οι γενιές έρχονται και παρέρχονται, τα χρόνια και οι αιώνες περνούν, αλλά το ίδιο Ελληνικό αίμα κυλάει στις φλέβες όλων μας,,,

Μια «καυτή» αφήγηση του μακαρίτη Δάσκαλου Δημήτρη Λιαντίνη:

«Στο χωριό Μαύρη Τρύπα ένας τοκογλύφος έσπρωξε τον οφειλέτη του στην απόγνωση. Κρεμάστηκε στην πόρτα του σπιτιού του. Με τρία παιδάκια μέσα. Δεν είχε να πληρώσει τα χρέη. Σαν του είπαν πως εξαιτίας του σκοινιάστηκε ο άνθρωπος, εκείνος αγανάχτησε, σήκωσε τα χέρια του παλαβά, και φώναξε:

-Ποιος θα μου δώσει τα λεφτά μου τώρα;

Από τη σύγχυση και την οργή του πήγε ο ψυχοβγάλτης στα εικονίσματα ν’ ανάψει το τσιγάρο του στη φλόγα του καντηλιού. Να γλιτώσει και το σπίρτο. Εκεί ήταν που λαδώθηκε το χαρτί στην άκρη του τσιγάρου του από το λάδι του καντηλιού. Σαν το είδε ο τοκογλύφος γονάτισε και άρχισε να ικετεύει:

-Συγχώρα με Χριστέ! Μεγάλη Παρασκευή σήμερα, κι αρτεύτηκα. Οι καμπάνες χτυπούν λυπητερά το Σταυρό σου, κι εγώ κατάλυσα τη νηστεία. Ήμαρτον ο αμαρτωλός.»

Πόσοι τέτοιοι θεομπαίχτες άραγε υπάρχουν; Μάλλον πολλοί, λέω εγώ…

Ο Bob Marley ρωτήθηκε κάποτε αν υπήρχε η τέλεια γυναίκα. Και απάντησε: «Ποιος νοιάζεται για την τελειότητα; Ακόμα και το φεγγάρι δεν είναι τέλειο, είναι γεμάτο κρατήρες… Και η θάλασσα; είναι πολύ αλμυρή και σκοτεινή στα βάθη. Ο ουρανός; Πάντα τόσο άπειρος. Δηλαδή, τα πιο όμορφα πράγματα δεν είναι τέλεια, είναι ξεχωριστά και κάθε γυναίκα όπως κάθε άντρας που είναι και κάθε άνθρωπος επιλέγει ποιος είναι ′′ξεχωριστός′′ στη ζωή του. Σταμάτα να θέλεις να είσαι ′′τέλειος”, προσπάθησε να είσαι ελεύθερος και ζήσε αυτό που αγαπάς, όχι να ευχαριστείς τους άλλους.»

«Πάντα μου άρεσε να βρίσκομαι σε ιστορικές ταινίες. Αλλά όταν οι Τούρκοι μου πρόσφεραν να παίξω τον ρόλο του Κεμάλ Ατατούρκ για τρελά χρήματα, αρνήθηκα αμέσως. Αυτή ήταν η πιο αληθινή απόφαση στην ιστορία της καριέρας μου.» (Αντόνιο Μπαντέρας). Υπάρχουν μερικά πράγματα στη ζωή που είναι πιο πολύτιμα από τα χρήματα. Και κάποια στελέχη στην 7η τέχνη που δεν ξεπουλιούνται…

Μετά από 27 χρόνια γάμου, ο πασίγνωστος δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς και η σύζυγός του Μελίντα ανακοίνωσαν τον χωρισμό τους. Δεν ξέρω αν σας στεναχωράει η είδηση, αλλά εμένα δεν μου καίγεται …καρφάκι. Όπως «τα ράσα δεν κάνουν τον παπά», έτσι και τα δισεκατομμύρια δεν φέρνουν την ευτυχία…

Όσες φίλες και φίλοι μπήκαν στην …επίπονη διαδικασία (διότι ως γνωστόν «σπίτι δίχως Γιάννη, σίγουρα έχει …Γιώργο») να θυμηθούν κι εμένα και να μου ευχηθούν για την ονομαστική μου γιορτή, διαδικτυακά, τηλεφωνικά ή δια ζώσης, θερμά ευχαριστώ και αντεύχομαι σε όλους τα καλύτερα και πάνω απ’ όλα υγεία. Το χαμόγελο. σας εύχομαι και σας προτρέπω να το «φοράτε» μόνιμα και να φωτίζει τα πρόσωπά σας…Να ζήσετε έναν ανθισμένο, ερωτικό και χαρούμενο Μάη, σε πείσμα των δύσκολων καιρών…. Έρρωσθε και ευδαιμονείτε…

Και όπως έγραψε κάποιος φίλος Γιώργης στο facebook: «Ο Άγιος Δημήτριος σας έκλεισε μέσα για 6 μήνες και σας στέρησε τον καφέ και το τσίπουρο. Ήρθε όμως ο Αη-Γιώργης («ως των αιχμαλώτων ελευθερωτής», που λέει και το απολυτίκιό του) και σας ελευθέρωσε. Θα σέβεστε λοιπόν….»

Όταν φεύγει από τη ζωή κάποιος συνομήλικός σου κάτι ιδιαίτερο αισθάνεσαι να σπάει μέσα σου… Ο Νίκος Φιλίππου, φτωχό γειτονόπουλο και συμμαθητής μου στο Δημοτικό, ήταν ένας αγωνιστής της βιοπάλης, για πολλά χρόνια ιδιοκτήτης συνεργείου αυτοκινήτων στο Βόλο. Ήσυχο και καλό παιδί… Καλή στράτα Νικόλα στους ουρανούς. Συλλυπητήρια θερμά στην οικογένειά σου…

Αγαπημένοι μου αναγνώστες και αναγνώστριες, ζήστε το Μάη όσο καλύτερα μπορείτε. Με έξω καρδιά…


Σχετικά Άρθρα

Στην αγορά του Αλμυρού ο Αριστοτέλης Μπασδάνης

Στην αγορά του Αλμυρού ο Αριστοτέλης Μπασδάνης

Με τους επαγγελματίες του Αλμυρού είχε συνάντηση το απόγευμα της Παρασκευής 11 Οκτωβρίου ο Πρόεδρος του…
Η ατζέντα του “Λαού” – γράφει η Βιβή Γ. Τσιντσίνη

Η ατζέντα του “Λαού” – γράφει η Βιβή Γ. Τσιντσίνη

Ζαρζαβάτια και άλλα Τα πάντα όλα περνάνε κυρία μου από τα ματάκια μας και από τα…
Τοποθέτηση ταρτάν και εργασίες στο Στάδιο Αλμυρού

Τοποθέτηση ταρτάν και εργασίες στο Στάδιο Αλμυρού

Ο Δήμος Αλμυρού με Δελτίο Τύπου του ενημερώνει ότι ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες για την τοποθέτηση…