• 13 Απριλίου, 2021

Εκσυγχρονίζεται η ΔΕΥΑΛ με ηλεκτρονικές υπηρεσίες προς τους Δημότες

Εκσυγχρονίζεται η ΔΕΥΑΛ με ηλεκτρονικές υπηρεσίες προς τους Δημότες

Από τις σελίδες του «Λαού» ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΑΛ κ. Αναστάσιος Δεληζήσης, είχε ανακοινώσει την πρόθεσή του, με τη σύμφωνη πρόθεση του Δημάρχου και τη συνεργασία των υπαλλήλων και φορέων της ΔΕΥΑΑΛ στον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών.

Πριν λίγες μέρες αναρτήθηκε η σχετική απόφαση με την οποία κάθε πολίτης θα μπορεί να εξοφλεί τους λογαριασμούς του στην τράπεζα είτε με e-banking, ενώ παράλληλα υπηρεσίες ενεργοποιούνται στην ιστοσελίδα της υπηρεσίας.

Πιο συγκεκριμένα ο Πρόεδρος ανέφερε κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου της ΔΕΥΑΑΛ:

Στα πλαίσια της συνεχούς αναβάθμισης των υπηρεσιών μας προς τους Δημότες μας, η Δ.Ε.Υ.Α. ΑΛΜΥΡΟΥ προτίθεται να εκσυγχρονίσει τη διαδικασία είσπραξης οφειλών από δημότες / οφειλέτες του, αξιοποιώντας τις νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες που προσφέρονται πλέον από το τραπεζικό σύστημα της χώρας. Συγκεκριμένα, μέσω της ένταξης της στο Σύστημα Διατραπεζικών Συναλλαγών (ΔΙΑΣ), θα δίνεται πλέον η δυνατότητα σε κάθε οφειλέτη μας, να εξοφλεί τις οφειλές του στην οποιαδήποτε τράπεζα συνεργασίας του (αρκεί αυτή να είναι ήδη ενταγμένη στο σύστημα ΔΙΑΣ) μέσω ενός μοναδικού ειδικού κωδικού πληρωμής, ο οποίος θα αναγράφεται στα νέα ειδοποιητήρια που θα εκδοθούν από τη Δ.Ε.Υ.Α. ΑΛΜΥΡΟΥ κάνοντας χρήση όλων των δυνατοτήτων πληρωμών που παρέχονται σήμερα, όπως π.χ. μετρητά, χρέωση τραπεζικού λογαριασμού, πιστωτικές / χρεωστικές κάρτες, e-baking και phonebaking.

Οι εισπράξεις από όλες τις τράπεζες, μέσω του συστήματος ΔΙΑΣ, θα συγκεντρώνονται σε ένα και μοναδικό τραπεζικό λογαριασμό της ΔΕΥΑ στην όποια τράπεζα συνεργασίας της, το δε αρχείο πληρωμών, θα αποστέλλεται καθημερινά από τη ΔΙΑΣ Α.Ε. στη ΔΕΥΑ, έτσι ώστε άμεσα να γίνονται οι προβλεπόμενες ενέργειες από πλευράς της Οικονομικής Υπηρεσίας της Δ.Ε.Υ.Α. ΑΛΜΥΡΟΥ. Επίσης, θα δώσουμε τη δυνατότητα σε κάθε οφειλέτη μας να εξοφλεί τις οφειλές του μέσω της ιστοσελίδας της ΔΕΥΑ Αλμυρού καταχωρώντας σε συγκεκριμένη πλατφόρμα τα στοιχεία της κάρτας του.

Την ένταξη της Δ.Ε.Υ.Α. ΑΛΜΥΡΟΥ στο Διατραπεζικό Σύστημα «ΔΙΑΣ» ανέλαβε η Τράπεζα Οργανισμού της Eurobank η οποία αναλαμβάνει δωρεάν την εξ’ ολοκλήρου διαδικασία ένταξης της ΔΕΥΑ στο Διατραπεζικό Σύστημα «ΔΙΑΣ», ώστε να έχει τη δυνατότητα είσπραξης των οφειλών οφειλετών της, από όλες τις συμμετέχουσες στο σύστημα τράπεζες.


Σχετικά Άρθρα

Προχωρά η αντικατάσταση αγωγών αμιαντοτσιμέντου του δικτύου ύδρευσης

Προχωρά η αντικατάσταση αγωγών αμιαντοτσιμέντου του δικτύου ύδρευσης

Υπεγράφη την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου, στο Δημαρχείο Αλμυρού η σύμβαση για το έργο «Αντικατάσταση Αγωγών Αμιαντοτσιμέντου…
Πρόταση χρηματοδότησης για έργα στο φράγμα Μαυρομάτι – Δήλωση Δημάρχου

Πρόταση χρηματοδότησης για έργα στο φράγμα Μαυρομάτι – Δήλωση Δημάρχου

Σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού στις 24 Ιανουαρίου, δια περιφοράς μέσω τηλεφωνικής σύνδεσης, εγκρίθηκε η…
Πρόταση προέδρου ΔΕΥΑΑΛ για ίδιες τιμές στα τιμολόγια ύδρευσης-αποχέτευσης 2023

Πρόταση προέδρου ΔΕΥΑΑΛ για ίδιες τιμές στα τιμολόγια ύδρευσης-αποχέτευσης 2023

Δέσμευση Στέλιου Πέτσα για επιχορήγηση 20 εκατομμυρίων στις επιχειρήσεις ύδρευσης ώστε να καλυφθεί μέρος από το…