• 15 Φεβρουαρίου, 2021

Οι προτάσεις του συμβουλίου Σούρπης για το τεχνικό πρόγραμμα του έτους 2021

Οι προτάσεις του συμβουλίου Σούρπης για το τεχνικό πρόγραμμα του έτους 2021

Τις προτάσεις τους για το τεχνικό πρόγραμμα 2021 του Δήμου Αλμυρού κατέθεσαν τα μέλη του τοπικού συμβουλίου Σούρπης. Ο επικεφαλής του, Χρήστος Κωστούλας, μίλησε στο «Λαό» για όλες τις παρεμβάσεις που προτάθηκαν αναφορικά με την περιοχή του πρώην Δήμου Σούρπης όπου διαμένουν περίπου 1.600 κάτοικοι σε Σούρπη, Νηές και Κονταρόλακα.

Η ανακαίνιση του παλιού σινεμά, ενός κτηρίου που είχε αγοράσει ο πρώην Δήμος Σούρπης και παραμένει αναξιοποίητο, αποτελεί μία από τις προτεραιότητες καθώς ο χώρος θα μπορούσε να διαμορφωθεί κατάλληλα και να μετατραπεί σε πολιτιστικό κέντρο για διαφόρων ειδών εκδηλώσεις. Επίσης, προτείνεται η δημιουργία ενός αναψυκτηρίου, ενδεχομένως με ένα γηπεδάκι 5×5, στο χώρο που βρίσκεται στο παρκάκι απέναντι από το γήπεδο ποδοσφαίρου του χωριού.

Ο κ. Κωστούλας μας ανέφερε κι άλλες παρεμβάσεις: «Ζητάμε να καθαριστεί ο χώρος του οικοπέδου δίπλα στην πλατεία, να φύγουν τα μπάζα από εκεί ώστε να δημιουργηθεί χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων. Υπάρχει στο χωριό ένα παραδοσιακό πηγάδι το οποίο καλό θα ήταν να σκεπαστεί για να μην καταρρεύσει, να διασωθεί καλύτερα. Πρέπει να γίνει επέκταση του φωτισμού στον περιφερειακό δρόμο προς Νηες, ενώ θεωρούμε πολύ βασικό να γίνει μία γεώτρηση για να παίρνουν νερό οι κάτοικοι της περιοχής για αγροτική και κτηνοτροφική χρήση. Επίσης, εργασίες συντήρησης στην αγροτική οδοποιία στις Νηές και στον κάμπο θεωρούμε πως είναι απαραίτητες για τη διευκόλυνση όλων όσων χρησιμοποιούν καθημερινά αυτούς τους δρόμους».

Ακόμη ο κ. Κωστούλας μίλησε για δύο έργα τα οποία άπτονται των αρμοδιοτήτων της περιφερειακής Αρχής Θεσσαλίας. Πρόκειται για τον κεντρικό δρόμο Σούρπης ο οποίος λόγω εργασιών αποχέτευσης είναι κατεστραμμένος και τον δρόμο Νηές-Λεύκη που είναι χωματόδρομος και η ασφαλτόστρωσή του θα έδινε καλύτερη πρόσβαση σε ντόπιους και παραθεριστές στις παραλίες της περιοχής. Τις τελευταίες ημέρες του προηγούμενου έτους έγιναν εργασίες καθαρισμού και καλλωπισμού στο νεκροταφείο Σούρπης, πετάχτηκαν παλιά κι αχρησιμοποίητα μνημεία και θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα ώστε να διαμορφωθούν με μπετόν οι διάδρομοι και να τοποθετηθούν πρίζες. Υπολογίζεται ότι μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός θα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα στο χώρο του κοιμητηρίου.

Τέλος, σε αναμονή είναι οι παράγοντες του τοπικού ποδοσφαιρικού συλλόγου της Σούρπης, του Αίαντα, για να ξεκινήσουν τα έργα στο γήπεδο του χωριού. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός έχει υπογράψει την προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας και του Δήμου Αλμυρού για τις εργασίες βελτίωσης των δημοτικών γηπέδων. Για τη Σούρπη προβλέπεται η κατασκευή υπερυψωμένης κερκίδας, αντικατάσταση του χλοοτάπητα και νέο δίκτυο άρδευσης.


Σχετικά Άρθρα

Τοποθέτηση ταρτάν και εργασίες στο Στάδιο Αλμυρού

Τοποθέτηση ταρτάν και εργασίες στο Στάδιο Αλμυρού

Ο Δήμος Αλμυρού με Δελτίο Τύπου του ενημερώνει ότι ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες για την τοποθέτηση…
Σύμπραξη Ειδικού Δημοτικού και 3ου Δημοτικού Αλμυρού

Σύμπραξη Ειδικού Δημοτικού και 3ου Δημοτικού Αλμυρού

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024 στην αίθουσα εκδηλώσεων του 3ου Δημοτικού Σχολείου ένα θεατρικό δρώμενο…
Μεγάλα ύψη βροχής αναμένονται στη Μαγνησία τα ξημερώματα του Σαββάτου

Μεγάλα ύψη βροχής αναμένονται στη Μαγνησία τα ξημερώματα του Σαββάτου

Με δελτίο τύπου της η Περιφέρεια Θεσσαλίας ενημερώνει τους πολίτες για μεγάλα ύψη βροχής που αναμένονται…