• 10 Μαρτίου, 2021

Επιστολή-διαμαρτυρία αναγνώστη για τη ΔΕΥΑΑΛ: Εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι

Επιστολή-διαμαρτυρία αναγνώστη για τη ΔΕΥΑΑΛ: Εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι

Επιστολή-διαμαρτυρία αναγνώστη για τη ΔΕΥΑΑΛ

Έχω ακίνητο στον Αλμυρό, χωρίς να κατοικώ εντός του οικισμού, συνδεδεμένο με την ΔΕΥΑ Αλμυρού.

Μου ήλθε λογαριασμός κατανάλωσης και, εντός της προθεσμίας και σε εργάσιμη ημέρα και ώρα, πήγα στα γραφεία να τον πληρώσω. Η εκεί υπάλληλος με πληροφόρησε ότι δεν εξοφλούν λογαριασμούς γιατί είναι κλειστά λόγω απογραφής (τι απέγραφαν άραγε, τα αποθέματα νερού στο Κουρί ή τα κυβικά βοθρολυμάτων στο ρέμα!).

Όταν ήλθε ο λογαριασμός της επόμενης καταμετρητικής περιόδου, έκπληκτος διαπίστωσα  ότι μαζί με τον τρέχοντα και τον προηγούμενο απλήρωτο λογαριασμό χρέωναν και τόκους 1,75€. Ο υπάλληλος στον οποίο απευθύνθηκα να αφαιρέσει τους τόκους με παρέπεμψε στον κ. Μπέκα (όχι τον αστυνόμο όπως αρχικά νόμισα) ο οποίος μου είπε ότι δεν γίνεται να αφαιρεθούν οι τόκοι, γιατί ναι μεν δεν εισέπραξαν το ζεστό χρήμα με δική τους υπαιτιότητα όταν πήγα να πληρώσω την συγκεκριμένη ημερομηνία, αλλά θα μπορούσα να ξαναπάω άλλη ημερομηνία εντός της προθεσμίας ή να πληρώσω με ηλεκτρονικό τρόπο.

Μ’ άλλα λόγια «με υπαιτιότητα μας δεν εισπράξαμε τον λογαριασμό», αλλά εγώ έχω χρισθεί τιμωρός (από ποιόν άραγε) όσων δεν συμμορφώνονται στα καψώνια μας ή είναι e-αναλφάβητοι (εξ’ ου και ο τίτλος)

Απορία

Μήπως πρέπει να επισπευσθεί η ιδιωτικοποίηση τέτοιων Sui generis Δημοτικών επιχειρήσεων όπως έγινε αλλού;

Υ.Γ.

Θα μπορούσε η αυτής εξοχότης ΔΕΥΑΑΛΜ μαζί με τον λογαριασμό να επισυνάψει σημείωμα που να πληροφορεί ότι την τάδε ημερομηνία δεν εισπράττουμε λεφτά.

Φ.Χ. – Ένας Αλμυριώτης ψηφοφόρος