• 6 Απριλίου, 2021

Προβολή στον Μηχανοκίνητο Αθλητισμό της Νέας Αγχιάλου

Προβολή στον Μηχανοκίνητο Αθλητισμό  της Νέας Αγχιάλου

Το τελευταίο διάστημα, μία παρέα φίλων από τη Νέα Αγχίαλο έχει …κολλήσει με την αδρεναλίνη που προσφέρει το μότο κρος και προσπαθεί να οργανώσει τη δραστηριότητά αυτή με την ίδρυση κάποιου επίσημου συλλόγου. Συναντήσαμε ορισμένα μέλη της και συγκεκριμένα τους Χάρη Μπούτλα, Θανάση Μακρυγιάννη, Ντίνο Μακρή και Μάριο Καρανάσιο, οι οποίοι μας μίλησαν για την επικίνδυνη κι ακριβή αυτή ενασχόλησή τους  καθώς επίσης και τα μελλοντικά τους σχέδια.

Για το πώς ξεκίνησαν το μότο κρος και τις απαιτήσεις του, ο Χάρης Μπούτλας μάς ανέφερε: «Με το μότο κρος ασχολούμαστε περίπου ένα χρόνο. Ήταν κάτι που θέλαμε από μικροί, αλλά το έναυσμα δόθηκε όταν ο πρώτος από την παρέα μας μπήκε στη διαδικασία να αγοράσει τέτοια μοτοσυκλέτα. Έτσι σιγά σιγά τον ακολουθήσαμε και οι άλλοι, με αποτέλεσμα να είμαστε πλέον παραπάνω από δέκα άτομα που συναντιόμαστε, σχεδόν σε καθημερινή βάση προκειμένου να ανταλλάξουμε απόψεις και να προπονηθούμε. Μέσα σε ένα τρίμηνο, ο καθένας στην παρέα μας είχε αποκτήσει τη δική του μηχανή. Αναφορικά με τις απαιτήσεις του μότο κρος, σίγουρα η συντήρηση της μηχανής απαιτεί πολλά χρήματα όπως και ο εξοπλισμός του αναβάτη. Μιλάμε για τη σωματική μας ασφάλεια, οπότε πρέπει να δίνουμε μεγάλη έμφαση στα σωστά μέσα προστασίας, κράνη, θώρακες, μπότες, επιαγκωνίδες, επιγονατίδες ειδικές για το άθλημα κι αρκετά άλλα. Από εκεί και πέρα, όπως κάθε χόμπι, απαιτεί ελεύθερο χρόνο, αναλόγως πόσο ο καθένας μπορεί να αφιερώσει σε συνδυασμό με τις άλλες του υποχρεώσεις. Είναι άθλημα για το οποίο πρέπει να έχεις εξαιρετική φυσική κατάσταση αλλά και πνευματική. Η εξάσκηση δεν είναι μόνο πάνω στη μοτοσυκλέτα, αλλά ο κάθε αναβάτης πρέπει να γυμνάζεται τακτικά».

Ο Ντίνος Μακρής μίλησε για τα μέρη προπόνησης και το μεγάλο ενδιαφέρον από άλλα άτομα στην περιοχή μας: «Οι πλησιέστερες πίστες είναι στο Σέσκλο, στον Αλμυρό και την Αμαλιάπολη. Το μότο κρος αντιστοιχεί σε πίστα, κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να φορτώνουμε τη μηχανή σε ένα τρέιλορ ή σε ένα αγροτικό για να πάμε στο χώρο της προπόνησης αφού αυτές οι μοτοσυκλέτες είναι αγωνιστικές και δεν διαθέτουν άδεια κυκλοφορίας. Μαζευόμαστε κάθε Σαββατοκύριακο για προπόνηση. Ενδιαφέρον υπάρχει και είναι πολλοί οι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού, του μότο κρος. Ολοένα και αυξάνεται ο αριθμός αυτών που ασχολούνται. Αυτή τη στιγμή είμαστε στη Νέα Αγχίαλο 15 άτομα, αλλά εκτιμώ ότι σύντομα να έρθουν κοντά μας κι άλλοι που παρακολουθούν με ενδιαφέρον αυτό το άθλημα».

Αναφορικά με τα μελλοντικά σχέδια, οι Θανάσης Μακρυγιάννης και Μάριος Καρανάσιος επισήμαναν: «Η ίδρυση ενός συλλόγου είναι στα άμεσα σχέδιά μας και μάλιστα έχουν γίνει ήδη κάποιες ενέργειες για τα διαδικαστικά. Το έχουμε πάρει πολύ «ζεστά» το θέμα και θεωρούμε ότι εφόσον έχουμε φτιάξει έναν επίσημο σύλλογο, θα μπορέσουμε να ανοίξουμε περισσότερες πόρτες… Ο σύλλογος θα μπορούσε με τους αθλητές του να λάβει μέρος σε αγώνες. Το αγωνιστικό κομμάτι  είναι κάτι που μας ενδιαφέρει. Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι στη Νέα Αγχίαλο υπάρχουν αρκετά μέρη που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως πίστα μότο κρος. Είναι κάτι που μας έχει απασχολήσει πάρα πολύ και είμαστε στα σκαριά για την κατασκευή μιας τέτοιας εγκατάστασης στην πόλη μας. Μία πίστα είναι απαραίτητη ώστε να αποφεύγουμε τις μακρινές μετακινήσεις, να έχουμε μία σταθερή βάση συνάντησης, να προσελκύσουμε τους λάτρεις του αθλήματος στην περιοχή μας. Το μότο κρος θα μπορούσε να συμβάλει στην προσέλκυση επισκεπτών στη Νέα Αγχίαλο, θα μπορούσε να συμβάλει στο λεγόμενο αθλητικό τουρισμό. Δεν είναι ένα εύκολο εγχείρημα διότι απαιτεί αρκετά χρήματα, η δημιουργία όμως μίας πίστας κρίνεται αναγκαία για την προώθηση κι ανάδειξη του αγαπημένου μας αθλήματος».


Σχετικά Άρθρα

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξαναχτύπησε το απόγευμα του Σαββάτου 24-08-2024 το κουδούνι του επιστάτη, του συγχωρεμένου κυρ’ Γιώργη Ξιφάρη, στο…
Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Από σήμερα, αγαπητοί μου αδελφοί, αρχίζει μια νέα περίοδος της Εκκλησίας μας. Από σήμερα αρχίζει το…