• 13 Μαρτίου, 2021

Επέστρεψαν τα θετικά κρούσματα στο ΚΥ Αλμυρού – Με τηλε-εκπαίδευση τα σχολεία όλων των βαθμίδων για το Μάρτιο

Επέστρεψαν τα θετικά κρούσματα στο ΚΥ Αλμυρού – Με τηλε-εκπαίδευση τα σχολεία όλων των βαθμίδων για το Μάρτιο

Επέστρεψαν τα θετικά κρούσματα στο Κ.Υ. Αλμυρού

Δύο θετικοί στα rapid τεστ κορωνοϊού διαγνώστηκαν στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού αυτή την εβδομάδα, μετά από μεγάλο διάστημα αρνητικών τεστ (τουλάχιστον για ολόκληρο τον Φεβρουάριο). Περισσότερα ήταν τα άτομα τα οποία έσπευσαν και υπεβλήθησαν σε τεστ τις τελευταίες μέρες, προφανώς λόγω της έξαρσης της κοινής γρίπης.

Υπολογίζεται ότι περίπου 110 συμπολίτες μας πραγματοποίησαν rapid, στη συντριπτική πλειοψηφία τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά όπως προαναφέρθηκε.
Όσον αφορά στους εμβολιασμούς, αυξήθηκε το νούμερο του μέσου όρου που αγγίζει τους εκατό σε καθημερινή βάση, πάντα αναφορικά με ηλικιωμένους άνω των 75 ετών και τη διαδικασία να προχωράει χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και χωρίς παρενέργειες σε όσους εμβολιάζονται.

Με τηλε-εκπαίδευση όλες οι βαθμίδες

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς χθες Παρασκευή, ανακοίνωσε ότι μετά από εισήγηση της επιτροπής των ειδικών αποφασίστηκε η αναστολή δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων σε όλες τις βαθμίδες, σε όλη την Ελλάδα.

Για την Καθαρά Δευτέρα:
Για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, ο Ν. Χαρδαλιάς διευκρίνισε ότι δεν προβλέπεται καμία αλλαγή στα υφιστάμενα μέτρα, σημειώνοντας ότι το έθιμο του πετάγματος του χαρταετού μπορεί να το κάνει κάποιος εντός του οικείου δήμου του.
Πρόσθεσε δε ότι η απαγόρευση της κυκλοφορίας ισχύει κανονικά.

Οι περιοχές που είναι ή μπαίνουν στο “βαθύ” κόκκινο

Σε «βαθύ κόκκινο» παραμένουν οι περιφέρειες Αττικής, Αιτωλοακαρνανίας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Θεσσαλονίκης, Άρτας και Θεσπρωτίας, Ηρακλείου, Σάμου, Λευκάδας, ο δήμος Καλυμνίων, ο δήμος Ρόδου, ο δήμος Χίου και ο δήμος Ανωγείων.
Από αυτό το Σάββατο εντάσσονται στο «βαθύ κόκκινο», ως και 22 Μαρτίου, οι περιφερειακές ενότητες Χαλκιδικής, Ευρυτανίας και Λέσβου, αλλά και οι δήμοι Ιωαννιτών και Μετσόβου, Κατερίνης, Χανίων και ο δήμος Σκιάθου. Οι υπόλοιπες περιοχές της χώρας εντάσσονται στο «κόκκινο».

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 521 διασωληνωμένους και 49 θανάτους


Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής ότι τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα ανέρχονται σε 2405. Το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους 49 συμπολίτες μας και 521 είναι οι διασωληνωμένοι. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 217.018 (ημερήσια μεταβολή +1.1%), εκ των οποίων 51.6% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 59 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.881 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 521 (67.4% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 83.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.472 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 464 (ημερήσια μεταβολή -7.39%).
Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 417 ασθενείς.
Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 49, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.986 θάνατοι.


Σχετικά Άρθρα

Δεν ανοίγουν τα σχολεία λόγω της νέας ψυχρής λίμνης – Ανακοίνωση του Δήμου για επικίνδυνα σημεία διέλευσης

Δεν ανοίγουν τα σχολεία λόγω της νέας ψυχρής λίμνης – Ανακοίνωση του Δήμου για επικίνδυνα σημεία…

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr/EAA, ατμοσφαιρική διαταραχή στην ανώτερη ατμόσφαιρα που θα αποκοπεί…
Κλειστά σχολεία και την επόμενη εβδομάδα

Κλειστά σχολεία και την επόμενη εβδομάδα

Μετά από συνεννόηση του Υπουργού Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Κυριάκου Πιερρακάκη και του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας…
Κυριακή μετά την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού – του Αρχιμ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΟΥ

Κυριακή μετά την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού – του Αρχιμ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΟΥ

του Αρχιμ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΟΥ εφημερίου Ι.Ν.Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ευξεινουπόλεως Οι ακόλουθοι των βασιλέων παλαιά, έχαιραν προνομίων…